بردیا دانش / سرویس سیاسی «انتخاب»: به تازگی نامهای با امضای عبدالعلی علی عسگری، رئیس سازمان صداوسیما به معاون سرمایه انسانی این سازمان منتشر شده که بر اساس آن حقوق کارکنان این سازمان در ۶ ماهه دوم امسال، ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت. در این نامه تاکید شده که این افزایش حقوق، علاوه افزایش سنواتی اعمال شده در ابتدای سال جاری است.
احمد زیدآبادی درمورد رفتار صداوسیما پس از درگذشت استاد شجریان نوشت: دستگاهی که تا بدین پایه به خشکی و جمود و تعصب دچار شده است که امکان هیچ پیشگیری و انعطافی حتی برای حفظ منفعت و آبروی خود ندارد، ادعایش در مورد خنثیسازی تبلیغات صدها شبکه حرفهای و غیرحرفهای خارج از کشور واقعاً که شاهکار است
افزایش غیرمنتظره قیمت ارز و سکه و همزمان، افزایش قیمت کالاهای اساسی که همگی در زمره نیازهای اولیه زندگی قرار دارند، قدرت خرید مردم را در سال جاری به شدت کاهش داده است. این موضوع در حدی است که اخیرا یک مسئول کارگری خط فقر برای یک خانواده ۴ نفره را ۱۰ میلیون تومان ذکر کرده.
قشرهایی مانند کارگران و حقوق بگیران شرکتهای دولتی و به طور کلی افرادی که درآمد ثابتی دارند، در چنین شرایطی بیشترین آسیب را متحمل میشوند.
در چنین شرایطی، انتظار افزایش حقوق در میانه سال از دولت، انتظار نامعقول و نابجایی نیست؛ با این کار، دست کم حقوق گیران دولتی - و البته نه حقوق بگیران بخش خصوصی یا کارگران - میتوانند تا حدی این کاهش قدرت خرید را جبران کنند. با این حال، این اتفاق رخ نداده تا اینکه خبر افزایش ۳۰ درصدی حقوق کارکنان صداوسیما منتشر شد. طبعا کسی با این افزایش حقوق مخالف نیست بلکه یکی از کوچکترین اقداماتی است که میتواند انجام بگیرد. اما در این بین دو نکته و ابهام وجود دارد.
اول اینکه، تقریبا از دو سال پیش صداوسیما با تمام توان رسانهای خود به تبلیغ «بی پولی» خود پرداخته و زمین و زمان را به هم دوخته تا بلکه از این رهگذر، بودجهای بیشتر دریافت کند. مثلا در آذر ۹۷ قائم مقام معاونت سیما به صراحت اعلام کرد که، چون این سازمان پول ندارد، بنابراین سریال نمیسازد. رضا پورحسین درباره شرایط تولید سریالهای الف. ویژه تلویزیون گفته بود که در حال حاضر ظرفیت و انگیزه لازم برای ساخت سریالهای الف. ویژه وجود دارد، اما کمبود شدید منابع مالی دست تلویزیون را بسته است.
از چند ماه قبل نیز معاون برون مرزی صداوسیما بارها از «بدهی» این سازمان گلایه کرده و هشدار داده «شبکههای مهم ما مثل پرس تیوی و العالم به دلیل بدهی، در آستانه حذف از ماهواره قرار دارند». پیمان جبلی گفته بود «علی رغم پیگیریهای بسیار جدی، حتی یک دلار هم به صداوسیما داده نشده.» این سازمان حتی اعلام کرد که از میان ۱۵ شبکه برون مرزی خود، بدهی سه شبکه البته کم اهمیتتر مانند الکوثر داده نشده و این شبکهها قطع شدند.
البته ادعاهای صداوسیما ابهامات فراوانی هم داشت؛ مثلا بر اساس گزارش راسانه ها، این سازمان از سال ۸۸ تا ۹۸، بیش از ۱.۵ میلیارد دلار و ۲۷۰ میلیون یورو ارز از دولت دریافت کرده بود و در گزارشهای رسمی سال ۹۷ نیز آمده بود که شرکت جامجم بازرگانی پیشرو که یکی از شرکتهای محل کسب درآمد صداوسیماست و نامش در فهرست واردکنندگان هزارو ۴۸۲ قلم کالا با ارز دولتی آمده، ۱۶۲ هزار یورو به نرخ دولتی از بانک مرکزی دریافت کرده و برای صداوسیما ذرت برای خوراک دام وارد کرده. شرکت بازرگانی ایمن تجارت جامجم، دیگر بنگاه اقتصادی صداوسیما، هم یکمیلیونو ۱۲ هزار یورو ارز دولتی برای واردکردن خودرو دریافت کرده بود.
با این وجود، آنچه صداوسیما که برخی آن را ناکارآمدترین ارگان داخلی می دانند، به صورت رسمی ماه هاست تکرار میکند، آن است که این سازمان حتی برای پرداخت حقوق کارکنان و هزینههای جاری هم با کمبود بودجه روبه روست. اکنون سوال اینجاست که این همه آه و ناله و فریاد «بی پولی» چطور ناگهان حقوق کارکنان این سازمان ۳۰ درصد افزایش یافته؟
نکته دوم درمورد دولت حسن روحانی است؛ دولت هرگز نتوانسته قیمت کالاهای اساسی و اولیهای مانند تخم مرغ و نان را کنترل کند؛ دامنه افزایش قیمت در ماههای اخیر به طور سرسام آوری در حال گسترش است و تقریبا همه مواد غذایی اولیه موردنیاز به میزانی باورنکردنی گران شده اند؛ از گوشت مرغ گرفته تا حتی کره.
در چنین شرایطی انتظار افزایش حقوق در نیمه دوم سال غیرمنطقی نیست. با این حال این اتفاق رخ نداده و صرفا در سازمان صداوسیما شاهد افزایش ۳۰ درصدی حقوق هستیم. دولت باید پاسخ دهد آیا برای این کار بودجهای در اختیار صداوسیما قرار گرفته؟ اگر پاسخ مثبت است، معنای این بعیض چیست؟ و اگر منفی است صداوسیما باید پاسخ دهد که چگونه میتوان هم ادعای بی پولی محض این سازمان را باور کرد و هم افزایش ۳۰ درصدی قوق آن هم در میانه سال؟
چون باید خبرهایی را بخوانی که میدونی واقعیت نداره و این افزایش حقوق در حقیقت سختی کاره که قراره بهشون بدن.
شما که اطلاع ندارید لطفا شلوغ نکنید سال قبل که تمام دستگاههای دولتی 50در صد در اسفند ماه افزایش حقوق داشتند کارمندان و بازنشستگان صدا و سیما با استدلالهای سازمان برنامه و بودجه که در سایت خودتان هم منتشر شداز این افزایش حقوق محروم ماندند و حتی تطبیق حقوق بازنشستگی شامل این سازمان نشدحالا پس از اعتراضات بحق کارکنان و بازنشستگان صدا وسیما و رایزنی های بیمشار قرار بر این شده که شاید این افزایش 30 در صدی شامل صدا و سیما شود- البته اگر به لطف سایت وزین شما هوا نشود- نکته بعد اینکه هر فردی با مختصر اطلاعاتی می داند که بودجه عمرانی و برون مرزی از سر فصل حقوق و مزایا جداست و ربطی بهم ندارند در آخر اگر با صدا و سیما دشمن هستید دود آن نباید به چشم کارکنان و بازنشستگان محروم آن برود لطفا منتشر فرمایید
تمام ارگان های دولتی ، حقوق پرسنل خود را 50 درصد افزایش دادند علاوه افزایش سنواتی ، انوقت نوبت به کارکنان صدا وسیما میرسه آسمان میتپه .
لطفا نویسنده و سایت انتخاب در چیزی که اطلاع ندارید اظهار نظر نکند.
طعنه و كنايه و طنز و...؟؟!!
شما افزایش ۵۰ در صد اسفند ۹۸ دستگاههای دولتی رو ندیدید. فقط این ۳۰ درصد بر دیدگان شما گران آمد به قول حضرت مولانا .... دیدید و کدو را ندیدید. انتخاب جان بدون تحقیق از سر بغض و کینه خودت را بی اعتبار نکن. کارمندان سازمان را نباید قربانی سیاست های آن کرد. دنبال دو قطبی سازی هم نباش مردم از دو گانه راست و چپ عبور کردن.
و اما نکته دوم بسیاری از سازمان ها و ارگانها قبل تر حتی در سال 98 این اضافه حقوق را داشته اند که نه تنها 30درصد نبوده بلکه 50درصد بود.. بنابراین اضافه شدن این حقوق ناچیز نمی تواند چندان تعجبی باشد که این گونه تیتر صفحه اول سایت شما قرار می گیرد.
این افزایش ۵۰ درصدی که قبل از سال به تعدادی از دستگاه های اجرایی تعلق گرفت طبق اینکه در قانون خدمات کشوری آمده بود ولی تا اون لحظه کم لطفی می کردند و اعمال نکرده بودند البته شرکتهای دولتی و بعضی از ارگانها از سالیان قبل دریافت می کردند و این افزایش فقط و فقط شامل قانون مدیریت خدمات کشوری بود که بعد از اون یکی یکی سازمانهای دیگر به بهانه های مختلف افزایش دادند...این رو بیان نمیکنید که چرا قبلاً این دستگاه ها نمیگرفتند و اینکه اگر حرف به این باشد که پس حق شرکتها و ارگانهایی امثال صدا و سیما حق چنین افزایشی نداشته باشند....صرفا جهت اطلاع
انتخاب جان بهتر بود سوال می کردی اون 20% مابه التفاوت افزایش سایر دستگاهها و اون 8ماه که به آن ها دادند چرا شامل حال صداوسیما نشد؟
یادمان نرفته که دولت تقریبا تمامی دستگاهها را 50%افزایش حقوق داد
آیا بنظر شما افزایش دریافتی حقوق بگیران ثابت تو این شرایط تورمی پدیده ای نادرست هست؟
کارکنان صداوسیما هممثل هردستگاهی نیازمند این افزایش هستند حال انکه الحمدالله برا بقیه دستگاه ها ۵۰ درصد و برا کارکنان صداوسیما ۳۰ درصد اعمال شد که بازهم خداروشکر
باهم بکوشیم که راهی برا افزایش درامد بقیه افراد جامعه پیدا کنیم نه اینکه نسبت به هم تنگ نظری کنیم
درپناه خدا باشین
تمامی ادارات مشمول قانون بودجه کشور 50 درصد افزایش حقوق در اواخر سال 98 داشتن در صورتی که به دلیل بی پولی صداوسیما فقط 13 درصد افزایش داشت به این ترتیب اگه اعمال کنن میشه 43 درصد و بازم کمتر از سایر ادارات و نهادها هستش