arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۵۸۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۳ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۹

چند ماده غذایی التهاب زا در بدن را بشناسید

مصرف بی‌رویه اغلب روغن‌های مایع دارای اسید‌های چرب امگا ۶ در ایجاد شرایط التهابی در بدن نقش دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مصرف بی‌رویه اغلب روغن‌های مایع دارای اسید‌های چرب امگا ۶ در ایجاد شرایط التهابی در بدن نقش دارد.

 

 التهاب واکنش بدن به ضربه، عفونت، جراحی و مواردی از این دست است. از طرفی چاقی یک بیماری التهابی مزمن است و شاخص‌های التهابی در بدن افراد چاق بالاست و برای درمان آن هم علاوه بر داروهای ضد التهابی، نرمش و استراحت تجویز می شود اما درباره این که چه مواد غذایی در بدن باعث افزایش التهاب می شود و بهتر است از آن ها پرهیز کنیم، در ادامه مطلبی را آورده ایم:

روغن های مایع حاوی امگا 6 مانند روغن ذرت و آفتابگردان باعث شدت التهاب در بدن می شود در حالی که چربی‌هایی که منابع غذایی اسید چرب امگا ۳ هستند، مانند ماهی، گردو، بذر کتان، کلزا و سویا نه تنها دارای خواص ضد التهابی هستند بلکه آثار سودمندی از جمله بهبود عملکرد مغز در دوران سالمندی هم دارند اما حتی در مصرف آن ها هم اعتدال باید رعایت شود. (منابع حیوانی امگا ۳ مانند غذا‌های دریایی و ماهی اثربخشی بیشتری نسبت به منابع گیاهی دارند).
به گفته متخصصان تغذیه از جمله دکتر کوهدانی، در رژیم غذایی سالم باید تنها 30 تا 35 درصد انرژی دریافتی از چربی ها تامین شود.

تقسیم بندی روغن ها
روغن‌های حاوی اسید‌های چرب اشباع
شامل: دنبه، کره، چربی گوشت و لبنیات و همچنین منابع گیاهی مانند روغن‌های گیاهی هیدروژنه(جامد) همچون مارگارین، روغن پالم یا نارگیل (مصرف زیاد این گروه، چربی بد خون (LDL) را افزایش می‌دهد که با افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی همراه است.)

روغن‌های دارای اسید‌های چرب غیر اشباع
شامل: روغن‌های مایع ذرت، سویا و آفتابگردان (این دسته از روغن‌ها چربی بد خون را کاهش می‌دهد، اما مصرف زیاد آن‌ها هم ممکن است خطرناک باشد.)

روغن های حاوی اسید چرب تک اشباع
شامل: زیتون و کلزا یا کانولا که مقدار اسید‌های چرب تک غیر اشباع آن ها بالاست. (این گروه از روغن‌ها بیشتر مصرف شود. روغن زیتون در حرارت یکسان نسبت به دیگر روغن‌های مایع مواد سمی کمتری تولید می‌کند.)

 

دیگر مواد غذایی التهاب زا
شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (مثل نان سفید، پاستا و آب‌نبات)

 

غذاهای دارای چربی ترانس
نکته مهم درباره روغن‌ها مربوط به اسید‌های چرب ترانس است که در فرایند اضافه کردن هیدروژن به روغن‌های مایع برای تشکیل چربی پایدار و جامد مانند مارگارین تولید می‌شود. از منابع عمده اسید‌های چرب ترانس در رژیم غذایی می‌توان به مارگارین تا حدی هیدروژنه شده، روغن ترد کننده شیرینی و روغن‌های سرخ کردنی اشاره کرد. کره و چربی حیوانی هم حاوی چربی ترانس هستند. این چربی‌ها در بدن مانند روغن‌های حاوی اسید‌های چرب اشباع عمل می‌کنند و برای سلامتی مضر هستند. مصرف روغن‌های حاوی اسید‌های چرب ترانس خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲ و آلرژی را افزایش می‌دهد.
روغن‌های گیاهی (که بیش از اندازه به بدن اسید چرب امگا ۶ می‌رسانند)

گوشت‌های فراوری شده
علل غیر خوراکی التهاب عبارت ‌است از استرس، نشستن بیش‌ازحد، سیگار کشیدن، وزن زیاد و چاقی و حتی بعضی از روش‌های درمانی (از جمله قرص‌های ضدباروری).

 

پیشگیری از التهاب
مصرف فیبر
طبق تحقیقات بنیاد آرتروزی‌ها، مصرف زیاد فیبر باعث می‌شود شدت و فراوانی نشانه‌های التهاب کاهش یابد. میزان مناسب مصرف فیبر در روز ۲۵ گرم است.

 

پرهیز از شکر
شکر را باید به‌خاطر اتهام‌هایی که متوجه‌اش است کنار گذاشت. از نظرعلمی، شکر با انواع و اقسام بیماری‌ها در ارتباط است، از چاقی تا آلزایمر و...

 

 روزنامه خراسان

نظرات بینندگان