پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیرعامل آبوفاضلاب استان تهران گفت: ۴۰ درصد از تهرانیها بیش از حد مجاز آب مصرف میکنند و ۵۰ درصد کل مصرف آب استان به این تعداد تعلق دارد.
محمدرضا بختیاری روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حدود پنج درصد از این جمع ۴۰ درصدی نیز چهار تا پنج برابر الگو، آب مصرف میکنند.
وی ادامه داد: ۶۰ درصد از ساکنان نیز در چارچوب الگوی مصرف آب استفاده میکنند و حتی مشترکانی در بین تعداد هستند که زیر الگوی مجاز روزانه مصرف دارند.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه اکنون تعداد مشترکان فعال آب در استان تهران حدود یک میلیون و ۸۰۰ رشته است، بیان کرد: در مجموع به صورت میانگین شهروندان طی یک روز بیش از سه میلیون مترمکعب آب مصرف میکنند.
مصرف ۲ برابری در تابستان
به گفته وی سرانه مصرف آب مشترکان تهرانی طی تابستان امسال در زمان اوج مصرف به بیش از ۳۰۰ لیتر در شبانهروز رسید که این سرانه دو برابر استانداردهای جهانی است.
بختیاری افزود: طی ۲۵ شهریور تهرانیها سه میلیون و ۴۳۱ هزار و ۶۵۶ مترمکعب آب مصرف کردند که این آمار نسبت به مدت مشابه روز سال گذشته افزایش ۷.۸ درصدی داشت.
به گفته وی در ۲۴ شهریور نیز مصرف آب در تهران به سه میلیون و ۴۳۸ هزار و ۱۱۹ متر مکعب رسید.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر اینکه درست مصرف کردن باید به عنوان یک فرهنگ نهادینه شود، اضافه کرد: مشترکانی که مصرف بیش از حد داشته باشند، آببهای آنان با ۱۶ درصد جریمه پرمصرفی و به صورت پکانی محاسبه میشود.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و افزایش مصرف آب نیز اظهار داشت: از اسفند سال گذشته شاهد روند صعودی مصرف آب بودیم ولی تدابیری اندیشیده شد که هیچگونه قطعی آب نداشته باشیم.
بختیاری اضافه کرد: در سال آبی امسال یعنی از مهر سال گذشته تاکنون با وجود افزایش ۱۶ درصدی بارشها در استان شاهد برداشت بیشتر از مخازن سدها هستیم که امیدواریم با مدیریت مناسب و همراهی تهرانیها شاهد قطعی و کمبود آب نباشیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران گفت: کشورمان و به تبع آن تهران در شرایط خشک اقلیمی قرار دارد و این امر باعث شده است تا بخشی از آب توسط منابع زیرزمینی و بخشی از منابع سطحی تامین شود که برداشت بیش از حد از سفرهها زیرزمینی پدیده خشکسالی و فرونشست را تشدید کرده است.
مسوولان با وجود کاهش چشمگیر ذخیره آب در پشت سدها و کمبود منابع آبهای زیرزمینی استان تهران باید منتظر مشارکت مردم در مدیریت مصرف آب باشند و در کنار کار جهادی خودشان، فرهنگسازی در خصوص مصرف بهینه را در دستور کار قرار دهند.
بر اساس آمارها ذخیره آب در پشت سدهای استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۹۷ میلیون مترمعکب کمتر بوده و از سوی دیگر تمام چاههای موجود هم با ظرفیت کامل در حال بهرهبرداری است.
این محدودیت در منابع آبی نه تنها مسوولان ذیربط را به تلاش شبانهروزی برای تامین آب شرب مورد نیاز مردم واداشته بلکه افزایش احتمالی مصرف را به دغدغه آنان در پاییز پیشرو که با روند کاهشی بارندگی مواجه خواهد بود، تبدیل کرده است.
با وجود افزایش مصرف بیسابقه آب، آبرسانی به صورت پایدار ادامه دارد و همچنان با بهرهمندی از تمام چاهها و تصفیهخانهها، آب سالم و بهداشتی در زندگی مردم جاری است.
مسوولان در مواردی از راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در مدیریت مصرف آب نیز سخن میگویند که «مدیریت در مصرف آب هنگام شستوشوی دستها»، «جلوگیری از نشت آب کولرهای آبی»، «استفاده نکردن از آب شرب برای آبیاری باغچه» و «نصب شیرهای کمفشار و تقویتکنندههای شناور» از جمله آنهاست.