کارشناسان و کارگزاران بهداشت و درمان استان فارس ماههای بهمن و اسفند امسال را دو مقطع حساس و شکننده در شرایط کرونایی توصیف میکنند و معتقدند در صورت عدم الزام به رعایت بهداشت و شیوهنامه های بهداشتی، موج چهارم کرونا این استان را به روزهای قرمز و مرگآور باز میگرداند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز شنبه در نشست ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: فرآیندهای پیشرو در بهمن و اسفند امسال از سوی کارشناسان مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
مهرزاد لطفی با اشاره به میزان بروز موارد جدید کرونا در فارس و مقایسه آن با کشور، افزود: کاهش گسترش ویروس کرونا در استان فارس با افزایش غربالگری، تست و شناسایی سریع مبتلایان و قرنطینه امکانپذیر است.
وی با تاکید بر لزوم پایبندی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از افزایش موارد ابتلا به کرونا، گفت: لازم است مشارکت مردم در این امر افزایش یابد و با پرهیز از سادهانگاری و سهلانگاری نسبت به این ویروس، بار دیگر شاهد وضعیت بحرانی استان نباشیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست با بررسی وضعیت موارد ابتلا به کرونا در شهرستانهای لارستان، گراش، فسا و جهرم، ظرفیت تختهای بیمارستانهای استان را نیز مورد ارزیابی قرار داد.
پایش روند فعالیت مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا، آزمایشگاههای تشخیصی کرونا و اقدامات کارگروههای مختلف ستاد دانشگاهی دیگر محورهای مورد بررسی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست بود.
لطفی با اشاره نقش طرح شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به عنوان گامی موثر در کاهش موارد ابتلا به کرونا و فوت ناشی از آن، بر تداوم و استمرار این طرح ملی و موثر در مقابله با این بحران تاکید کرد.
اورنگ ایلامی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اشاره به بازدید اخیری که از بیمارستانهای نمازی و شهید رجایی داشت، گزارشی در زمینه توسعه فضای فیزیکی، فرآیندهای درمانی و خدمات پاراکلینیکی در این مراکز درمانی ارایه کرد.
ابتلای بیش از ۸۳ هزار و ۸۰۰ نفر به کرونا در شیراز
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این نشست گزارشی از وضعیت موجود مبتلایان به کرونا ارایه داد و گفت : از ابتدای شیوع کرونا تا کنون، ۸۳ هزار و ۸۸۰ نفر در شیراز به این ویروس مبتلا شدهاند.
عبدالرسول همتی اظهار کرد: در استان فارس از ابتدای شیوع کروناویروس تا کنون، بیش از ۵۹۶ هزار نمونه آزمایشگاهی از افراد بیمار و علامتدار تهیه شده که از این تعداد، ۱۶۷ هزار و ۲۲۲ مورد مثبت شناسایی شده است.
وی با اعلام بیماران شناسایی شده از ابتدای شیوع کرونا تا کنون به تفکیک شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: از مجموع ۱۶۷ هزار و ۲۲۲ مورد شناسایی شده، ۸۳ هزار و ۸۸۰ مورد مربوط به شیراز، چهار هزار و ۵۲۸ مورد مربوط به کازرون، چهار هزار و ۶۷ مورد مربوط به مرودشت، ۲ هزار و ۸۳۷ مورد مربوط به ممسنی، ۲ هزار و ۷۸۳ مورد فیروزآباد، ۲ هزار و ۷۴۵ مورد مربوط به داراب، ۲ هزار و ۵۸۲ مورد مربوط به اباده و ۲ هزار و ۴۸۵ مورد مربوط به کوار بوده است.
وی ادامه داد: همچنین تا کنون در سپیدان یک هزار و ۹۱۶ مورد، استهبان یک هزار و ۶۶۸ مورد، کوهچنار یک هزار و ۵۸۹ مورد، نیریز یک هزار و ۵۶۰ مورد، زرین دشت یک هزار و ۵۰۹ مورد و در قیروکارزین یک هزار و ۴۳۸ مورد ابتلا به کرونا ثبت شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز آمار ابتلا به کرونا در اقلید را یک هزار و ۴۰۴ مورد، خرمبید یک هزار و ۲۹۳ مورد، لامرد یک هزار و ۱۹۹ مورد، رستم یک هزار و ۱۱۶ مورد، زرقان یک هزار و ۶۲ مورد، فراشبند یک هزار و ۴۷ مورد و در خرامه یک هزار و ۴۱ مورد اعلام کرد.
همتی افزود : در شهرستان پاسارگاد یک هزار و ۳۷ مورد، ارسنجان ۸۷۲ مورد، مهر ۶۹۰ مورد، سروستان ۶۶۶ مورد، بوانات ۵۷۲ مورد، بیضا ۵۴۱ مورد، بختگان ۵۳۳ مورد و سرچهان ۴۲۹ مورد ابتلا به کرونا ثبت شده است.
معاون بهداشت دانشگاه افزود: هم اکنون ۵۹۰ بیمار مشکوک و دارای علامت کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، ۱۰۰ بیمار مبتلا به کرونا نیز به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای سطح استان بستری هستند.
همتی ادامه داد: مجموع بهبودیافتگان از بیمارستانها و ایزوله خانگی در استان نیز به ۱۳۴ هزار و ۱۸۳ نفر رسیده است.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه متاسفانه سه نفر در روز گذشته به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند، افزود: با این موارد جدید، تاکنون آمار موارد فوتی به دلیل ابتلا به کرونا در فارس به سه هزار و ۱۰۸ نفر رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه تعداد موارد ابتلا به کرونا و بستری مبتلایان در بیمارستانها و نیز تعداد مراجعه به مراکز منتخب سرپایی درمانی کرونا با یک شیب ملایم در حال افزایش است، گفت: در ابتدای موج چهارم شیوع کرونا قرار داریم که اگر مشارکت مردم در رعایت دستورات بهداشتی در برابر کرونا کاهش یابد، باید انتظار بحرانی دوباره داشته باشیم.
ایرنا