پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : راهرفتن و تعادل ما وابسته به گوشها، چشم، پا و مغز است و سالمندان بیشتر از بقیه افراد در معرض خطر قراردارند. زمین خوردن از جمله علل شایع و اغلب نادیده گرفته شده آسیب های دوران سالمندی است.زمین خوردن سالمندان نسبتا شایع است.
سالمندان بیدلیل زمین نمیخورند و اگر به مشکلات طبی ایجادشده در دوران سالمندی توجه نکنیم، باز هم شاهد این اتفاق خواهیم بود؛ یعنی یک زمین خوردن ساده، مشکلات بزرگتری مثل شکستگی استخوان ایجاد میکند. مشکلات بینایی در دوران سالمندی که میتواند باعث بروز اختلالاتی در راهرفتن فرد مثل زمین خوردن یا حرکتهای نابه جا شود :
مشکل کنتراست
یعنی اختلالی که در آن فرد نمیتواند رنگها و تصاویر نزدیک به هم را از یکدیگر تشخیص دهد و علت پیرچشمی است که در عدسی و شبکیه ایجاد میشود. در این اختلال سالمندان بعد از 79- 65 سالگی نمیتوانند به خوبی رنگ سبز تیره را از سبز روشن یا زرشکی را از رنگ قرمز تشخیص دهند.
مثلا ممکن است در و دیوار هر دو به رنگ کرم باشد و سالمند متوجه نشود و هنگام عبور از در به دیوار برخورد کند یا اگر فرش روی پله با کف زمین رنگ مشابهی داشته باشد، متوجه شروع شدن پله نشود و زمین بخورد. برای مواجهه مناسب با این مشکل باید محیط خانه را طوری طراحی کنید که رنگهای نزدیک کنار هم قرار نگیرند، مثلا سیاه را کنار سفید قرار دهید.
مشکل تاری دید
تاری دید مشکلی است که بر اثر افزایش سن ایجاد میشود.
در این اختلال، سطح قرنیه، عدسی و شبکیه بهتدریج تحلیل میرود و کدر میشود.
این روند باعث کاهش بینایی در فرد خواهد شد. این افراد متوجه مکان اشیا نمیشوند و همه چیز را مات میبینند.
این اختلال هم باعث برخورد فرد به اشیا و در و دیوار میشود که در راهرفتن و انجام کارهای روزمره تاثیر میگذارد.
کدورت بینایی ممکن است بهدلیل بیماریهایی مانند آبمروارید یا گلوکوم و... باشد. با درمان بیماری یا کنترل آن تا حدود زیادی میتوان مشکل بیمار را برطرف کرد.
مشکل نور
یعنی افزایش نیاز به نور در سالمندان برای انجام کارهایی که قبلا میتوانستند با نور کمتری انجام دهند. افراد سالمند سه برابر جوان به نور نیاز دارند.
روزنامه خراسان