arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۹۵۸۲
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۲ - ۱۴ تير ۱۳۹۹

کره شمالی: برنامه‌ای برای مذاکره با آمریکا نداریم

معاون اول وزیر خارجه کره شمالی اعلام کرد تا زمانی که آمریکا از «سیاست‌های خصمانه» خود علیه پیونگ‌یانگ دست نکشد، کشورش برنامه‌ای برای مذاکره با واشنگتن ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون اول وزیر خارجه کره شمالی اعلام کرد تا زمانی که آمریکا از «سیاست‌های خصمانه» خود علیه پیونگ‌یانگ دست نکشد، کشورش برنامه‌ای برای مذاکره با واشنگتن ندارد.


به گزارش فارس، کره شمالی امروز شنبه اعلام کرد هیچ برنامه فوری برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با آمریکا ندارد مگر این که واشنگتن از «سیاست‌های خصمانه» خود در قبال پیونگ‌یانگ دست بکشد.

این اظهارات از سوی «چو سون هوئی» معاون اول وزیر خارجه کره شمالی بعد از آن بیان شد که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق «دونالد ترامپ» روز پنجشنبه به خبرنگاران در نیویورک گفت که شاید ترامپ پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر دیداری دیگر با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی داشته باشد.

«مون جائه این» رئیس‌جمهورکره جنوبی هم که برای برگزاری مذاکرات میان کره شمالی و آمریکا بسیار تلاش کرده بود، روز سه‌شنبه در جلسه‌ای ویدئوکنفرانسی با سران اروپایی گفت که امیدوار است ترامپ و کیم قبل از انتخابات آمریکا با یکدیگر ملاقات کنند.

طی چند هفته اخیر تنش در شبه‌جزیره کره تشدید شده است. کره شمالی که درباره اقدامات تبلیغاتی کره جنوبی در نواحی مرزی چندین بار هشدار داده بود، به تازگی دفتر ارتباطات میان دو کره را منفجر و تخریب کرد تا پیام هشداری به سئول ارسال کرده باشد.

بحث مربوط به توافق پایان جنگ کره در مذاکرات میان رهبران آمریکا و کره شمالی نیز مطرح شده بود که با شکست مواجه شد.

تشدید تحرکات برای از سرگیری مذاکرات با پیونگ یانگ در حالی انجام می‌شود که از زمان روی کار آمدن ترامپ، او دو بار در نشستی رسمی (ابتدا در سنگاپور و بار دوم در ویتنام) با کیم جونگ اون شرکت کرد و دو طرف یک بار هم در منطقه غیرنظامی دو کره دیداری غیر رسمی ترتیب دادند.

دیدارهای سران آمریکا و کره شمالی نتوانست به توافق در زمینه خلع سلاح اتمی کره شمالی، پایان رسمی جنگ در شبه جزیره کره و توقف تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل علیه کره شمالی کمکی کند.

رهبر کره شمالی در حالی سال ۲۰۲۰ را آغاز کرد که قول داد بازدارندگی هسته‌ای کشورش در مقابل تحریم‌ها و فشارهای «گانگستری» آمریکا را تقویت کند. کره شمالی پیش از این اعلام کرده بود دیگر به ترامپ اجازه نخواهد داد از این دیدارها به عنوان دستاورد سیاست خارجی خود بهره‌برداری کند.

چو در ادامه اظهاراتش گفت: آیا ممکن است با آمریکا گفت‌وگو کرد یا مراوده داشت در حالی که بی‌توجه به توافقاتی که در نشست قبل انجام شد، بر سیاست خصمانه علیه جمهوری دموکراتیک خلق کره اصرار دارد؟ ما هیچ نیازی برای نشست رو در رو با آمریکا، از آن جا که این کشور مذاکره با جمهوری دموکراتیک خلق کره را تنها وسیله‌ای برای مهار بحران سیاسی خود می‌بیند، احساس نمی‌کنیم.

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتد پرس» تحلیلگران معتقدند کره شمالی تا پیش از انتخابات آمریکا در ماه نوامبر با این کشور وارد مذاکره جدی نخواهد شد زیرا این امکان وجود دارد که رهبری آمریکا تغییر کند.

این مقام کره‌ای همچنین گفت کشورش برنامه زمانی استراتژیک مفصلی را برای مدیریت تهدیدهای آمریکا تدوین کرده است. وی گفت: اگر آمریکا فکر می‌کند که چیزهایی مثل مذاکرات همچنان در ارتباط با ما عمل می‌کند، در اشتباه است.

پیش از این خبرگزاری رویترز به نقل از «یک مقام دولت آمریکا» خبر داد که نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی قرار است سه شنبه هفته آینده به همراه یک هیات وزارت خارجه این کشور به سئول سفر و با مقام‌های کره جنوبی درباره کره شمالی رایزنی کند.

طبق این گزارش، هدف از سفر «استفان بیگان» قائم مقام وزارت خارجه آمریکا و نماینده این کشور در مذاکرات با کره شمالی به سئول، تلاش برای احیای مذاکرات درباره خلع سلاح اتمی شبه‌جزیره کره است.

نظرات بینندگان