استاندار مرکزی گفت: اگر شاهد توسعه و پیشرفت بیماری در سراسر استان باشیم، به ناچار برخی از محدودیت ها را اعمال خواهیم کرد و علیرغم میل باطنی ممکن است حتی برخی از فعالیت ها نیز محدود شود.
سید علی آقازاده هفدهم تیرماه در آیین افتتاح مرکز درمان ناباروری بیمارستان امیرالمومین(ع) و مگا ICU بیمارستان خوانساری در جمع خبرنگاران بیان کرد: در آیین امروز دو اتفاق مثبت و امیدوارکننده در حوزه بهداشت و درمان استان مرکزی و اراک رقم خورد که یکی از آنها افتتاح اولین مرکز ناباروری دولتی در استان مرکزی است.
وی افزود: زوج های فاقد فرزند برای درمان و فرزندآوری متحمل هزینه های بسیاری می شوند چراکه هزینه درمان در مراکز درمان ناباروری غیردولتی بالاست و حتی گاهی تا ۱۰۰ میلیون تومان هم می رسد ولی در مراکز دولتی این هزینه ها به پنج درصد یعنی حدود چهار تا پنج میلیون تومان می رسد و این اتفاق مثبت برای زوج ها بسیار امیدوار کننده است که خوشبختانه با تلاش دانشگاه علوم پزشکی و خیرین به انجام رسید.
آقازاده گفت: علاوه بر افتتاح این مرکز درمان ناباروری دولتی شاهد افزایش تخت های ICU در بیمارستان آیت الله خوانساری هستیم. در قالب راه اندازی مگا ICU بیمارستان خوانساری حداقل ۳۰ درصد به تخت های ICU استان اضافه شد، هرچند که امیدواریم از این تخت ها استفاده نشود، ولی به هر حال استان به تجهیزات پزشکی و درمانی نیاز دارد و به نظر می رسد با تلاش و برنامه ریزی ظرف سه ماه آینده این ۳۰ درصد افزایش به ۵۰ درصد برسد.
وی با بیان اینکه خرید 10 تخت از این تعداد و تامین تجهیزات این بخش توسط خیرین صورت گرفته است و با اشاره به راه اندازی پویش من هم ماسک می زنم، افزود: در حال حاضر دوسوم استان های کشور در بحث ابتلا به ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند. استان مرکزی در وضعیت قرمز قرار ندارد ولی پیش بینی می کنیم و نگرانیم ظرف دو تا سه هفته آینده اگر روال موجود بی توجهی به هشدارهای بهداشتی ادامه پیدا کند، همچنان شاهد افزایش آمار ابتلا به ویروس باشیم که بر این اساس وضعیت بدی را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: از ۱۵ تیرماه استفاده از ماسک اجباری شده و افراد باید در فضاهای عمومی حتما از ماسک استفاده کنند. مردم استان با رعایت پروتکل ها می توانند نقش تعیین کننده ای در حفظ شرایط مناسب استان در حوزه شیوع این بیماری داشته باشند.
آقازاده گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از پرستاران و کادر درمان استان گرفتار بیماری شده اند و نگرانیم که هفته آینده نیرو و پرسنل درمانی به اندازه کافی نداشته باشیم، به همین دلیل وضعیت حساسی پیش روست و لازم است که مردم حتما الزامات را رعایت کنند تا با بحران روبرو نشویم و مانع گسترش بیماری شویم.
استاندار مرکزی در خصوص اعمال محدودیت ها در استان گفت: اگر شرایط در استان نگران کننده باشد و شاهد توسعه و پیشرفت بیماری در سراسر استان باشیم، به ناچار برخی از محدودیت ها را اعمال خواهیم کرد و علیرغم میل باطنی ممکن است حتی برخی از فعالیت ها نیز محدود شود.
آقازاده گفت: کادر پزشکی و پرستاران استان مرکزی و مراکز درمانی چهار ماه سخت را پشت سر گذاشته اند و شاید بیش از این هم تاب آوری نداشته باشند، به همین دلیل باید مردم کمک کنند و با رعایت پروتکل های بهداشتی کادر درمان را تنها نگذارند تا فشار روی مراکز درمان کاهش یابد.
وی تصریح کرد: در مصوبات قرارگاه پدافند زیستی، دستگاه ها و شهرداری ها ملزم به ارائه خدمات و ضدعفونی شهرها شوند و هر هفته دو شب ضدعفونی انجام می شود، اما به هرحال این امر هزینه بر است و خستگی نیروها را به همراه دارد، اما با همه این تفاسیر از دانشگاه علوم پزشکی حمایت خواهیم کرد و دستگاه ها را ملزم به حمایت از این مجموعه کرده ایم.
دکتر لاری سخنگوی وزارت بهداشت: از دیروز تا امروز ۱۷ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۳۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۵۵ مورد بستری شدند.