arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۵۸۷۰
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۱ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۹

بارزترین عامل آسیب‌های اجتماعی قانون شکنی شهروندان است

بی توجهی به قانون شکنی بعضی از شهروندان باعث گسترش تخلفات در زمینه آسیب های اجتماعی شده که از جمله بارزترین آن تصادفات عابرین پیاده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی توجهی به قانون شکنی بعضی از شهروندان باعث گسترش تخلفات در زمینه آسیب های اجتماعی شده که از جمله بارزترین آن تصادفات عابرین پیاده است.

به گزارش پایگاه خبری پلیس راهور، مجید ابهری آسیب شناس روز دوشنبه افزود: عدم توجه خانواده ها به قوانین راهنمایی و رانندگی باعث ایجاد الگوی نامناسب و غلط برای فرزندان می شود. وقتی کودکی مشاهده می کند والدینش در حین رانندگی با تلفن همراه صحبت می کنند و در مقابل پلیس و تبلیغات فرهنگی آن، این همه از عدم استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی صحبت می کنند به حال آن کودک و نوجوان چه اتفاقی می افتد.

وی اظهار داشت: آموزش قوانین و ضوابط اجتماعی به ویژه در زمینه رانندگی، نظافت شهری، حفاظت از مبلمان شهری باید از کودکی آغاز و در مهد کودک ها و مدارس باید به عنوان یک درس اصلی در نظر گرفته شود.

ابهری ادامه داد: بی توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی، عدم عبور از خط کشی های ویژه عابرین و در بسیاری از اوقات مشاهده شده که بعضی از شهروندان به جای عبور از پل عابر پیاده، دقیقا از زیر آن رد می شوند. پل هایی که با هزینه های هنگفت از جیب هموطنانمان ایجاد گردیده، چرا آنقدر مورد بی توجهی قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: عابری از نرده های وسط خیابان به آن سوی خیابان پرش می کند گویی به میدان ورزش پرش ارتفاع وارد شده نرده های وسط خیابان به معنی دیوار است و در همان هنگام یک راننده که در مسیر قانونی خود حرکت می کند با او برخورد کند در این موقع همه آن راننده را محکوم و سرزنش می کنند چرا که طرف مقابل یا مجروح شده یا جان خود را از دست داده. هیچ کس به عابر نمی گوید این همه خط کشی، این همه علائم رانندگی، این همه نشانه های بازدارنده برای چه کسی در شهر به اجرا در آمده است.

این آسیب شناس با طرح این سووال که چرا اگر یک موتورسوار یا راننده با یک عابر برخورد کرد باید خسارت پرداخت کند و مجازات شود ولی برای عابر پیاده هیچگونه مجازات و مانعی وجود ندارد، گفت: گفتگو با تلفن همراه و عبور از عرض خیابان در همان موقع بدون توجه به اطراف باید مورد توجه قرار گیرد. برای عابران متخلف نیز ظاهراً جریمه در نظر گرفته شده ولی تا به حال مشاهده نکردیم که عابر متخلف جریمه شود.

ابهری افزود: احساس مسئولیت اجتماعی توسط همشهریان و سایر شهروندان یکی دیگر از روش های پیشگیری از قانون شکنی عابران پیاده است. وقتی شهروندی با نگاه های محکوم کننده خود به شهروند قانون شکن نگاه کند و یا حداقل به او بگوید این پل عابر پیاده با پول شما برای خود شما درست شده است، لطفاً از آن استفاده کنید، بسیار تاثیر گذار است.

وی اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی در ابتدای کار خود باید به این موضوع توجه نموده و برای این عابران قانون شکن مجازات تعیین کند، سپس همراه با اینگونه عوامل بازدارنده آموزش های فرهنگی و تربیتی در این زمینه تقویت شود نباید ما در جامعه بنشینیم که تمام کارها به وسیله پلیس انجام شود. پلیس راهنمایی و رانندگی با جان و دل خود تلاش می کنند تا حافظان امنیت و جان و مال شهروندان باشد ما باید به اندازه یک شهروند متمدن در این راستا قدم هایی برداریم.

 

نظرات بینندگان