arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۵۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۴ - ۲۲ دی ۱۳۹۹

رئیس سازمان نظام پزشکی: ایران تا پیش از عید دو میلیون واکسن از هند، چین و روسیه وارد می‌کند

رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: واکسن تولید ایران از بسیاری واکسن‌های خارجی اطمینان بخش‌تر است اما چون تولید آن طول می‌کشد بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار است حدود دو میلیون واکسن از هند، چین یا روسیه تا قبل از عید وارد شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محمدرضا  ظفرقندی روز دوشنبه در نشست خبری در محل سازمان نظام پزشکی افزود: واکسن فایزر و مدرنا به علت قیمت بالا و مشکلات حمل و نقل و زنجیره سردی که نیاز دارد هرگز در دستور کار خرید ایران نبوده اما واکسن آسترازنکا که تولید سوئد است و فقط مطالعات علمی آن در آکسفورد انگلیس انجام شده و نگهداری آن هم در ایران امکانپذیر است می تواند خریداری شود. ضمن این تولید واکسن در هند، چین و روسیه نیز طبق قرارداد با آسترازنکا انجام می شود و خرید این واکسن از منابع مختلف در دستور کار است.
وی گفت: بنابر اعلام وزارت بهداشت قرار است حدود دو میلیون واکسن کرونا از منابع مختلف تا قبل از عید وارد کشور شود زیرا تولید واکسن در کشور و تولید مشترک واکسن با کوبا به زمان بیشتری نیاز دارد.

رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: ۲۹۰ شرکت در دنیا اکنون برای تولید واکسن کرونا فعالیت می کنند. این واکسن ها انواع مختلفی دارند و ممکن است ویروس ضعیف شده یا غیر فعال با پروتئین MRNA باشند. مهم فرمول واکسن است که در هر کشوری از جمله چین، روسیه یا چین می تواند تولید شود. بسیاری از کشورهای همسایه ما مثل امارات و بحرین نیز چین واکسن خریده اند و ترکیه نیز ۵۰ میلیون واکسن از چین خریده و با توجه منابع تولید قطعا خرید واکسن از یک منبع برای هیچ کشوری کفایت نمی کند.
وی ادامه داد: واکسن تولید مشترک ایران و کوبا نیز با همکاری انستیتو پاستور ایران تولید می شود. فاز ۱ و ۲ انسانی آن در کوبا انجام می شود. هیات علمی قوی و با تجربه ای نیز از ایران بر تولید این واکسن نظارت دارد و اگر ارزیابی ها مثبت باشد فاز ۳ مطالعات انسانی آن که نیازمند جمعیت بیشتری حدود ۳۰ هزار آزمایش است همزمان و به طور مشترک در ایران و کوبا انجام می شود و احتمالا تولید این واکسن سه ماه دیگر طول می کشد.

ظفرقندی گفت: در مورد واکسن آسترازنکا اینکه گفته می شود واکسن انگلیسی است را متوجه نمی شوم. این واکسن تولید کشور سوئد است و مطالعات علمی آن در آکسفورد انجام شده است هزینه این واکسن نیز بین ۵ تا ۶ دلار است در حالی واکسن های آمریکایی بسیار گرانتر هستند و خرید این واکسن از منابع مختلف در دستور کار است.

واکسن ایران اطمینان بخش تر از نوع غربی
وی گفت: واکسن کرونا تولید داخل نیز هم از نظر ایمنی و هم اثربخشی بر اساس پروتکل های علمی جلو می رود و عملکرد آن مثبت بوده و حتی در فاز حیوانی بهتر و اطمینان بخش تر از واکسن هایی است که تاکنون در دنیا تولید شده زیرا این واکسن ها در مرحله حیوانی روی موش آزمایش شده اما واکسن حیوانی در فاز حیوانی روی میمون سبز آفریقایی آزمایش شد که به انسان شبیه تر است. ۶۰۰ لام پاتولوژی اثربخشی واکسن های ایرانی تزریقی روی حیوانات بررسی شده و تیم های متخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران بر تولید آن نظارت دارند افرادی که بع اعتبار علمی خود اهمیت می دهند.
رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: واکسن یک بحث علمی و درمانی است و هرکسی بخواهد در این مورد نظر سیاسی بدهد طبیعتا جایگاهی ندارد.
وی ادامه داد: البته در تهیه واکسن به طور طبیعی خرید واکسن با کشورهایی که با آنها مبادلات ارزی داریم راحت تر است و زودتر به نتیجه می رسد و مسیر اطمینان آورتری دارد.

ظفرقندی گفت: تامین واکسن کرونا از منابع مختلف باید به سرعت انجام شود، در غیر این صورت از کشورهای همسایه عقب می مانیم. خرید واکسن از کواکس و تولید داخل زمان بر است و نباید زمان را از دست بدهیم. واکسن های کواکس نیز واکسن های تولید کشورهای مختلف است که هر کشوری بنا به شرایط خود واکسنی که می تواند استفاده کند را دریافت می کند.
رئیس سازمان نظام پزشکی در پاسخ به پرسشی درباره مشورت وزارت بهداشت با نظام پزشکی گفت: وزارت بهداشت در تصمیم باید از خرد جمعی و نظر انجمن های علمی و سازمان نظام پزشکی استفاده کند در غیر این صورت تصمیمات آن در حوادث مختلف اطمینان بخش نیست. البته در مورد خرید واکسن تغییر سیاستی رخ نداده چون از اول هم قرار نبود واکسن فایزر یا مدرنا خریداری شود.

کاهش محدودیت ها و بازگشایی مدارس با پروتکل
وی درباره کاهش محدودیت ها گفت: کاهش محدودیت ها با کاهش موارد بیماری باید انجام شود. چون محدودیت ها هزینه زیادی برای کشور دارند. البته پروتکل های بین المللی برای بازگشایی ها وجود دارد که سازمان بهداشت جهانی هم توصیه کرده و به محض کاهش آلودگی ویروس بر اساس استانداردهای مدارس می توانند به صورت محدود بازگشایی شوند و ابلاغیه بازگشایی مدارس با کمتر از ۵۰ نفر و در کلاسهای زیر ۱۰ نفر بر همین اساس است زیرا اکنون دانش آموزانی داریم که اصلا مدرسه و فضای تعامل را ندیده اند و این مساله نیز آسیب زاست.
وی تاکید کرد: شرط اساسی برای بازگشایی ها، نظارت جدی بر اجرای پروتکل هاست و نباید تجمعات برگزار شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: باید از توان بخش خصوصی در مدیریت نظام سلامت و مدیریت کرونا و خرید واکسن بیشتر استفاده شود. سازمان نظام پزشکی برای خرید واکسن از خارج هم طی نامه ای به وزارت بهداشت اعلام آمادگی کرده و وزیر و معاون کل وزارت بهداشت هم موافقت کرده اند و این مسیر نیز زیر نظر دولت انجام می شود.
وی گفت: باید حداقل ۷۰ درصد جمعیت کشور علیه کرونا واکسینه شوند تا زنجیره انتقال قطع شود و احتمالا ۳ یا ۵ سال بعد نیاز به واکسیناسیون مجدد است بنابراین ایجاد زیرساخت تولید واکسن از این نظر یک کار مهم و استراتژیک است.
ظفرقندی گفت: حدود ۱.۵ میلیون کادر درمان و گروههای پر خطر در اولویت دریافت واکسن هستند که کمیته عالی اخلاق وزارت بهداشت تایید کرده است.
وی گفت: در مورد واکسن ایرانی البته هنوز اثربخشی روی ویروس جهش یافته انگلیسی بررسی نشده چون تازه وارد کشور شده و فقط ۵ یا ۶ مورد در کشور شناسایی شده و باید در این مورد نیز برررسی شود.
ظفرقندی گفت: ویروس جهش یافته بین ۵۵ تا ۷۰ درصد میزان سرایت بیشتری از ویروس کرونا معمولی دارد. میزان مرگ آوری آن بیشتر نیست اما اگر ۱.۵ درصد مرگ را در نظر بگیریم چون تعداد مبتلایان بیشتر می شود تعداد جانباختگان کرونا نیز با شیوع ویروس جهش یافته بیشتر می شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: برای جلوگیری از گسترش این ویروس باید ورود به کشور از مرزهای هوایی با جدیت کنترل شود و علاوه بر تست هر فردی که وارد می شود، قرنطینه مطمئن بشود.
وی با اشاره به مشکلات کادر درمان گفت: در یک سال گذشته حدود ۲۴۰۰ نفر از کادر پزشکی اعم از پزشک، داروساز  و دندانپزشک گواهی گود استندینگ برای مهاجرت گرفته اند اما اینکه همه آنها از کشورهای خارجی پذیرش گرفته اند نمی دانیم.
ظفرقندی گفت: آمارهای مختلف درباره قربانیان کرونا در کادر پزشکی نیز ناشی از تفاوت در محاسبات است، گاهی فقط پزشکان محاسبه می شوند و گاهی پرستاران، ماماها و تکنسین و حتی نیروهای خدمات بیمارستان هم محاسبه می شوند. در هر صورت ۳۰۰ نفر از کادر پزشکی را با اسم داریم که بر اثر کرونا جان باختند. مشکل اساسی وضعیت معیشتی نامطلوب خانواده اکثر این افراد است که در جلسات با مسئولان بنیاد شهید به دنبال رفع این مشکل هستیم.
وی درباره لغو خرید واکسن فایزر نیز گفت: هیچ خریدی لغو نشده است. قرار بود ۱۵۰ هزار دوز واکسن اهدایی خیرین از طریق هلال احمر وارد شود که لغو شد.
ظفرقندی درباره توزیع داروهای ترک اعتیاد در داروخانه ها نیز گفت: نظام پزشکی مثل پدر همه گروه‌های پزشکی است و باید منافع همه را در نظر بگیرد. توزیع داروهای مخدر در داروخانه ها مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر و قانونی است اما در مورد عرضه این داروها به معتادان که از طریق داروخانه ها باشد یا از طریق درمانگران اعتیاد انجام شود کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال بررسی است و در دستور کار است

نظرات بینندگان