پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برنج یکی از مواد غذایی است که در خانوادههای ایرانی زیاد مصرف می شود و معمولا خانم های خانه دار برنج را در حجم زیادی می پزند و اضافه پخته شده آن را در یخچال نگهداری می کنند یا این روزها در هوای سرد بیرون از یخچال نگه می دارند.
وقتی به ظاهر این برنج نگاه می کنید به نظر سالم است، اما بارها در همین صفحه به این نکته اشاره کردهایم که نباید برنج پخته شده و مانده را استفاده کرد بلکه بهتر است برای هر وعده به صورت تازه تهیه و مصرف شود. برنج پختهای که برای مدتی در فضای باز نگهداری میشود ، حاوی باکتری باسیلوس سوئوس است که باعث اسهال و حالت تهوع فرد میشود. نشانه های ابتلا به عفونت این باکتری شامل درد ماهیچه شکمی ، اسهال آبکی و استفراغ است که ممکن است با علایم کرونا اشتباه گرفته شود و خود را 5 تا 6 ساعت بعد از مصرف نشان میدهد.
برای هر وعده به اندازه مصرف همان وعده برنج بپزید زیرا بهترین راهکار توصیهشده برای مصرف برنج، خوردن آن بلافاصله پس از پخت است.برنجی که تازه پختهشده محتوای رطوبتی خیلی بالایی دارد و اگر در دمای محیط بیش از 2ساعت نگهداری شود، مکان مناسبی برای رشد باکتریهاست.
برای نگهداری برنج پخته از ظروف دردار استفاده کنید. از قراردادن برنج پخته به صورت بدون محافظ در یخچال پرهیز کنید زیرا امکان آلودگی آن با مواد خام، میوهها، سبزیجات، تخممرغ و... وجود دارد. برای استفاده مجدد از برنج پختهشده باید آن را به طور کامل گرم کنید. برای اطمینان از داغ شدن همه قسمتها حتماً هر ۳۰ ثانیه یک بار آن را هم بزنید.
روزنامه خراسان