رضوان حکیم زاه درباره بازگشایی مدارس از فردا، ۲۷ اردیبهشت ماه اظهار داشت: قرار است شورای هر مدرسه با حضور نمایندگان اولیا و مدیران درباره نحوه حضور و چگونگی برگزاری امتحانات و زمان پایان سال تحصیلی تصمیم گیری کند.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانش آموزان سبب شد تا آموزش و پرورش بسترهای مختلفی مانند صدا و سیما، شبکه شاد و بستههای آموزشی برای استمرار آموزش دانش آموزان بکار گیرد. معتقد هستیم که این شرایط نباید یادگیری دانش آموزان را خدشهدار کند و باید این اطمینان حاصل شود که یادگیری برای دانش آموزان اثربخش بوده است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین عدهای از دانش آموزان از امکانات لازم برای استفاده از آموزش از راه دور برخوردار نبودند؛ بنابراین با بازگشایی مدارس آنها نیز میتوانند مشکلات آموزشی خود را رفع کنند.
حکیم زاده خاطرنشان کرد: در دستورالعمل بازگشایی مدارس که هفته گذشته به مدارس ابلاغ شد، تاکید شده است که آموزش پایه اول اهمیت بسیاری دارد، چراکه آنها باید حروف و خواندن را به خوبی بیاموزند و اگر در این زمینه ضعف داشتند، تلاش معلمان باید در زمان بازگشایی بیشتر از پیش شود.
وی عنوان کرد: همچنین قرار است که فرمی به معلمان داده شود تا بر اساس آن هر آموزگاری ارزیابی دقیقی از یادگیری دانش آموزان ارائه دهد. همچنین از مدیران مدارس خواسته شده تا افرادی که به هر دلیلی امکان دسترسی به آموزش مجازی و شبکه شاد را ندارند، شناسایی شوند و برای آنها برنامههای جبرانی آموزشی در نظر گیرند.
یادگیری دروس ملاک انتخاب زمان برگزاری امتحانات است
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش، درخصوص برگزاری امتحانات پایان ترم دانش آموزان ابتدایی در برخی مدارس تا نیمه اردیبهشت اظهار داشت: مدارس باید با برنامه آموزش و پرورش منطبق باشند، اما در دستورالعمل آموزش و پرورش به مدارس عنوان شده است که برای پایان سال تحصیلی مدارس باید شواهد دقیقی از یادگیری کامل دانش آموزان ارائه کنند.
حکیم زاده افزود: برگزاری آزمون به ویژه در مقطع ابتدایی وسیلهای برای یادگیری بیشتر دانش آموز است و هدف از برگزاری آزمون یادگیری است؛ از این رو، اکنون شورای مدرسه باید درباره زمان برگزاری آن تصمیم گیری کند.
وی گفت: هر مدرسه باید تابع تقویم رسمی آموزش و پرورش باشد و برنامههای خود را منطبق بر برنامههای آموزش و پرورش بنا کند.
تداوم آموزش دانش آموزان در تابستان
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش درباره ادامه آموزش دانش آموزان در تابستان عنوان کرد: برای پرکردن اوقات فراغت، رفع خلاهای آموزشی و تداوم و تکمیل آموزش و یادگیری مصمم هستیم که آموزش در شبکه شاد ادامه یابد.
وی با بیان اینکه فعال بودن آموزش در تابستان هم برای معلمان و هم دانش آموزان بهتر است، افزود: بر این اساس آموزشهای تلویزیونی و برنامههای مهارت آموزی و کار و فناوری دانش آموزان ابتدایی و همچنین مهارت آداب زندگی در قالب شعر و قصه برای این دانش آموزان ادامه دارد.
حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر آماده برگزاری امتحانات پایان سال هستیم و باید تلاش کنیم تا پایانی ایمن برای سال تحصیلی داشته باشیم.