arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۲۲۸۶
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۹ - ۲۶ تير ۱۳۹۹

تاملی در اظهارات اخیر مرتضی طلایی؛ از گاف او درمورد منافقین تا پرونده املاک نجومی؛ سردار چه در سر دارد؟

مرتضی طلایی نایب رئیس شورای شهر چهارم و از یاران نزدیک محمدباقر قالیباف اخیرا با استناد به یک توئیت جعلی، مدعی حمایت مریم رجوی از شورای شهر پنجم شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تاملی در اظهارات اخیر مرتضی طلایی؛ از گاف او درمورد مریم رجوی تا پرونده املاک نجومی؛ سردار چه در سر دارد؟

مرتضی طلایی نایب رئیس شورای شهر چهارم و از یاران نزدیک محمدباقر قالیباف اخیرا با استناد به یک توئیت جعلی، مدعی حمایت منافقین از شورای شهر پنجم شده است.

سردار طلایی از اعضای شورای پنجم خواسته که از کنار این حمایت به راحتی نگذرند!

این در حالی است که توییت مورد استناد سردار طلایی، از یک اکانت جعلی توییتری به نام مریم رجوی، سرکرده منافقین منتشر شده که سایر توییت هایش تمسخر این گروهک و افشای جنایت‌های آنان است و تنها 260 فالوور دارد و ساختگی بودن آن کاملاً روشن است.

این گاف سردار، واکنش‌های گسترده ای در فضای توییتر به دنبال داشت و کاربران این عضو سابق شورای شهر را مورد انتقاد قرار دادند.

سردار طلایی: خودم ستاد کرونا راه می‌انداختم!

سردار طلایی همچنین در اظهارنظری عجیب برخلاف پروتکل‌های مقابله با کرونا گفته: «اگر چنین اتفاقی در دوره چهارم رخ می‌داد اولین کاری که می‌کردم ستاد مدیریت کرونای شهر تهران را در شهرداری و شورا تشکیل می‌دادم و به دستگاه‌های دیگر کاری نداشتم...»

معنای سخن سردار طلایی این است که یک نهاد غیرتخصصی در حوزه درمان و بهداشت مانند شهرداری و شورای شهر باید بدون اینکه به دستگاه های دیگر کاری داشته باشد! خودش ستاد کرونا راه اندازی کند!

او به شورای شهر پنجم حمله ور شده که چرا چنین ستادی تشکیل نداده. این در حالی است که چنین کاری اساسا با تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا در کشور مغایرت دارد و طبعا می تواند باعث موازی کاری و دوگانگی در تصمیم گیری ها شود.

شورای شهر تهران تاکنون چند باری به عدم اعلام تفکیکی تعداد کشته شدگان کرونا در شهر تهران اعتراض کرده اما طبعا ستادی مستقل در این زمینه تشکیل نداده است.

دوران اوج سرعت و شتاب در بدهی و فساد

طلایی در حالی از بازگشت به دوران اوج مدیریت شهری با سرعت و شتاب دوره چهارم در تهران صحبت می‌کند که هنوز سرنوشت پرونده عیسی شریفی روشن نشده و اعضای شورای پنجم نیز میزان و تعداد پرونده های مبهم در دوران مدیریت پیشین را بیشتر عنوان کرده اند.

طلایی در این مصاحبه همچنین گفته است: «شما آمدید برای املاک چه داستانی درست کردید؟ برای خانه‌ها و... رفت دادگاه تمام شد، بسته شد، گفتند همه اینها رد شده است.» این در حالی است که حجت‌الاسم والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور نظر دیگری در این باره دارد و از "تخلف قطعی" شهرداری وقت در این باره خبر داده و گفته است دست کم ۴۵ نفر "خارج از ضابطه قانونی" از شهرداری ملک گرفته‌اند که این املاک باید بازگردانده شود.

در حالی که نام خود طلایی نیز در دریافت کنندگان املاک نجومی قرار داشت، برخی کاربران فضای مجازی از تسویه حساب پس از گذشت دو سال خبر داده‌اند. به تازگی اعضای شورای پنجم از عدم موفقیت شهرداری تهران برای بازپس گیری نزدیک سه هزار ملک شهرداری که در اختیار غیر قرار گرفته ابراز ناخرسندی کرده‌اند.

پرونده‌هایی بیشتری درباره دوره پیشین توسط شورای پنجم تکمیل و برای رسیدگی به قوه قضائیه ارسال شده و افکار عمومی هنوز منتظر رسیدگی‌ به آنها است. این در حالی است شورای پنجم قانونا تا زمان رسیدگی و حکم دادگاه قادر به افشای محتوای آنها نیست و باید منتظر ماند و دید چه زمانی نوبت به بررسی دوران اوج مورد نظر سردار طلایی خواهد رسید.

طلایی در این مصاحبه میزان بدهی پیشین شهرداری را 25هزار میلیارد تومان اعلام کرده این در حالی است که براساس اسناد موجود در شهرداری تهران این میزان بدهی نزدیک 69 هزارمیلیارد تومان برآورده شده است.

بسیاری معتقدند با احتساب 69 هزارمیلیارد تومان بدهی و درآمد سالانه کمتر از 20 هزارمیلیاردی شهرداری، مدیریت شهری در دوران شورای شهر چهارم عملاً چهار سال بعد از خود را پیشاپیش فروخته بود و چیزی جز زمین سوخته برای پس از خود به جای گذاشته بود.

نتیجه این بدهی ها تجمع روزانه پیمانکاران طلبکار از شهرداری طی دو. سال ابتدایی شورای پنجم بود که البته  مدیریت شهری در دوره پنجم. بخشی از طلب این پیمانکاران خرد را به آنان برگرداند اما رقم‌های بزرگ بدهی متعلق به بانک‌ها و پیمانکاران بزرگ همچنان پابرجاست.

دوران مدیریت شورای چهارم که طلایی از آن به عنوان «دوران سرعت و شتاب» یاد می‌کند به خاطر فروش گسترده تراکم به شدت مورد انتقاد بوده است.

منتقدان می گویند کارنامه این دوره از طریق تراکم فروشی بی برنامه و وقتی دیگر چیزی برای فروش باقی نماند از طریق استقراض بانکی رقم خورد.

منتقدان به نمونه ای از این شهرفروشی ها چنین اشاره می کنند: در ادامه مسیر تونل خط سوم متروی تهران پس از ایستگاه نوبنیاد که مقداری از تونل نیز حفاری شده با فروش و اجازه ساخت یک مال بزرگ در زمینی که بنا بوده پارکینگ عمومی در آن ایجاد شود ادامه مسیر خط 3 متروی تهران کور شده و ستون‌های مال مورد نظر در ادامه مسیر نقشه خط سوم تهران قرار گرفته و تونل کنده شده نیز بدون مقاوم‌سازی رها شده که خطر ریزش و فرونشست زمین را ایجاد کرده است! و عملاً خط سوم متروی تهران هیچگاه نخواهد توانست به ایستگاه آخر خود برسد مگر اینکه مال مورد نظر توسط شهرداری خریداری و پایه‌های آن تخریب شود!

مرتضی حیدری مجری معروف تلویزیون در یکی از برنامه‌های خود گفته بود: "یکی از معاونان شهرداری تهران به من گفت اگر پول بدی به شما مجوز میدیم وسط میدون فردوسی بجای مجسمه فردوسی برج بسازی".

هنوز مشخص نیست سردار طلایی که 10 سال عضو شورای شهر تهران بوده، آیا سودای بازگشت به این شورا را دارد یا آینده ای دیگر برای خود متصور است. اما آنچه مشخص است اینکه با وجود تمام ایرادات کارشناسی به مدیریت شهری سابق تهران، از شهرفروشی گرفته تا اتهامات  مالی امثال قائم مقام اسبق شهردار تهران، او همچنان از روش و سیاق شورای شهر چهارم تهران دفاع می کند.

نظرات بینندگان