پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، این بزرگترین میزان تعدیل نیرو توسط رولز-رویس در ۳۰ سال گذشته بشمار میرود.
این شرکت پس از آن تصمیم به تعدیل نیرو گرفته که صنایع هوایی سراسر جهان به دلیل کاهش مسافرتهای هوایی با مشکلات اقتصادی جدی مواجه است.
دو غول هواپیماسازی ایرباس و بوئینگ حجم قابل توجهی از سفارش خرید قطعات یدکی از رولز-رویس را کاهش داده و ترافیک هوایی در بیشتر فرودگاههای جهان افت شدیدی را تجربه کرده است.
دولت انگلیس برای جلوگیری از خسارت های مالی شرکتهای تجاری انگلیس ۳۳۰ میلیارد پوند اعتبار تخصیص داده است. با این حال فاننشال تایمز گزارش داد که حجم زیان اقتصادی رولز-رویس در حدی است که این شرکت را به مرز ورشکستگی کشانده است.
ماه گذشته گزارش شد که این شرکت پرداخت پاداش به مدیران و سرمایه گذاریهای طولانی مدت را متوقف کرده است. در بیانیه رولز-رویس آمده است: تاثیر شیوع کووید-۱۹ بی سابقه است. ما بلافاصله وارد عمل شده تا هزینهها را کاهش و مقاومت خود را در این دوران پر چالش افزایش دهیم اما لازم است اقدامات بیشتری را صورت دهیم.
تاکنون دو شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز و رایانایر از طرح تعدیل هزاران تن از کارکنان خود به دلیل مشکلات مالی ناشی از بحران کرونا خبر دادهاند.
بریتیش ایرویز اعلام کرده که در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ (۱۰ دی ۹۸ تا ۱۰ فروردین ۹۹) ۵۳۵ میلیون یورو ضرر کرده در حالی که در مدت مشابه سال گذشته میلادی ۱۳۵ میلیون یورو سود کرده بود.
خطوط هواپیمایی «ایزیجت» نیز تمام پروازهای خود را به حالت تعلیق درآورده است. این شرکت هواپیمایی ارزان قیمت که سال گذشته ۹۶ میلیون مسافر را جابهجا کرد، در بیانیه خود اعلام کرد که ۳۴۴ فروند هواپیمای خود را به حالت تعلیق و خدمه پرواز را برای جلوگیری از خسارت مالی، خانه نشین کرده است.
همچنین خطوط هواپیمایی «فلایبی» که از قبل به دلیل ابهامات اقتصادی ناشی از خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) و مشکلات مالی در مرز ورشکستگی قرار گرفته بود، ۱۵ اسفند سال گذشته به دنبال کاهش مسافران هوایی بر اثر شیوع ویروس کرونا اعلام ورشکستگی کرد.
انجمن بینالمللی حملونقل هوایی پیشبینی کرده که شرکتهای هواپیمایی انگلیس امسال حدود ۱۸ میلیارد پوند متضرر خواهند شد.
نگاهی به تاریخچه رولز رویس
شرکت رولز رویس در سال ۱۹۰۶ میلادی توسط 'چارلز رولز ' و 'هنری رویس'، تحت نام 'رولز-رویس لیمیتد' تأسیس شده است.
در سال ۱۹۷۱ برای جلوگیری از ورشکستگی شرکت رولز رویس، دارایی های این شرکت از سوی دولت انگلیس، ملی اعلام شد و سپس در سال ۱۹۷۳ شرکت رولز-رویس به دو شرکت تفکیک شد و بخش خودروسازی رولز-رویس موتورز نام گرفت و بخش هوافضای آن نیز تحت عنوان رولز رویس هلدینگ ثبت گردید.
مدیریت رولز رویس موتورز در سال ۱۹۸۰ به شرکت 'ویکرز' سپرده شد و در سال ۱۹۸۷ توسط گروه فولکس واگن خریداری شد، که در نهایت در سال ۱۹۹۸ به 'ب ام و' واگذار گردید و نام آن نیز به 'رولز رویس موتور کارز ' تغییر پیدا کرد. این شرکت هم اکنون به عنوان زیرمجموعه ای از شرکت خودروسازی 'ب ام و ' به شمار می آید.
اما شرکت رولز رویس هلدینگ، در حال حاضر در چهار حوزه فعالیت می نماید، که شامل: فناوری هوافضا، صنایع دفاعی، تجهیزات دریایی و انرژی می باشد. این شرکت هم اکنون دومین تولیدکننده موتورهای جت هواپیماهای مسافربری می باشد، همچنین در رتبه دوم سازندگان موتور هواگردهای نظامی نیز قرار دارد.
رولز رویس سومین تولیدکننده موتورهای هواگرد در جهان است، همچنین در رتبه ۱۶ از فهرست بزرگترین پیمانکاران پروژه های نظامی جهان قرار دارد.