پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک دانشمند روس اعلام کرد کمخوابی و بیخوابی ریسک احتمال ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را ۲۵۰درصد افزایش میدهد.
به نقل از اسپوتنیک نوشت: «الکساندر کالینکین، رییس بخش طب خواب در دانشگاه دولتی مسکو با اعلام این مطلب گفته است: «کمبود خواب تأثیر مخربی بر سیستم ایمنی بدن انسان دارد و به طور قابل ملاحظهای خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهد.»
او در مصاحبهای رادیویی گفته است: «با کاهش خواب، ایمنی به شدت کاهش می یابد. احتمال ابتلا به هر گونه عفونت ویروسی در صورت خوابیدن کمتر از ۵ ساعت در مقایسه با افرادی که بیش از ۷ ساعت می خوابند، بیش از ۲۵۰ درصد است.»
به باور این دانشمند روس برای بهبود کیفیت خواب، افراد باید ساعت بدن خود را تنظیم کنند و در یک زمان مشخص به بستر بروند. او همچنین توصیه کرد که برای بیدار شدن بهتر است از ابزارهایی چون زنگ گوشی و ساعت و ... استفاده نشود و برای این کار بهتر است از ابزارهای نوری مثل لامپ و تنظیم ریتم ساعت بدن بهره گرفت.
کالینکین گفت برای تولید ملاتونین کافی در بدن کافی است مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در معرض نور آفتاب باشیم.
پزشکان در روسیه می گویند از زمان آغاز پاندمی کرونا مراجعات به کلینیک های درمانی با شکایت اختلال در خواب و بی خوابی بیش از ۴۵ درصد افزایش داشته است.
کارشناسان معتقدند یکی از دلایل افزایش اختلال خواب به دلیل تاثیرات روانی ناشی از همه گیری ویروس کرونا روی سبک زندگی مردم است.
بر اساس نتایج تحقیقات در روسیه بیش از ۳۷ درصد از مبتلایان به کرونا مشکل اختلال خواب و یا کم خوابی دارند.»
عصر ایران