arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۸۱۱۵
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۵ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹

شناسایی ۱۱محوطه باستانی در محدوده ساخت سد گوراب

«در طرح پژوهشی بررسی‌های باستان شناختی که با هدف شناسایی و معرفی مکان‌ها و محوطه‌های باستانی و منظر تاریخی – فرهنگی محدوده‌ی پیشنهادی برای اجرای پروژه‌ی ساخت سد گوراب در استان ایلام انجام شد، یازده محوطه باستانی؛ شناسایی، معرفی و مستندنگاری شد.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، فرزاد مافی - سرپرست هیات باستان‌شناسی این محوطه‌ی تاریخی - با اعلام این خبر گفت : پس از بررسی باستان‌شناسی و معرفی آثار باستانی، هدف اصلی این پژوهش، ارزیابی تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم اجرای پروژه‌ی احداث سد بر مکان‌ها و محوطه‌های باستانی، شناسایی و نیز منظر تاریخی - فرهنگی محدوده‌ی پیشنهادی برای ساخت و آبگیری سد است.

وی با بیان این‌که این بررسی به صورت پیمایشی و همچنین بهره‌گیری از تصاویر ماهواره‌ای انجام شد، به بارش‌های جوی که به صورت فزاینده‌ای سبب کندی و ایجاد مشکلات در انجام پروژه شد، اشاره کرد و گفت: با این حال سوابق باستان‌شناسی مناطق پیرامونی(نزدیکی به محوطه مهم گورستان‌های هکلان و پرچینه) نیز تاکید بر اهمیت آن دارد. این منطقه به دلیل دارابودن منابع زیست محیطی مناسب برای جذب جوامع انسانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.

او تاکید کرد: در نتیجه این مطالعات مجموعاً یازده محوطه باستانی شناسایی، معرفی و مستندنگاری وگاهنگاری اولیه آنها بر اساس شواهد و یافته‌های سطح الارضی پیشنهاد شد.

مافی با بیان اینکه دلایل گوناگونی باعث شده تا این ناحیه چنین اهمیتی داشته باشد، از مهمترین این دلایل را وجود منابع آبی مناسب، در دسترس بودن منابع دشت‌های کوچک میانکوهی و کوهستان و همچنین قرار گرفتن در مسیر عبور عشایر و مسافرانی که قصد داشتند از مناطق گرمسیر در دهلران به مناطق سردسیر شمالی‌تر در نزدیکی کبیرکوه بروند،برشمرد.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان