پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فشار خون عارضهای ناشی از دلایل متفاوت مانند اضافهوزن و چاقی، نداشتن فعالیت جسمانی، مصرف زیاد نمک، استرس و اضطرابهای روزانه و ... می تواند باشد که برخی انسانها با آن دستوپنجه نرم میکنند.
اما افراد مبتلا چطور میتوانند در جهت کاهش فشار خون بالا که خود عامل ایجاد بسیاری از اختلالها، بیماریها و عوارض جسمانی دیگر است گام بردارند؟ به گفته محققان دانشگاه ساسکاتچوان ،یکی از راههای کاهش فشار خون، انجام حرکات کششی و ورزشهای ملایم و متوسط در افراد مبتلاست.
در ادامه راهکارهایی در این زمینه ارائه میشود که برای غلبه بر فشار خون بالا، انجام این تمرینها و فعالیتها میتواند موثر باشد: انجام ورزشهای هوازی در کاهش فشار خون نقش دارند. آرام دویدن، پیادهروی، دوچرخهسواری و شنا از ورزشهای هوازی هستند. 30 دقیقه تمرین کششی در روزهای هفته و بیش از 30 دقیقه پیادهروی در طول روز بهجای این که شبها روی مبل بنشینید، هنگام تماشای تلویزیون روی زمین دراز بکشید و حرکات کششی انجام دهید.
اگر آپارتماننشین هستید، سعی کنید گاهی اوقات از پله بهجای آسانسور استفاده کنید. یک ایستگاه قبل از رسیدن به مقصدتان از اتوبوس و مترو پیاده شوید و پیادهروی کنید. خودروی خود را در مکانی دورتر از محل کارتان پارک کنید و دقایقی پیاده بروید. بعد از انجام حرکات ملایم، توصیه میشود حداقل 10 تا 30 دقیقه ، ورزشهای متوسطی مانند پیادهروی تند، نرمشهای آمادهسازی برای ورزش، تنیس روی میز، بدمینتون و شنا را در برنامه روزانهتان بگنجانید.
در پایان ذکر این نکته هم ضروری است که اگر سن و توان شما اجازه این ورزشهای ملایم و متوسط را به شما نمیدهد یا سابقه بیماری قلبی در سنین پایینتر و هر گونه مشکل جسمی دیگر را دارید، قبل از ورزش با یک پزشک مشورت کنید و همچنین قبل از شروع هر تمرین، فشار خون تان را کنترل کنید و اگر فشارتان خیلی بالا بود، ورزش نکنید.
روزنامه خراسان