arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۷۵۷۱
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۲۲ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹

ترامپ در تماس تلفنی با پوتین خواستار توافق تسلیحاتی سه‌جانبه با چین شد / رئیس جمهور آمریکا: پرهیز از رقابت تسلیحاتی پرهزینه ضروری است

کاخ سفید پنجشنبه‌شب در بیانیه‌ای گفت که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین همتای روس خود با بیان اینکه "پرهیز از رقابت تسلیحاتی پرهزینه ضروری است"، خواستار مشارکت دادن چین در توافق کنترل تسلیحات واشنگتن و مسکو شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کاخ سفید پنجشنبه‌شب در بیانیه‌ای گفت که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین همتای روس خود با بیان اینکه "پرهیز از رقابت تسلیحاتی پرهزینه ضروری است"، خواستار مشارکت دادن چین در توافق کنترل تسلیحات واشنگتن و مسکو شد.

کرملین نیز در بیانیه‌ای با اشاره به این تماس تلفنی، گفت که رییس جمهوری آمریکا و روسیه درباره همکاری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و همچنین توافق به دست آمده در اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت و بازگرداندن ثبات به بازار‌های جهانی گفتگو کردند.

دولت ترامپ سال ۱۳۹۷ به بهانه نقض «پیمان منع گسترش موشک‌های هسته‌ای دوربرد و میان برد» از سوی روسیه، از این پیمان خارج شد و مسکو نیز در پی این اقدام واشنگتن، توقف پایبندی خود به آن را اعلام کرد.

پیمان منع موشک‌های دوربرد و میان‌برد هسته‌ای (INF) مبنی بر منع خرید یا آزمایش موشک‌های زمینی با برد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر در سال ۱۹۸۷ میان «رونالد ریگان» رئیس جمهوری وقت آمریکا و «میخائیل گورباچف» رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی (سابق) امضا شده بود.

شورای فدراتیو روسیه نیز سال گذشته پیش‌نویس طرح قانون مربوط به خروج این کشور از پیمان منع موشک‌های میان‌برد هسته‌ای (INF) را با اتفاق آرا به تصویب رساند و پوتین نیز آن را تائید کرد.

دولت ترامپ همچنین اعلام کرده است که تمایلی به تجدید پیمان استارت جدید که در سال ۲۰۱۰ میان آمریکا و روسیه امضا شد، پس از انقضای آن در سال ۲۰۲۱ ندارد؛ این در حالی است که روسیه بر تداوم این پیمان پافشاری می‌کند.

آمریکا اصرار داد که توافق‌های منع تسلیحات هسته‌ای که در دوران جنگ سرد میان واشنگتن و مسکو امضا شده، در جهان امروزی و با توجه به ظهور قدرت جدید همچون چین دیگر کارآیی ندارد و باید توافق‌های جدیدی به وجود آید.

اما چین ضمن مخالفات با مشارکت خود در هرگونه پیمان منع تسلیحات هسته‌ای، تصریح کرده است که پکن تنها زرادخانه‌ای محدود از تسلیحات هسته‌ای برای مقاصد بازدارندگی در اختیار دارد.

آمریکا و روسیه به ترتیب با ۶ هزار و ۱۸۵ و ۶ هزار و ۴۹۰ کلاهک هسته‌ای بیش از ۹۰ درصد از تسلیحات هسته‌ای جهان را در اختیار دارند. چین نیز حدود ۲۹۰ کلاهک هسته‌ای دارد.

مقام‌های چینی خروج ترامپ از پیمان منع موشک‌های دوربرد و میان برد هسته‌ای را به عنوان شاهدی برای غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و دلیل بی میلی پکن به توافق تسلیحاتی با واشنگتن مطرح می‌کنند.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان