بهمناسبت هفته کارگر و پیگیری تحقق شعار سال، ارتباط تصویری هفت مجموعه تولیدی با رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش «انتخاب»، به مناسبت هفته کارگر و پیگیری تحقق شعار سال (جهش تولید) ارتباط تصویری از هفت مجموعه تولیدی فعال در نقاط مختلف کشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی برقرار شد. در این ارتباط، مدیران و تعدادی از کارگران نمونه واحدهای تولیدی از وضعیت تولید، دستاوردها، مسائل و مشکلات این واحدها گزارشهایی بیان و همچنین راهکارها و پیشنهادهایی برای حل این مسائل و تحقق شعار سال مطرح کردند.
بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار به شرح زیر است:
**یکی از نکاتی که در باب کارگران و به مناسبت هفته کارگر خوب است روی آن تکیه بشود، مسئله رعایت حق نیروی کار است. حقوق طبیعی نیروی کار باید رعایت بشود. یعنی دستمزد عادلانه، پرداخت منظم و بدون تأخیر، ثبات اشتغال یعنی امنیت شغلی -که بنده روی این امنیت شغلی هم سالهای قبل تکیه کردم، تأکید کردم- که این یکی از مسائل بسیار مهم است.
**بعضی از آقایانی که صحبت کردند، اشاره کردند که هیچ نیروی کاری را در این مدت از کار منفک نکردند این بسیار کار خوبی است. بسیار روش خوبی است. امنیت شغلی. مسئله بیمه، مسئله آموزش، مسئله خدمات رفاهی، مسئلهی بهداشت و درمان، اینها چیزهایی است که جزو حقوق کارگران است و این وظایف طبیعی کارفرماست. البته اگر اهتمام بیشتری نسبت به کارگر انجام بگیرد -مثل این که نیازهای خانواده مورد مراعات قرار بگیرد یا آموزش فرزندان یا ازدواج و امثال اینها- طبعاً تأثیر بیشتری در ارتباط و التیام بین کارگر و کارفرما خواهد داشت که کار مبارک و خوبی است.
**تولید را می توان به سیستم ایمنی و دفاعی بدن تشبیه کرد. این روزها مسئله کرونا هم مطرح است. نقش سیستم دفاعی بدن در مواجهه با ویروسها، میکروبها و مهاجمهای ضد سلامت نقش خیلی مهمی است. همین ویروس کرونا بلاشک وارد خیلی از بدنها شد لکن آنها مریض نشدند. چرا؟ به خاطر این که یک سیستم دفاعی سالم خوبی داشتند توانست دفاع کند و امنیت بدن را تأمین بکند.
**در اقتصاد کشور اگر ما اقتصاد را به یک بدن تشبیه کنیم، بدن انسان تشبیه بکنیم، سیستم دفاعی و امنیتبخش اقتصاد عبارت از تولید است. یعنی آن چیزی که میتواند ویروسهای مهاجم و میکروبهای مهاجم به اقتصاد را خنثی بکند و اقتصاد را سالم نگه دارد تولید در کشور است.
**ما البته اقتصادمان متأسفانه دچار میکروبها و ویروسهای طبیعی متعددی است و ویروسهای دستسازهم مثل تحریم و مسئله قیمت نفت هم حوادثی هستند که به اقتصاد ضربه میزنند. اگر ما تولید خوب و مناسب و شایسته و روبهرشد همواره در کشور داشته باشیم در مقابل این ویروسها میتوانیم مقاومت بکنیم.
یک همکاری دوجانبه واقعی میان نیروی کار و کارفرما میتواند تولید و ارزش افزوده را افزایش بدهد.
کارگر، مهارت و احساس مسئولیت و دقتش را افزایش بدهد و کارفرما سهم نیروی کار را از عواید بنگاه اقتصادی افزایش بدهد. این یکی از چیزهایی است که لازم است.
دیدم دوستان از بعضی از مصوباتی که نظرات کارگر در آنها ملاحظه نشده شکایت میکنند؛ این مقررات حتماً با نگاه عادلانه بایستی تنظیم بشود و مسئولین بنگاهها هم به این نکته توجه بکنند.
در سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم همین را گفتیم یعنی همکاری این دو. آن وقت در این صورت، کارگر و کارفرما مشترکاً ستون اصلی ایجاد رشد اقتصادی و پیشرفت اقتصادی را تشکیل میدهند.
متأسفانه عدهای در کشور به طور دائم میگویند نمیشود و نمیتوانیم در حالیکه میتوانیم و دلیل آن هم این است که ما وقتی میتوانیم یک ماهوارهبر را با سرعت ۷۵۰۰ متر بر ثانیه به فضا پرتاب کنیم و ماهواره را در مدار قرار دهیم و یا در صنایع دفاعی آن پیشرفتهای بزرگ را داشتهایم؛ پس در تولید هم میتوانیم به جهش دست یابیم.
آن ذهن و فکری که میتواند ماهواره را تولید کند و برای ارسال ماهواره بعدی در مدار ۳۶ هزار کیلومتری هدفگذاری کند، قطعاً چنین روحیه، ابتکار و خلاقیت برای تولید خودرو با مصرف ۵ لیتر بنزین در یکصد کیلومتر و در دیگر بخشهای تولید نیز دارد.