پزشکان برزیلی آزمایش واکسن کرونا بر روی انسان را آغاز کرده و از عوارض ناچیز این واکسن درعین توان ایجاد مصونیت بالا در افراد در برابر این ویروس خبر دادهاند.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه، هنوز واکسنی قطعی و مورد تائید سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با کووید –۱۹ کشف و تولید نشده است، اما مراکز و موسسات تحقیقاتی در سراسر جهان به طور شبانه روز در تلاشند تا به این واکسن دست یابند.
در هفته های اخیر شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکای لاتین از اروپا پیشی گرفته و با بیش از ۲ میلیون و هفتصد هزار مبتلا پس از آمریکا، در رتبه دوم بیشترین مبتلایان به این بیماری قرار گرفته است.
این در حالی است که اروپا مجموعاً ۲ میلیون و ششصد بیمار ناشی از ویروس کرونا را گزارش داده است.
در این میان برخی کشورها همچون برزیل، پرو، شیلی و مکزیک با آمار بالایی از تعداد مبتلایان در رتبه های اول تا دهم قرار گرفتهاند ولی در برخی کشورها مانند کوبا به دلیل اتخاذ تمهیدات به موقع و رعایت پروتکل های بهداشتی، شرایط مطلوبی از نظر میزان مبتلایان و روند نزولی شیوع کرونا مشاهده میشود.
برخی دولتهای منطقه آمریکای لاتین برای متوقف کردن این ویروس شهرها را قرنطینه کرده و مراکز حمل و نقل بینالمللی را بستهاند. این اقدامات در حالی صورت گرفته که تنشهای سیاسی بین کشورهای آمریکای لاتین درباره این ویروس جدید شدت گرفته و رئیس جمهوری السالوادور، مکزیک را متهم کرده که اجازه میدهد تا افراد ناقل یا مبتلا به کرونا با هواپیما از مکزیکوسیتی به سمت سان سالوادور بروند، اما دولت مکزیک این اتهام را رد کرده است.
برزیل که بعد از آمریکا، بیشترین تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کووید - ۱۹ را ثبت کرده است، بعد از گذشت هفته ها با اتخاذ تدابیر جدید بهداشتی، به استفاده از واکسن چینی برای مقابله با ویروس کرونا روی آورده است و حدود ۸۵۰ نفر در هفته اخیر به طور داوطلبانانه این واکسن جدید را آزمایش می کنند.
«ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری برزیل به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده و خبر ابتلای قطعی وی موجی از نگرانیها را در برزیل به راه انداخته است. وی همواره به دلیل کم اهمیتی به تهدیدات ویروس کرونا به طور مکرر مورد انتقاد شدید قرار داشت.
تاکنون در برزیل یک میلیون و ۸۶۶ هزار و ۱۷۶ نفر به کووید–۱۹ مبتلا شده اند. از این تعداد ۷۲ هزار و ۱۵۱ نفر فوت کرده و یک میلیون و ۲۱۳ هزار و ۵۱۲ نفر بهبود یافته اند.
در پرو با حدود ۳۲۲ هزار مورد ابتلا و بیش از ۱۱ هزار جانباخته، اقدامات قرنطینهای که قبلا در سطح کشور برقرار بود، برای مسافران بعد از رسیدن به مقصد برداشته شده است.
در شیلی نیز دستکم شش مسافر یک کشتی مسافربری پس از آنکه تست ویروس کرونای آنها مثبت اعلام شد، در بیمارستان در حال درمان هستند. مقام های این کشور با وجود اتخاذ تصمیم ها و اقدام های جدید برای مقابله با همه گیری، همچنان از اعمال تدابیر قرنطینه ناتوان هستند.
پیش از این پیشبینی شده بود شمار مبتلایان به کرونا در مکزیک به اوج خود برسد به همین دلیل مقامهای این کشور با اتخاذ تدابیر لازم به مواجهه با چالشهای مربوطه برخاستند و با افزایش مراقبتهای ویژه در بیمارستانها به خدماترسانی بهتر به بیماران بستری شده توجه نشان دادند.
مقامهای این کشور از مردم خواستهاند برای جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس همچنان در خانههای خود بمانند و از حضور در اجتماعات بیش از ۱۰۰ نفر جلوگیری کنند.
در تازه ترین اخبار روز یکشنبه از خبرگزاری ونزوئلا، این کشور با انجام بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار آزمایش در بین کشورهایی قرار گرفته است که بیشترین تعداد آزمایش کووید- ۱۹ را داشتهاند. همچنین به منظور اتخاذ تدابیر تازه برای مقابله با موج دوم کرونا، نیروهای پزشکی جدید به همراه تجهیزات در خیابان های ایالات ونزوئلا مستقر شده اند. برای تسهیل حمل و نقل شهری در خیابان های اصلی نیز مقررات جدید راهنمایی و رانندگی وضع شده است.
در کوبا نیز مقام های وزارت بهداشت با بیان اینکه در قسمتی از کشور بهبودی حاصل شده است، مردم را به رعایت مسئولانه تمهیدات بهداشتی برای مقابله با شیوع کرونا دعوت کردند.
وزیر بهداشت عمومی کوبا با اعلام اینکه این کشور به مرحله مطلوب تری وارد شده است، تاکید کرد: مردم کوبا باید بدانند که هنوز خطر کووید - ۱۹ وجود دارد و رعایت تدابیر بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی تا مرحله عادی شدن برای جلوگیری از شیوع این بیماری، بر همگان لازم است. با وجود انتظار برای دستیابی به واکسن قطعی بیماری، در حال حاضر تنها راه مقابله با این بیماری، پیشگیری و مراقبت است.
کشور پاراگوئه نیز در جریان بحران شیوع ویروس کرونا در جهان از همان اوایل ماه مارس (اسفند ۹۸) و قبل از کشورهای همسایه خود، اقدام به اعمال تدابیر سخت قرنطینه کرد.
در این میان، رئیس جمهوری کاستاریکا، در این کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرده که شامل بسته شدن مرزها و دستور برای تعطیلی تمام کلاس های درس برای مدت یک ماه است.
گوآتمالا هم تمامی پروازها را به حال تعلیق درآورده و از ورود خارجی ها به این کشور برای مدت دو هفته جلوگیری کرده است.
همه گیری ویروس کرونا که از اواخر سال گذشته در ووهان چین شروع شد، تاکنون بیش از ۱۳ میلیون تن را مبتلا کرده و بیش از ۵۰۰ هزار قربانی گرفته است.
كلي داستان بي ربط نوشتين