arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۰۰۸۹
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۲ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۹
حریرچی، معاون وزیر بهداشت:

ترافیک امروز تهران ما را نگران کرده / اگر سطح ارتباط اجتماعی به سطح دی و بهمن بازگردد، با پیک مجدد کرونا مواجه خواهیم شد / هدف ما کاهش تماس افراد با هم است؛ اما باید دید اقتصاد ما چقدر تحمل آن را دارد؛ چون ایران علاوه بر کرونا، با تحریم هم می‌جنگد

معاون وزیر بهداشت گفت: میزان ترافیک امروز تهران ما را نگران کرده است و این افراد می‌توانند ویروس را به منزل یا محل کار انتقال دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون وزیر بهداشت گفت: میزان ترافیک امروز تهران ما را نگران کرده است و این افراد می‌توانند ویروس را به منزل یا محل کار انتقال دهند.

به گزارش «انتخاب»، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در ارتباط ویدئویی با خبرنگاران گفت: در استان‌هایی که زودتر این بیماری شروع شد و استان‌های پرخطر است روند رو به نزول است و تعداد بیشتری از استان‌ها در حال حاضر این روند را دارند و هنوز برخی استان‌ها روند صعودی نسبی از لحاظ ابتلا و مرگ‌ومیر را دارند این استان‌ها استان‌هایی هستند که شیوع بیماری در آنها زودتر آغاز شده است. درباره تهران نگران هستیم هرگونه وجود ویروس در حد متوسط به دلیل کلیدی بودن این استان می‌تواند باعث انتشار ویروس شود.

به نوشته فارس، وی گفت: روند ابتلا در کشور در اکثر استان‌ها نزولی است اما این به معنی کنترل و سرکوب بیماری نیست ما هنوز درباره ویروس نگران هستیم، سطح ترافیک امروز تهران ما را نگران کرده است و این افراد می‌توانند ویروس را به منزل یا محل کار انتقال دهند.

*همکاری مردم در زمنیه فاصله گذاری اجتماعی کم نظیر بوده است

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: همکاری مردم در زمنیه فاصله گذاری اجتماعی کم نظیر بوده است، در روز 13 نوروز هم مردم به خوبی رعایت کردند، و ارتباط درون منزل نیز به حد اقل رسیده است و با آگاهی که مردم پیدا کردند مهم‌ترین یار و یاور ما هستند و ممکن است برخی متخلفان ما و مردم را گرفتار کنند، فاصله‌گذاری اجتماعی باید به حداکثر ممکن برسد و اگر ما بخواهیم سطح ارتباط اجتماعی را به سطح دی و بهمن سال گذشته برسانیم با پیک مجدد بیماری مواجه خواهیم بود.

حریرچی درباره تشدید فاصله‌گذاری اجتماعی توضیح داد: ما ۲ موضوع داریم، یکی کنترل بیماری و کاهش مرگ و میر و بیماری‌زایی است. هدف دیگر کاهش اثرات اقتصادی اجتماعی ویروس است. جمله کلیدی این است که این ۲ هدف، متناقض هستند و حصول هر ۲ با هم حاصل نمی‌شود. مهم این است که فاصله گذاری اجتماعی به معنای کاهش تماس افراد با هم، هدف ما است اما باید دید اقتصاد ما چقدر تحمل آن را دارد. چون ایران علاوه بر کرونا، با تحریم هم می‌جنگد.

معاون کل وزیر بهداشت درباره تدابیر بهداشتی در زندان‌ها گفت: با تمهیدات اندیشیده شده، زندان‌های ما از لحاظ میزان کرونا جزء پایین‌ترین جاها بودند، اما متاسفانه تعدادی از افراد معتاد و زندانی‌ها، برخی تجمعات را داشتند.

*با تعطیلی مدارس و و دانشگاه‌ها 30 الی 50 درصد کاهش ارتباط اجتماعی رخ داد

وی گفت: با تعطیلی مدارس و و دانشگاه‌ها 30 الی 50 درصد کاهش ارتباط اجتماعی رخ داد، با تعطیلی سینما و مراکز ورزشی و مراکز عبادی کاهش عمده‌ای در ارتباط اجتماعی اسفند ماه داشتیم و در هفته دوم تشدید فاصله گذاری را داشتیم در زمینه سفرها و این موضوع توسط سیستم‌های نظارتی رصد می‌شود و تردد شهری و بین شهری 70 درصد کاهش پیدا کرده است اما از وضعیت امروز گله مندیم و وضعیت تردد مثل سال قبل نبوده است جریمه هم در موارد لازم در خروج از شهرها انجام شده است.

*کمبود اقلام بهداشتی نداریم

وی با بیان اینکه ایران هم مانند تمامی کشورها در موقع شروع بیماری دچار کمبود برخی از اقلام بهداشتی شد افزود: با به کارگیری از واحدهای تولیدی و صنفی این نیاز رفع شد و الان کمبودی در هیچ اقلامی نداریم. سلامت ایرانیان مهمترین اولویت ماست، بنابراین در توزیع تجهیزات پزشکی اگر چیزی اضافه داشته باشیم به دلیل حس انسان دوستانه اجازه صادرات آن را خواهیم داد اما اکنون این شرایط را نداریم و تا زمانی که نیازها را رفع نکنیم، اجازه صادرات نمی دهیم.

معاون کل وزارت بهداشت قسمت با بیان اینکه قسمت عمده تخت‌های بیمارستانی به بیماران مبتلا به کرونا را اختصاص دادیم گفت: برخی اعمال جراحی در ماه اسفند به تعویق افتاد.نزدیک به 90 تا 100 درصد هزینه بیماران مبتلا به کرونا را دولت و بیمه‌ها تقبل کردند و ما هزینه‌های بستری این بیماران وجود دارد و از سوی دیگر با هزینه‌هایی که مردم و ما صرف وسایل حفاظتی چه برای افراد عادی و چه برای سیستم بهداشت و درمان انجام دادیم، مواجه شدیم.

وی گفت: دولت تا کنون با اختصاص یک بسته 12 هزار میلیارد تومانی موافقت کرده است که از محل صندوق ذخیره ارزی ارائه می‌شود همچنین بسته‌های دیگر 600 میلیارد تومانی و 1200 میلیارد تومانی هم موافقت و بعضا پرداخت شده است. در ادامه روند شیوع این بیماری هزینه‌های ما قطعا بیشتر خواهد بود.

*موضع سازمان جهانی بهداشت درباره استفاده از ماسک

وی خاطرنشان کرد: در بعضی از مراکز سرپایی دولتی و خصوصی با کاهش ۸۰ درصد مراجعات مواجه شدیم، یعنی مردم برای بیماری‌های سرپایی خود مراجعه نکردند.مثلا وقتی عمل جراحی قلب و عروق یا آنژیوگرافی می‌کنیم، هر ماه تاخیر آن برای بیمار ضرر دارد.

وی درباره برخی خبرهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی درباره توصیه سازمان جهانی بهداشت برای استفاده از ماسک گفت: موضع‌گیری رسمی سازمان بهداشت جهانی این است که استفاده از ماسک در سطح اجتماع ضرورتی ندارد.

* وضعیت پذیرش بیماران الکتیو

وی درباره وضعیت پذیرش بیماران الکتیو گفت: معاونت درمان وزارت بهداشت پیشگیر این موضوع است و در روزهای آینده پذیرش بیماران را آغاز می‌شود و با توجه به ظرفیتی که در بیمارستان‌ها موجود است. بیمارانی که نیاز دارند را پذیرش خواهیم داد.

حریرچی تاکید کرد: از بخش خصوصی و سازمان نظام پزشکی درخواست داشته‌ایم که با رعایت مسائل حفاظتی، مراکز مختلف درمانی بخش خصوصی به فعالیت خود برگردند. خواهش ما این است که مردم ما توجه کنند با رعایت مسائل حفاظتی، خصوصا بیماری‌های ضروری باید مراجعات خود را داشته باشند و به تاخیر نیندازند.

*دلیل اختلاف آمار تعداد مبتلایان به کرونا در کشورها

معاون کل وزارت بهداشت گفت: بعضی از کشورها در آمار خود صداقت ندارند و ما هم می دانیم که آمار را اعلام نمی کنند، تراکم ابتلا در کشور چین در ووهان و برخی از ایالت ها مختلف بوده است و نه در تمامی کشور چین. در حالی که در کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا در تمامی کشور این بیماری نفوذ کرده است. در مورد اختلاف آمار هم باید دید هر کشور به چه اندازه به کیت دسترسی دارند و یا اینکه در هر کشور چه افرادی را تست می کنند. در برخی از کشورها فقط افراد با حال وخیم را تست می کنند و در کشوری مثل آلمان روزانه ۱۲۰۰ تست انجام می شده است. در آمار چیزی که مهم است نسبت مرگ و میر به جمعیتی است که در خطر هستند نه جمعیت کل کشور.

وی گفت: تقاضا داریم تا اطلاع ثانوی افرادی که بالای ۶۰ سال دارند به صورت دورکاری به فعالیت کاری خود ادامه دهند، همچنین این شرایط برای افراد دیابتی و سرطانی و دیگر گروه های پرخطر ادامه داشته باشد.

*داروی تبلیغ شده توسط برخی پزشکان مورد تایید نیست

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: تعجب می کنم دارویی که مورد تایید نیست را فردی استفاده و تجویز کرده و به بقیه هم اعلام کرده است. در مورد همین دارو چینی ها یک مقاله منتشر کردند ولی بعد از مدتی این مقاله بازپس گرفته شده چراکه با تحقیقات بیشتر دیدند این دارو چندان تاثیری هم بر این بیماری ندارد. وزارت بهداشت قطعا و حتما به فکر سلامت مردم است و بر اساس اصول علمی یک دارو را به جامعه درمانی اعلام می کند.

حریرچی گفت: اولین کشوری که موضوع ترور بیولوژیک از طرف آمریکا اعلام کرد چین بود، البته از نظر ما هم این موضوع قابل رد کردن نیست ولی باید همچنان تحقیقات در پدافند انجام شود.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: کمیته خاصی برای تعداد پرسنل نظام سلامت که جان خود را از دست داده اند تشکیل شده است و بعد از تحقیقات اولیه عدد و رقم به شهادت رسیدن همکاران ما بر اثر کرونا را اعلام می کنیم.

*بازگشایی گام به گام مشاغل

وی افزود: استراتژی‌های فاصله‌گذاری هوشمند مبتنی بر چند اصل است؛ یکی این است که ما هم با کرونا می‌جنگیم هم با تحریم‌ها. در نتیجه، لحاظ مسائل اقتصادی در مدیریت کرونا، از استراتژی‌های اصلی فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند است. دوم بازگشایی مشاغل هوشمند و تدریجی و گام به گام است. هیچکس موافق نیست که یک‌ضرب بازگشایی انجام شود، بلکه باید بازگشایی‌های تدریجی داشته باشیم و ارزیابی‌های مستمر هم از این بازگشایی‌ها باید انجام دهیم تا برای گام بعد تصمیم‌ بگیریم. مساله مهم دیگر این است که در بازگشایی‌ها حذف گروه‌های پرخطر از ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را در نظر بگیریم که این را مهم انجام می‌دهیم.

*دو استراتژی در مبارزه با کرونا

حریرچی در بخش دیگری از صحبت‌هایش، گفت: دو هدف اصلی و استراتژیک ما در مبارزه با کرونا؛ یکی کاهش مرگ و میر و بیماری‌زایی بوده و دومی کاهش اثرات اجتماعی و اقتصادی ناشی از آن است. در حال حاضر کشور ما در دو جبهه کرونا و تحریم‌های ناجوانمردانه اقتصادی در حال جنگ است و به همین دلیل استراتژی فاصله‌گذاری هوشمند را انتخاب کردیم تا در میان این دو هدف تعادل ایجاد کنیم. بنابراین حاکمیت باید هم مسائل اقتصادی را لحاظ کند و هم بازگشت به کار به صورت گام به گام و با ارزیابی مستمرخواهد بود. به‌طوری که با ارزیابی گام اول، گام دوم را انجام می‌دهیم. نکته مهمی که در استراتژی‌های ما است، ‌ این است که گروه‌های پرخطر مانند کسانی که بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان، دیابت و... دارند، از بازگشت به کار ممکن است در برخی مناطق یا تمام مناطق منع کنیم.

وی با بیان اینکه کرونا یک ویروس ویروس دموکرات است و فقیر و غنی را با هم مبتلا می‌کند گفت: اما اثرات اقتصادی این ویروس بر فقرا و اقشار متوسط بسیار شدید است. البته دولت اقداماتی را انجام داده است، اما به هر حال فقرا و کسانی که درآمدشان به صورت روزانه است، مشکلاتی را دارند. به غیر از کسانی که حقوق ثابت دارند، کرونا بر اقتصاد افرادی که درآمدشان به صورت روزانه است، ‌ اثرات زیادی داشته است.

وی افزود: دو استراتژی مقابله با کرونا این است؛ یکی فاصله‌گذاری اجتماعی است که میزان تماس افراد طبیعی را با هم به حداقل برسانیم. این سیاست تا حداکثر ممکن و قابل حصول ادامه می‌یابد و استراتژی دوم شناسایی بیماران و افرادی که با بیماران مواجه بودند و جداسازی آنهاست. طبق نظر سازمان بهداشت جهانی ایزوله کردن در خانه خیلی کم‌اثر و بی‌اثر است. طبق بررسی‌های ما کسانی که حتی از بیمارستان مرخص شدند و ما توصیه به ایزوله کردن در خانه کردیم، رفت‌وآمدهایی داشتند که ما را دچار مشکل کرده‌اند. افرد مبتلا باید به این موضوع توجه کنند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
7
پس این همه مردم تحمل قرنطینه خانگی کردند و آخرش این شد!
کریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
4
معلومه دیگه وقتی اعلام میکنید از 20 ام فعالیت ها شروع میشه اینجوری میشه. چین هنوز جرات نکرده همچین حرفی بزنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
4
به قول یه آقایی اینا همش کاغذپارست!! چقدر این کاغذ پاره ها فشارش زیاده!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
5
تو معاون وزیر بهداشتی یا معاون وزیر اقتصاد؟
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
1
1
به مردم اطلاع دهید
1- اگر افراد بالا 60 سال کرونا بگیرند باید به بیمارستان خصوصی برود و هزینه انرا پرداخت نمایند
2-افراد بالا 60 سال که امکان ایزوله شدن در منزل را ندارند به محل قرنطینه افراد سالم هدایت کنید
3- افراد ترخیص شده از بیمارستان ها را به قرنطینه هدایت کنید
4- بیماران تشخیص داده جدید را در قرنطینه جداگانه نگهداری کنید
5- برای همه قرنطینه ها هم وسائل سرگرمی و بازی و نیز ورزش های مناسب تهیه کنید.
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
4
من کارمندم وقتی مجبور میکنن بریم سرکار چه باید کرد
مسئولین محترم میگن بیرون نرین از طرفیم میگن برین سرکار
وزیرم فقط ابراز نگرانی میکنه ما خودمون نگرانیم آقای وزیر شما لطفا کارای مهمتر بکنین
وحید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
5
شما واقعا نمی فهمید یا خودتون رو به نفهمی می زنید؟ یعنی واقعا انتظار نداشتید بعد از اعلام اینکه بیاید سر کارتون، خیابون ها شلوغ بشه؟
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
4
به نظرم از نیمه شعبان تا عید فطر باید کشور رو تعطیل کنن یعنی قرنطینه رو سختتر کنن ا، تهرانی ها همش بیرونن!! من فکر نکنم با این اوضاع تا اوایل زمستون از شر کزونا خلاص بشیم!
سید عباس تسبیحی
|
United Arab Emirates
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
5
باید این مدیریت ،،،، مطمئن باشید اولین بیشترین بدترین و بدبخت ترین مدیریت کرونا رو در جهان به ایران خواهند داد ،،،، از امروز به بعد شاهد هستیم که در خیابانها کوچه ها و معابر ایران مردم مرده و بی جان رو با چه زحمت و مشقتی دفن میکنن ،،،، آبرو ریزی ترین کشور جهان نمره خواهیم گرفت ،،،، ملت ایران احتیاج به دموکراسی ندارد ،،، احتیاج به حکومت نظامی دارد ،،،، هرچه میزان دموکراسی بیشتر میشود مردم جسورتر میشود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
6
این یعنی پایمال کردن حقوق شهروندانی در خانه مانده اند، دولت سیاست یک بام و دو هوا دارد، از یک طرف می گوید در خانه بمانید از طرف دیگر همه اجازه دارند بیرون بیایند و ادارات را باز کرده، دولت انگلیس را محکوم کردند که بدنبال ایمنی گله ای است اما در اصل دولتمردان ما بدنبال این روش هستند!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
4
وزارت صمت فرمودند فعالیت اصناف بلامانع است
ادارت نیز تعطیل نیستند
وقتی اینها تعطیل نباشند مراجعه کننده هم خواهند داشت
به نظر میرسد از ابتدا تا کنون این نوعی بازی دولت برای انداختن تقصیر به گردن مردم است
و بگوید اگر مردم رعایت میکردند ما همان ماه اول بیماری را کنترل میکردیم
برای اثبات این عقیده دولت حاضر به مرگ و میر شهروندان میشود
در پایان اینکه اگر برای شما شهروندان عادی فوت یک نفر سخت است بدانید برای سیاستمدران فوت روزانه چند هزار نفر امری عادی است
انچنانکه ترامپ هم به صدهزار کشته کرونا رضایت داده
از بین رفتن گروهی از مردم هیچگاه دل یک مقام سیاسی را مانند یک شهروند عادی به رحم نمی اورد در حالی که حتی خودش مسئول ان بوده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
0
2
جناب حریرچی مردم تابع تصمیمات دولت هستند . وقتی برخی مشاغل را از طرح زودتر از پایان آن(20 فروردین) مستثنی میکنید مسلما ازدحام بیشتر میشود! جناب دکتر حریرچی خودتان استاد هستید که ویروس کرونا فاصله گذاری هوشمند و غیر هوشمند نمیشناسه و شما و دولت باید محدودیتها را ادامه می دادید!
نظرات بینندگان