پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک تیم بین المللی از سازمان جهانی بهداشت که دو هفته پیش وارد چین شده است از امروز پنجشنبه تحقیقات خود را در شهر ووهان چین در مورد چگونگی شروع همهگیری جهانی ویروس کرونا آغاز کرد.
به گزارش ایرنا، این تیم روز ۱۴ ژانویه /۲۵ دی ۱۳۹۹/ وارد استان هوبه واقع در مرکز چین شد و اعضای آن از زمان ورود به شهر ووهان در هتلی در قرنطینه بودند. این تیم در دو هفته گذشته با کارشناسان چینی و دیگران جلسات آنلاین برگزار می کردند.
این تیم قصد دارد از یک بازار فروش مواد غذایی دریایی مرتبط با تعدادی از بیماران کووید-۱۹ که در مرحله اولیه شیوع ویروس کرونا مبتلا شدند و همچنین «موسسه ویروس شناسی ووهان» که بنا به گفته مقامات آمریکایی این ویروس احتمالا از آنجا به بیرون راه یافته باشد بازرسی کنند.
آنها همچنین در تلاش برای تعیین محل منشأ ویروس و مسیر آن در زمان سرایت به انسان ها، قصد دارند با کارکنان کادر پزشکی مصاحبه کنند.
یک سال پیش در چنین روزهایی، چین ۶۰ میلیون نفر را در ووهان قرنطینه کرد، شهری که نخستین بار ویروس کرونا از آنجا منتشر شد.
هیات کارشناسی سازمان جهانی بهداشت از چند ماه پیش به دنبال تحقیق در مورد منشا ویروس کرونا در ووهان بود، اما چین با این استدلال که «اگرچه شیوع کرونا نخستین بار در ووهان گزارش شد اما این دلیل نمی شود که این شهر منشا ویروس باشد» با حضور این هیات مخالف بود. با این حال پکن سرانجام بعد از ماهها رایزنی و گفتوگو به یک هیات ۱۰ نفره از سازمان جهانی بهداشت اجازه سفر به استان هوبی و شهر ووهان را داد.
دولت ترامپ، چین را مسئول همهگیری جهانی ویروس کرونا قلمداد و دولت چین هم با هرگونه درخواست تحقیق در اینباره مخالفت کرده بود.
همهگیری ویروس کرونا سبب بحران اقتصادی بزرگی در جهان شده که از سالهای دهه ۱۹۳۰ بیسابقه است.
ویروس کرونا تا کنون در جهان افزون بر ۱۰۱ میلیون تن را مبتلا کرده و باعث جان باختن حدود دو میلیون و ۱۸۵ هزار تن شده است.