arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۶۵۲۴
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۳ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۹

هزار و ۳۰۳ بیمار کلیوی استان اردبیل نیازمند دیالیز و پیوند هستند

 مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل اعلام کرد: استان اردبیل هزار و ۳۰۳ بیمار کلیوی دارد که دچار نارسایی در فعالیت کلیه بوده و نیازمند دیالیز و یا عمل پیوند عضو هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل اعلام کرد: استان اردبیل هزار و ۳۰۳ بیمار کلیوی دارد که دچار نارسایی در فعالیت کلیه بوده و نیازمند دیالیز و یا عمل پیوند عضو هستند.

محمدصادق جمالی روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگاران به مناسبت ۲۱ اسفندماه روز جهانی کلیه گفت: هم‌اکنون از این تعداد، ۳۵۸ نفر دیالیز می‌شوند و بقیه نیز خدمات درمانی مناسب دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: شهرستان اردبیل با ۸۲۹ بیمار کیلوی بیشتری آمار را در بین شهرستان‌های استان دارد و پس از اردبیل، مشکین‌شهر، پارس آباد، خلخال و گرمی بیشترین تعداد بیماران را دارند.

مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل هزینه هر دوره دیالیز بیماران کلیوی را ۹ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: بیماران دیالیزی هر هفته باید سه بار دیالیز شده و متحمل هزینه هنگفت شوند ولی با حمایت خیرین و دولت، دیالیز آنها رایگان انجام می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت ۱۳۳ دستگاه دیالیز در استان اردبیل که اغلب توسط خیرین تامین شده است، گفت: بیشتر این دستگاه‌ها عمر مفید خود را طی کرده و دیگر قابل استفاده نیست.

جمالی خواستار اختصاص اعتبارات بیشتر از سوی دولت به امر پیوند عضو به جای تجیهز و راه‌اندازی بخش‌های دیالیز شد و اظهار کرد: هر چه به امر پیوند بیشتر توجه شود، به همان نسبت از حجم نیاز در بخش دیالیز کم می‌شود.

وی تامین داروهای خارجی و موثر کاهش آلام بیماران کلیوی را پس از تحریم آمریکا بسیار سخت خواند و اضافه کرد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی هم در تامین دستگاه‌های دیالیز و هم در تامین داروها، دچار مشکل اساسی است.

مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل، افزایش فوتی و آلام بیماران کلیوی را از جمله عوارش تحریم ظالمانه آمریکا بر سلامت عمومی مردم ایران عنوان کرد و افزود: باعث تاسف است که با وجود منابع مالی و حمایت خیرین، نمی‌توانیم داروها و دستگاه‌های دیالیز را از خارج خرید و تامین کنیم.

وی هزینه هر مورد پیوند کلیه را ۴۰۰ میلیون ریال اعلام و بیان کرد: در چنین شرایطی که تامین دارو و تجهیزات دیالیز سخت شده، مجبور هستیم که پیوند را جدی بگیریم.

جمالی همچنین با اشاره به آغاز پیوند کلیه در استان اردبیل از روز دوم خردادماه ۱۳۹۸ گفت: استان اردبیل دارای بخش پیوند کلیه است ولی از حدود یک سال پیش و با شیوع کرونا، انجام عملیات پیوند در استان متوقف شده ولی با خلوت شدن بیمارستان ها از بیماران کلیوی، عملیات پیوند آغاز می‌شود.

وی از انجام ۱۵ مورد عمل پیوند کلیه برای بیماران کلیوی استان اردبیل در سال جاری که اغلب در مراکز درمانی استان تهران انجام شده است، خبر داد و گفت: تاکنون ۱۵ میلیارد ریال برای پیوند کلیه به بیماران در استان اردبیل هزینه شده است.

مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل، پیوندن زنده به زنده را مناسبت ترین نوع پیوند عنوان کرد و افزود: این نوع پیوند کمتر انجام شده و تنها ۴۰ درصد پیوندها به این شیوه اتفاق می‌افتد.

وی اظهار کرد: استان اردبیل امکانات پیوند اعضای بیماران مرگ مغزی را ندارد و با توجه به این که سیاست وزارت بهداشت، پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی اعلام شده، راه‌اندازی این بخش در استان ضروری است.

جمالی در ادامه ارائه بسته‌های غذایی حدود ۲۰ میلیون ریالی برای بیماران کلیوی و نیز پایش وضعیت آنها را از جمله خدمات حمایتی اخیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل ذکر کرد و ادامه داد: تاکنون نزدیک هفت میلیارد ریال برای تامین بسته غذایی بیماران کلیوی هزینه شده است.

وی افزود: تاکنون چهار هزار و ۳۸۸ بیمار کلیوی از خدمات انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان در قالب خدمات بهداشتی، درمانی و رفاهی برخوردار شده‌اند.

مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل با اشاره به همکاری تعداد زیادی از خیرین و پزشکان با انجمن حمایت از بیماران کلیوی، اعلام کرد: خیرین با هر میزان کمک می‏توانند از خدمات این انجمن در راستای کاهش آلام بیماران حمایت کنند.

وی با محتمل خواندن بروز بیماری کلیوی برای همه سنین و لزوم انجام عملیات پیوند برای اغلب این بیماران افزود: بیماری کلیه، یک عارضه خاموش بوده و علائم آن دیر مشاهده می‌شود.

جمالی تاکید کرد: پس از مزمن شدن بیماری کلیوی، فرد مبتلا نیازمند به دستگاه دیالیز و یا پیوند کلیه شده و رنج جسمی زیادی را متحمل می‌شود و به همین علت لازم است که شهروندان مراجعه به موقع به پزشک را برای تشخیص این بیماری جدی بگیرند.

 ۲۱ اسفندماه روز جهانی کلیه با شعار "زندگی خوب با بیماری کلیه" نامگذاری شده است.

نارسایی کلیه جزو بیماری‌های بسیار واگیر در جهان است به طوری که ۹۰۰ میلیون نفر با این بیماری درگیر هستند.

 ایرنا

نظرات بینندگان