arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۴۰۴۹
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۵ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۸

80 درصد بیماران کرونایی علامتی ندارند

به‌دنبال ایپدمی شدن ویروس کرونا در کشور حالا متخصصان بیماری‌های عفونی از افزایش بار مراجعه مردم به مراکز درمانی خبر می‌دهند موضوعی که البته باعث نگرانی‌های زیادی در رابطه با گردش ویروس کرونا شده است. همزمانی شیوع ویروس کرونا با فصل شیوع سرماخوردگی و موج دوم آنفلوانزای نوع B از یک سو و وجود مرز باریک بین علائم این سه بیماری ویروسی موجب شده مردم هر نشانه و علامتی را به کرونا ربط دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به‌دنبال ایپدمی شدن ویروس کرونا در کشور حالا متخصصان بیماری‌های عفونی از افزایش بار مراجعه مردم به مراکز درمانی خبر می‌دهند موضوعی که البته باعث نگرانی‌های زیادی در رابطه با گردش ویروس کرونا شده است. همزمانی شیوع ویروس کرونا با فصل شیوع سرماخوردگی و موج دوم آنفلوانزای نوع B از یک سو و وجود مرز باریک بین علائم این سه بیماری ویروسی موجب شده مردم هر نشانه و علامتی را به کرونا ربط دهند.

در این اوضاع همه‌گیری ویروس کووید 19، مردم نمی‌دانند آیا سرما خورده‌اند، آنفلوانزا گرفته‌اند یا واقعاً کرونا دارند. به‌گفته دکتر مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری آنفلوانزا، این روزها ترس از ابتلا به کرونا سطح اضطراب را در بین مردم افزایش داده به‌طوری که مردم به بهانه گرفتگی نفس به مراکز درمانی زیاد مراجعه می‌کنند.این متخصص بیماری‌های عفونی درباره تفاوت‌های سرماخوردگی، آنفلوانزا و ویروس کووید19 می‌گوید: علائم بیماری سرماخوردگی سبک است، معمولاً تب زیر 38 درجه است و دمای بدن به ندرت بالای 38 درجه می‌رسد.

سرماخوردگی با بروز تدریجی علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، سرفه و گرفتگی بینی همراه است اما شاه علامت آن آبریزش بینی و عطسه است.آنفلوانزا یک بیماری حاد ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است که با بروز ناگهانی تب بالای 39 و 40 درجه دیده می‌شود. بدن درد و تن درد شایع‌ترین علامت آنفلوانزا است اما بیماری که به ویروس کرونا مبتلا می‌شود؛ معمولاً تب بالای 39 درجه را تجربه نمی‌کند دمای بدن بین 38 تا 39 درجه است بنابراین اگر کسی تب خیلی بالایی داشت باید کمتر به فکر کرونا باشد.

با این حال از نظر متخصصین بیماری‌های عفونی، هم اینک به‌دلیل شیوع گسترده کرونا در کشور بروز عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی مربوط به ویروس کرونا است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.به‌گفته دکتر مردانی، ویروس کرونا بشدت در حال گردش است و چون یک فرد همزمان با ابتلا به این بیماری می‌تواند 4 نفر را آلوده کند تخمین می‌زنیم؛ 30 تا 40 درصد جمعیت تهران تا آخر اسفند ماه به ویروس کرونا مبتلا شوند.

او در ادامه با اشاره به روش‌های مراقبت و درمان 3 بیماری ویروسی سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا ویروس می‌گوید: افراد بدانند بیماری سرماخوردگی با خوردن مایعات جوشانده و قرص‌های سرماخوردگی بهبود پیدا می‌کند. در آنفلوانزا چنانچه بیماری همراه با سینه پهلو، عفونت گوش میانی و سینوزیت همراه باشد باید به پزشک مراجعه کرد. در بیماری کرونا اگر بیماری جزو فرم شدید باشد چون معمولاً ویروس ریه‌ها را درگیر می‌کند و سپس بیماری با ذات الریه تشدید می‌شود بنابراین بیمار را در آی سی یو بستری می‌کنند و بیمار با لوله‌گذاری به دستگاه تنفسی مصنوعی وصل می‌شود.

دکتر مردانی در پاسخ به اینکه برخی بیماران مبتلا به کرونا ادعا می‌کنند بیمارستان‌ها از پذیرش آنها خودداری می‌کنند و به جای بستری، خودقرنطینگی را برای‌شان تجویز می‌کنند، عنوان می‌کند: 80 درصد عفونت ویروسی کرونا بدون علامت است یعنی بیمار مبتلا به کرونا علامت مختصری دارد این بیماران بدون علامت بالینی بین 3 تا 5 روز بهبود پیدا می‌کنند برای همین باید در خانه به‌مدت 14 روز قرنطینه شوند چنانچه 3 تا علامت هشدار دهنده را مشاهده کردند که منجربه درگیری ریه شود باید سریع به مرکز درمانی مراجعه کنند.

این سه علامت کلیدی شامل سرفه‌های خشک مزاحم، تب بالای 38 درجه و تنگی نفس است. بیماران مثبت کرونا که در خانه قرنطینه شده‌اند بلافاصله با بروز این علائم باید به بیمارستان مراجعه کنند اگر سطح اشباع اکسیژن خون پایین باشد از ترشحات ناحیه «نازوفانرکس» نمونه‌گیری انجام می‌شود.این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه ترس از ابتلا به کرونا موجب افزایش مراجعات بی‌مورد به مراکز درمانی شده است، می‌افزاید:

بسیاری از مراجعات بی‌مورد ناشی از نا‌آگاهی فرد است باید آگاهی مردم را در زمینه راه‌های ابتلا و پیشگیری بالا ببریم ما شاهد افزایش مراجعه افرادی هستیم که عنوان می‌کنند نمی‌توانند راحت نفس بکشند اینها نشان از اضطراب افراد دارد و این روزها شیوع بالایی پیدا کرده است. درحالی‌که تنگی نفس در بیماری کرونا حتماً باید با سرفه همراه باشد.

او در ادامه می‌گوید: یکی از مشکلات مراجعه بی‌مورد به مراکز درمانی، عدم اطلاع‌رسانی دقیق از سرنوشت بیماران کرونا است. مردم تصور می‌کنند اگر کرونا بگیرند می‌میرند در حالی که ممکن است آزمایش کرونا 80 درصد افراد مثبت باشد اما هیچ علامتی را نشان ندهد این افراد باید دو هفته در خانه قرنطینه شوند. از صد نفر مبتلا به کرونا تنها 2 تا 3 درصدشان می‌میرند.

دکتر مردانی به این نکته هم اشاره می‌کند که چنانچه نگران ابتلا به بیماری کرونا هستید می‌توانید با شماره تلفن 4030 وزارت بهداشت تماس بگیرید و از سوی 4 هزار طبیب کارشناس مشاوره دریافت کنید. افرادی که قرنطینه خانگی شده‌اند از طریق مشاوره متوجه علائم خطرشان می‌شوند. این علائم شامل قطع نشدن تب، تنگی نفس، سیاه شدن لب‌ها، درد قفسه سینه و کاهش سطح هوشیاری است.

او در پایان با تأکید بر اینکه دست آلوده سریع‌ترین راه انتقال ویروس در بدن انسان است، توصیه می‌کند: ابعاد ایپدمی کرونا در کشور در حال افزایش است بنابراین به مردم توصیه می‌کنیم در دید و بازدیدهای عید از دست دادن پرهیز کنند، سفر‌ها را تعطیل کنند، با وسایل محافظ از دستگاه‌های کارتخوان و دستگیره‌های اتوبوس استفاده کنند.با توجه به اینکه ویروس 2 ساعت روی لباس زنده می‌ماند، برای عدم انتقال ویروس کرونا لباس‌های را به محض ورود به خانه در کمد مخصوص قرار دهند.

 روزنامه ایران

نظرات بینندگان