arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۱۵۰۹
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۱ - ۰۲ دی ۱۳۹۹

امسال ۱۳۰۰ معتاد در مراکز ماده ۱۶ ساماندهی شده‌اند

معاون ستاد مبارزه با موادمخدر کشور اعلام کرد که از ابتدای امسال تاکنون ۱۳۰۰ معتاد شناسایی شده‌اند و در مرکز ماده ۱۶ و سایر مراکز ذیل تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون نگهداری می‌شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون ستاد مبارزه با موادمخدر کشور اعلام کرد که از ابتدای امسال تاکنون ۱۳۰۰ معتاد شناسایی شده‌اند و در مرکز ماده ۱۶ و سایر مراکز ذیل تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون نگهداری می‌شوند.

ناصر اصلانی در حاشیه بازدید از دهکده سلامی شیراز، یکی از محل‌های نگهداری معتادان متجاهر در این شهر، روند نگهداری و درمان معتادان در آن دهکده را مثبت ارزیابی و اضافه کرد: اقدامات ارزشمندی در شناسایی و جمع آوری معتادین متجاهر در استان فارس انجام شده است.

 اصلانی با بیان اینکه اولویت اول ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی است، افزود: طرح کشوری یاریگران زندگی با مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی به ویژه آموزش و پرورش در حال اجراست تا از روی آوردن افراد جدید به اعتیاد و افزایش شمار معتادان در جامعه پیشگیری شود.

مهرانگیز، نماینده دادستان کل کشور نیز در جریان این بازدید گفت: بر اساس آمار در فارس حدود ۳ هزار معتاد متجاهر مرد و حدود ۲۰۰ معتاد متجاهر زن وجود دارد اما ظرفیت مراکز ماده ۱۶ استان که برای این امر پیش‌بینی شده، بسیار کم است و تلاش می‌کنیم با انعکاس این موارد به مسئولان ستادی ظرفیت پذیرش معتادان در استان را افزایش دهیم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس نیز بیان گفت: دهکده سلامی مرکز دولتی در شیراز به شمار می‌رود که طبق ماده ۱۶ قانون با ظرفیت ۴۰۰ نفر، نگهداری و درمان معتادان متجاهر را عهده دار است.

سلیمان کرمی افزود: معتادان متجاهر پس از شناسایی و جمع آوری، از نظر اعتیاد و کرونا غربالگری سپس به این مرکز منتقل می‌شوند و در کنار متادون و دارو درمانی کارهای روانشناختی و مشاوره ای نیز برای آنان انجام می‌شود.

افزایش زمان نگهداری معتادان در مراکز ماده ۱۶

دادستان مرکز فارس نیز هدف از این بازدید را تلاش برای افزایش ظرفیت و کیفیت خدمات نگهداری و درمان معتادان در مراکز ماده ۱۶ برشمرد.

حیدر آسیابی گفت: با هدف دستیابی معتادان متجاهر به بهبودی کامل، با صدور دستور قضایی لازم مدت زمان نگهداری این افراد در این مراکز از ۳ و ۶ ماه به یکسال افزایش می‌یابد.

او افزود: با توجه به ضرورت تکمیل چرخه درمان بهبودیافتگان ایجاد اشتغال برای این افراد در دهکده سلامی و یا مراکز تولیدی که امکان بکارگیری معتادان متهاجر را دارند، در دستور کار است.

در این بازدید افزایش مبلغ سرانه نگهداری و درمان معتادان متهاجر در این مرکز که در حال حاضر روزانه ۲۸ هزار تومان به ازاری هر نفر است، مورد بررسی قرار گرفت.

در حال حاضر دهکده سلامی به عنوان تنها مرکز دولتی به همراه ۱۰۵ مرکز خصوصی در فارس خدمات نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان را برعهده دارند.

 ایسنا

نظرات بینندگان