پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به طور کلی اصلیترین دلایلی که موجب ایجاد فاصله بین دندانها میشوند به شرح زیر هستند:۱- بزرگ شدن فک کودکان و کوچک ماندن دندانهای شیری میتواند موجب ایجاد فاصله بین دندانهای آنها شود.
در واقع میتوان گفت فاصله میان دندانهای شیری کودکان، به خصوص دندانهای جلویی آنها کاملا عادی است.
۲- اختلاف اندازه بین دندانها و فک علاوه بر کودکان در بزرگ سالان هم شایع است و یکی از دلایل اصلی ایجاد فاصله بین دندانها به حساب میآید.
۳- فرنوم لب (وسط پایه لب )بالا گاهی بیش از حد و تا روی ریج فکی(استخوان) گسترش پیدا میکند و همین موضوع میتواند عامل اصلی فاصله بین دندانهای جلو باشد و عادتهای اشتباه مانند مکیدن انگشت شست موجب هل دادن دندانها وایجاد فاصله بین آنها میشود.
۴- ریفلاکس بلع اشتباه هم یکی از دلایلی است که میتواند موجب ایجاد فاصله بین دندانها شود. ریفلاکس بلع بدین معناست که نوک زبان فرد به هنگام بلع، به جای برخورد با کام دهان، به دندانهای جلو فشار بیاورد. این کار سبب میشود که به مرور فاصله بین دندانهای جلویی فرد مشهود شود.
۵- بیماریهای لثه هم میتواند یکی از دلایل ایجاد فاصله بین دندانها باشد.
مشکلاتی که فاصله زیاد میان دندانها به وجود میآورد
در برخی شرایط ممکن است فاصله زیاد بین دندانها مشکلاتی را هم برای فرد به دنبال داشته باشد. بستن فاصله میان دندانها علاوه بر زیباتر شدن طرح لبخند و افزایش اعتماد به نفس، موجب رفع این مشکلات هم خواهد شد. برخی از مشکلات ناشی از فاصله زیاد میان دندانها به شرح زیر است:
۱- فرد سعی میکند کمتر صحبت کند یا کمتر بخندد تا دندانهایش کمتر دیده شوند.
۲- ماندن غذا بین فاصله میان دندانها موجب فاسد شدن و پوسیدگی آنها و این پوسیدگی سبب بوی بد دهان و دندان می شود.باکتریهایی که در فاصله بین دندانها باقی میمانند میتوانند منجر به مشکلات لثهای شوند.فک فرد بزرگتر از حالت واقعی خود دیده میشود.
۳- لبهای فرد جلوه بدی میگیرند و زیبایی چهره فرد را تحت تاثیر قرار میدهند.کسانی که با فاصله میان دندانها و مشکلات ذکر شده مواجه هستند باید اقدام به بستن فاصله میان دندانها کنند. روشهای مختلفی برای بستن این فاصله وجود دارد.
روزنامه خراسان