پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش ایسنا، با افزایش تلفات ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹ در جهان و فشار مضاعفی که بر نظام سلامت و خدمات درمانی وارد کرده فرایند تشخیص، واکسیناسیون و درمان دیگر بیماریهای کشنده را با اختلال مواجه کرده است.
همهگیری بیماری کووید ۱۹ با اقداماتی همچون فاصلهگذاری اجتماعی، محدودیت تردد، تعطیلی مدارس و مراکز تجاری همراه بوده است همچنین شیوع این ویروس موجب شده تا تنها بر آن تمرکز شود و از بیماریهای عفونی دیگر که جان میلیونها انسان از جمله بسیاری از کودکان را در معرض خطر قرار داده است، غفلت شود.
کارشناسان سلامت هشدار دادند: همهگیری بیماری کووید ۱۹ موجب شده تا از بیماریهایی همچون سل، ذاتالریه و مالاریا غفلت شود و روند تشخیص و درمان بیماران با اختلال روبرو شود.
یونیسف ماه گذشته اعلام کرد: اکنون میلیونها کودک در معرض خطر ابتلا به سل قرار دارند چرا که برنامههای واکسیناسیون به حالت تعلیق درآمده است همچنین در برخی کشورها به دلیل شیوع کروناویروس خدمات مراقبتی و درمانی رایج نیز به حالت تعلیق درآمده چرا که سیستم خدمات درمانی از ظرفیت پذیرش حجم بالایی از بیماران برخوردار نیست.
در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۴۰ هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به بیماری سل جان خود را از دست دادند که بیشتر آنان از کودکان کمتر از پنج سال بودند همچنین روزانه حدود ۲۵۰۰ کودک بر اثر ابتلا به ذاتالریه جان خود را از دست میدهند.
به گزارش ایسنا به نقل از ژاپن تودی، در نیجریه که ذاتالریه عامل اصلی مرگ و میر کودکان زیر پنج سال است این نگرانی وجود دارد که بیماری کووید ۱۹ دسترسی نوزادان را به خدمات درمانی و دارویی مختل سازد.