باشگاه خبرنگاران جوان: دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر درباره چگونگی اکران «قاتل و وحشی» و علت برگزار نشدن مجازی جشنواره صحبت کرد.
نشست خبری مجازی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر با حضور سید محمد مهدی طباطبایی نژاد دبیر جشنواره برگزار شد.
وی در ابتدا گفت: فرا رسیدن دهه فجر را تبریک میگویم امیدوارم ۱۰ روز پیش رو با شور و در نشاط باشد و همه چیز بر وفق مراد پیش برود.زمانی که گفتیم جشنواره برگزار شود وضعیت کرونایی قرمز بود و قرار شد در ابتدا برای داوران برگزار شود، اما الان که شرایط بهتر شد در دو سطح دیگر نیز برگزار میکنیم.
وی افزود:امسال در شرایط عادلانه همه علاقه مندان در همه استان ها می توانند آثار را ببینند و در آراء مردمی هم شرکت کنند.تمام تلاشمان را کردیم که جشنواره ای ایمن را برگزار کنیم و امیدواریم این اتفاق رخ دهد.
در بخش پرسش و پاسخ رسانهها، دبیر جشنواره درباره راه یابی تعداد پایین آثار به جشنواره و دو روز نمایش تکراری گفت: از ابتدا گفته شده بود که فیلمها برای سیمرغ داوری میشوند و نه نمایش. طبق زمانبندی قرار شد جشنواره را در هشت روز برگزار کنیم و روز بیستم و بیستویکم را به نمایش نامزدهای بهترین فیلم اول و بهترین فیلم جشنواره اختصاص دهیم چرا که تعداد آثار به گونهای نبود که هر ۱۰ روز برنامه پر شود.
وی درباره اکران فیلم های خارج از بخش مسابقه بیان کرد:اگر می خواستیم با تعدادی آثار خارج از بخش مسابقه آغاز میکردیم که باید از صبح آغاز می شد از این رو گرفتاری های خودش را داشت و از نظر رعایت دستورالعمل هم مشکل داشتیم از سویی هر تعدادی هم انتخاب می کردیم بقیه صاحبان آثار به این موضوع نقد می کردند پس به این نتیجه رسیدیم که صرف نظر کنیم.
دبیر جشنواره درباره همکاری با سمفا گفت : همه تمهیدات لازم برای این سامانه و فروش بلیتها در سامانههای دیگر صورت گرفته و انشاءلله جشنواره در این بخش بدون کاستی پیش می رود و تماشاگران توسط سمفا آرای خود را در بخش بهترین فیلم تماشاگران ثبت خواهند کرد.
وی درباره ترکیب داوران بخش مستند و کوتاه و داستانی و عملکرد آن ها اظهار کرد: این ترکیب کامل و موفقی بود. در هیئت داوران داستانی نیز ترکیبی همدل، جوان، کوشا و ...هستند و اگر غیر از این ترکیب بود شاید نمی توانستند ۵۷ اثر را ببینند و رای نهایی را صادر کنند؛ این ترکیب ها کاملا قابل دفاع است.
طباطبایی نژاد درباره اکران «قاتل و وحشی» در جشنواره و یا حداقل برای خانم ها اظهار کرد: این موضوع در حوزه تصمیم جشنواره فجر نیست اگر شورای نظارت و ارزشیابی و مسئولان سینمایی اجازه بدهند ما مشکلی نداریم و در مورد نمایش برای خانم ها هم در حوزه اختیار من نیست.
دبیر جشنواره گفت: حامی جشنواره، شهرداری تهران است و تلاش می کنیم با کمترین بودجه آن را برگزار کنیم. الان در سه سطح برگزار می شود و شاید از آن چیزی که در جلسه اول گفتم بیشتر شود اما بلافاصله پس از اتمام جشنواره اعلام می کنیم.
دومین نشست خبری مجازی دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در سالن اصلی مرکز همایشهای برج میلاد با صحبتهای مسعود نجفی ادامه یافت. او حمیدرضا مدقق، محمدرضا مقدسیان، محمود گبرلو و علیرضا غفاری را به عنوان مجریان امسال نشستهای جشنواره معرفی کرد.
وی در خصوص برگزاری مجازی جشنواره گفت: با خیلی از تهیه کنندگان صحبت کردم و می دانستم به علت قاچاق فیلم ها قبول نخواهند کرد ضمن اینکه به شخصه می دانستم احتمال سرقت وجود دارد پس هیچ وقت قبول نمیکردم و طبیعی بود از این ماجرا پرهیز کنیم.
مسعود نجفی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی گفت: تا کنون ۶ هزار قطعه بلیت به فروش رفته است.
وی گفت: جشنواره مشکل اکران را زیاد نمی کند و اتفاقا با وجودی که سینما باز شده و فیلمی برای نمایش نیست به معضلی تبدیل شده است.
دبیر جشنواره درباره نقش خانه سینما در آراء مردمی بیان کرد: حتما دوستانمان را در خانه سینما دخیل خواهیم دانست اما شیوه آن فرق می کند و کاملا به صورت الکترونیکی پیش می رود و نیازی به مدل سال های قبل نداریم.