پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک نماینده سابق اصلاحطلب مجلس گفت: پیشنهاداتی که در طرحهای اصلاحی انتخابات قید شده به جای حل مشکل و چالش، بیشتر باعث پیچیدگی و سختشدن مشکلات میشود. این پیشنهادات کاملا با روح قانون اساسی و اصل حاکمیت مردم و نوع نظارت بر مردم تناقض و تفاوت دارد.
علی تاجرنیا در گفتوگو با «انتخاب» درباره طرحهای پیشنهادی نمایندگان مجلس برای اصلاحات قوانین انتخاباتی مبتنی بر افزایش اختیارات شورای نگهبان، گفت: مشکلات انتخابات در کشور ما بسیار عمیقتر و فاجعهبارتر از آن چیزی است که مجلس به زعم خود در جهت حل آن، چنین پیشنهاداتی را ارائه کردند. متاسفانه آنچه که ما امروز شاهد هستیم، ذبح روح جمهوریت است.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر ما به مذاکرات قانون اساسی رجوع کنیم، درمییابیم که اصلا قرار نبود شان و جایگاه نهادی مانند شورای محترم نگهبان چنان باشد که در هر امور و مسالهای دخالت کند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه ما باید راهکاری برای افزایش نقش مردم طبق قانون اساسی در نظام جمهوری اسلامی چاره کنیم، گفت: اینکه شورای نگهبان در مسائل زیادی ورود و دخالت دارد، نهایتا باعث شده تا امروز ما شاهد کم اثر شدن رای مردم باشیم. این دخالتها نتوانسته به کیفیت آرای مردم کمک کند؛کما اینکه ردصلاحیتهای گسترده نتوانسته راهگشا باشد.
وی با طرح این پرسش که نمایندگان دقیقا دنبال حل چه مشکلاتی در انتخابات هستند، تصریح کرد: اگر هدف مجلس از این طرحهای پیشنهادی، واقعا بهبهود انتخابات است، باید بدانند که هرچقدر یک رییسجمهور یا یک نماینده به خواست مردم نزدیکتر باشد، بهتر میتواند در حل مشکلات و تحقق مطالبات مردم عمل کند. اما اگر یک رییسجمهور یا نماینده خود را وامدار نهادها و دستگاهها بداند، طبعا جرات و جسارت حل مشکلات و بیان حقایق و تحقق مطالبات مردم را نخواهد داشت.
تاجرنیا با بیان اینکه مردم از مجلس انتظار دارند که به سمت مشکلات گام بردارد، خاطرنشان کرد: پیشنهاداتی که در طرحهای اصلاحی انتخابات قید شده به جای حل مشکل و چالش، بیشتر باعث پیچیدگی و سختشدن مشکلات میشود. این پیشنهادات کاملا با روح قانون اساسی و اصل حاکمیت مردم و نوع نظارت بر مردم تناقض و تفاوت دارد.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این پیشنهادات عملا انتخابات را 2 مرحلهای میکند و مردم صرفا میتوانند به نمایندگان منتخب یک گروه محدود رای بدهند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین در پاسخ به این پرسش که مهمترین چالش انتخابات چه موارد است، اظهار کرد: مهمترین مساله در انتخابات بحث ردصلاحیتهای گسترده است. ما نیازمند آن هستیم که انتخابات در کشور به صورت کاملا آزاد برگزار شود. چالش بعدی به نقش احزاب در کشور مربوط میشود. متاسفانه نقش احزاب در کشور نهادینه نشده است و متاسفانه ما شاهد تخریب مدام احزاب سیاسی هستیم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا رفتن به سمت نخستوزیری میتواند چاره نهایی این مشکلات باشد، گفت: من مخالف این مساله هستم. چون تجربه نشان داده که رفع مشکلات در نحوه انتخاب نمایندگان بسیار راحتتر از بحث انتخاب نخستوزیر است. به ویژه آنکه ما بدون حل مشکلات انتخابات و رفتن به سمت نظام نخستوزیری با وجود چنین مجلسی پیش برویم، قطعا با مشکلات جدیتری مواجه خواهیم بود.