پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با فوت یک نفر در ۲۴ ساعت گذشته در شهرستان بندرعباس، شمار فوتی های کرونا در استان به ۹۸۳ نفر رسید.
دکتر فاطمه نوروزیان روز دوشنبه اظهار داشت: در حال حاضر ۱۰۱ مبتلا به کرونا در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند که حال ۱۲ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۸۹۳ مبتلا به ویروس کرونا نیز در استان هرمزگان پس از تشخیص پزشکی در قرنطینه خانگی به سر میبرند و اقدامات و مراقبتهای درمانی برای آنان در حال انجام است.
وی با تاکید بر پرهیز از ترددهای غیرضروری ، افزود: هر چه گردش ویروس کرونا بیشتر باشد، خسارتهای جبران ناپذیری به سلامت و اقتصاد جامعه وارد خواهد شد که جبران آن ممکن است سخت و یا حتی امکان پذیر نباشد و از همین رو قرنطینه خانگی و پرهیز از ترددهای غیرضروری در سطح جامعه از اهمیت بسیار بالایی در جهت کنترل این ویروس برخوردار است.
دکتر نوروزیان ضمن ابراز نگرانی از افزایش سفرها به استان در روزهای اخیر، گفت: بارها تاکید شده که شرایط استان هرمزگان بسیار حساس و شکننده است و در صورت تداوم این سفرها و بی توجهی مردم به پروتکلهای بهداشتی، باید شاهد قرمز شدن دوباره استان باشیم که هم اکنون نیز وضعیت جزیره هرمز و قشم بسیار نگران کننده است و براساس آمارهای اعلام شده بیش از ۴۰ هزار مسافر در روزهای گذشته وارد این جزایر شدند.
وی با اشاره به انجام تست های سریع کووید ۱۹ توسط کارشناسان بهداشتی در مبادی ورودی بندر شهید حقانی بندرعباس و بندر پهل، اظهار داشت: کارشناسان حاضر برای مسافرانی که قصد ورود به جزایر قشم و هرمز دارند ، این تست را انجام می دهند و در صورت مشاهده هر گونه موارد مشکوک یا مثبت کرونا ، مورد شناسایی شده و همراهان آنان را با همانگی دیگر دستگاه های مسوول به استان مبداء بازگشت می دهند.
نوروزیان با اشاره به خطر کرونای انگلیسی، افزود: از آنجایی که بیماری های تنفسی به سرعت در سطح جامع پخش می شوند، باید با جدیت بیشتر پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم تا از ابتلا به این ویروس از هر نوعی از آن در امان بمانیم.
این مقام مسوول بیان داشت: برای کاهش هر چه بیشتر مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا، خواستار توجه ویژه مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی هستیم تا بتوانیم از این بحران با کمترین آسیب گذر کنیم.
وی با اشاره به جهش ویروس کرونا و دوچندان شدن آسیب رسانی آن، گفت: ویروس کرونا رفتاری ناشناخته دارد و در برخی ها با علایم تنفسی، بعضی با علایم گوارشی و برخی دیگر بدون علامت ظاهر می شود و نمی توان هیچ پیش بینی از وضعیت فرد مبتلا به کرونا داشت و از همین رو باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی خود را از ابتلا به این ویروس در امان نگاه داریم.
دکتر نوروزیان تاکید کرد: در فصل سرما بروز هر علامتی از سرماخوردگی و آلرژی مانند تب، سردرد، گلودرد، بدن درد یا حتی عطسه، آبریزش بینی و حتی علائم غیر شایع مانند تهوع، دل درد، دل پیچه، اسهال، ضعف، بی حالی و بی اشتهایی بیمار، باید احتمال ابتلا به کرونا را در نظر گرفت و مراقبت های لازم را به عمل آورد تا زمانی که خلاف آن ثابت شود و در اسرع وقت نیز باید به مراکز درمانی مراجعه کرد.
ایرنا