arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۲۹۷۹
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۱ - ۰۹ دی ۱۳۹۹

ربیعی: دولت در آیین‌نامه اقدام راهبردی ‌حساسیت‌های زمانی را مد نظر قرار داد

سخنگوی دولت از تصویب آیین نامه اجرایی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع مردم ایران خبر داد و گفت: دولت در اجرای این قانون حساسیت‌های زمانی، منافع ملی ایران و چگونگی اجرای اثربخش برای رفع تحریم را با نگاهی به آینده کشور مدنظر قرار داده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی دولت از تصویب آیین نامه اجرایی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع مردم ایران خبر داد و گفت: دولت در اجرای این قانون حساسیت‌های زمانی، منافع ملی ایران و چگونگی اجرای اثربخش برای رفع تحریم را با نگاهی به آینده کشور مدنظر قرار داده است.

به گزارش ایرنا، «علی ربیعی» روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، افزود: هفته گذشته در مورد افزایش تولید خودرو مباحث زیادی صورت گرفت. این موضوع امروز هم در ستاد اقتصادی دولت دنبال شد و طرح جامع پیرامون خودرو که مبتنی بر کنترل قیمت و افزایش تولید باشد توسط وزارت صمت در حال آماده شدن است.

وی ادامه داد: این هفته همچنین آیین‌نامه اجرایی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران در ۱۱ ماده به تصویب هیئت دولت رسید. با توجه به عنوان قانون که برای رفع تحریم‌هاست و نظر نمایندگان نیز معطوف به رفع تحریم‌ها بوده، دولت در اجرای این قانون حساسیت‌های زمانی، منافع ملی ایران و چگونگی اجرای اثربخش برای رفع تحریم را با نگاهی به آینده کشور مدنظر قرار داده است.

سخنگوی دولت یادآور شد: دولت در این جلسات همچنین با واگذاری ۴۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهام به سه بانک موافقت کرد که ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از این رقم برای یارانه کمک معیشتی ناشی از کرونا و ۲۹ هزار میلیارد تومان هم بابت پرداخت دیون به بانک‌ها می‌باشد.

ربیعی با یادآوری روز صنعت پتروشیمی این صنعت را نمادی از خلاقیت نیروهای تلاشگرا داخلی، دوراندیشی و تدبیر در دولت و تلاش‌های دولتمردان برای رفع اثر تحریم، رشد و توسعه کشور در سخت ترین شرایط عنوان کرد و گفت: گسترش صنعت پتروشیمی یکی از دستاوردهای مقابله با خام فروشی نفت است و امروز بخشی از منابع ارزی کشور متکی بر صادرات پتروشیمی و صنایع پایین دستی نفت است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: دولت یازدهم با هدف تداوم روند توسعه صنعت پتروشیمی همچون نخستین جهش صنعت پتروشیمی که در طول سال‌های ۷۵ تا ۸۵ صورت گرفت، توسعه این صنعت ارزش‌آفرین را در قالب جهش دوم این صنعت با اولویت تکمیل طرح‌های نیمه‌کاره در دستور کار قرار داد.

وی گفت: با تحقق جهش دوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰، تعداد مجتمع‌های پتروشیمی به ۸۳ مجتمع و ظرفیت تولید این صنعت به سالانه ۱۰۰ میلیون تن، دقیقاً طبق اهداف برنامه ششم توسعه می‌رسد و درآمد این صنعت نیز تا پایان ۱۴۰۰ به ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

سخنگوی دولت افزود: در سال ۹۲ ، ۴۶ مجتمع پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه ۵۶ میلیون تن فعال بود که هم اکنون تعداد مجتمع ها به ۶۴ مجتمع با ظرفیت تولید سالانه ۷۷ میلیون تن رسیده است.

ربیعی ادامه داد: بهره برداری از ۱۷ طرح پتروشیمی برای سال ۹۹ به عنوان سال طلایی صنعت پتروشیمی برنامه‌ریزی شده است به طوری که ظرفیت صنعت پتروشیمی در پایان امسال به بیش از ۹۰ میلیون تن در سال خواهد رسید که تاکنون ۹ طرح این طرح‌ها به بهره برداری رسیده است

وی با بیان اینکه برای تداوم توسعه صنعت پتروشیمی در سال‌های آتی نیز برنامه ریزی شده است، گفت: با تحقق جهش سوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۴ ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور به بیش از ۱۳۳ میلیون تن با درآمد ۳۷ میلیارد دلاری خواهد رسید.

سخنگوی دولت با اشاره به ابلاغ سند تحول قضایی توسط رییس قوه قضاییه اظهار کرد: این سند حاوی نکات مهمی از جمله مواجهه فعال ایجابی در حکمرانی قضایی توجه به آزادی‌های مشروع و شفافیت و همچنین است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: این سند رویکردی پیشرو در مساله حقوق شهروندی و همچنین جلب مشارکت نهادهای مردمی برای صیانت از حقوق عامه، پیشگیری از فساد، میانجی گیری و حمایت از بزه دیدگان و باز اجتماعی شدن را مورد توجه قرار داده است.

ربیعی گفت: از این سند استقبال کرده و با نموده و تمام مساعی خود را برای اجرایی کردن آن به کار خواهیم بست. این سند در کنار سند حقوق شهروندی، می‌تواند رعایت حقوق عامه را به ارمغان بیاورد و تلاش دو قوه اجرای آن را متضمن خواهد بود.

سخنگوی دولت همچنین درباره همکاری های نظامی ایران چین و روسیه و احتمال تاسیسات نظامی مشترک در خلیج فارس در دریای عمان برای مقابله با حضور ایالات متحده و اسرائیل و ایجاد صلح و امنیت گفت: مناسبات دوستانه با دو کشور روسیه و چین در اوج خود پیش می‌رود هر چند محدودیتی برای تعمیق این روابط در همه جنبه های سیاسی، اقتصادی و امنیتی نداریم اما بارها اعلام کردیم که امنیت در منطقه خلیج فارس باید توسط کشورهای صاحب این منطقه تامین شود و این تنها راه رسیدن به امنیت عادلانه همه کشورها و تضمین صلح و ثبات بلندمدت است.

وی افزود: ما نظامی دیده شدن خلیج فارس را به سود هیچ کشوری در منطقه و جهان نمی‌دانیم و امیدواریم سرانجام آمریکا هم دست از ماجراجویی های فرامرزی خود بردارد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف از جمله دفاعی همکاری‌های خوبی دارند که فراتر از سطح دو جانبه است و مواضع همسوی دو کشور در مبارزه با تروریسم، افراطی‌گری زمینه همکاری‌های دیگر را هم فراهم کرده است که از جمله می توان به همکاری در سوریه اشاره کرد.

ربیعی با بیان اینکه امنیت خلیج فارس باید توسط کشورهای منطقه تامین شود، گفت: در این زمینه پیش از این طرح مشخصی ارائه شد و هنوز هم بر آن پافشاری داریم و برخی کشورهای منطقه را دعوت می‌کنیم به جای دشمنی و اتکا به بیگانگان، نگاه منطقه داشته باشیم در کنار هم و با ایران قدرتمند صلح و امنیت خلیج فارس را تضمین شده بدانیم.

نظرات بینندگان