arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۷۴۸۰
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۰۹ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

واکنش نماینده روسیه در وین به مقاله روزنامه سعودی: برخی افراد نمی‌توانند از اشتباهات گذشته درس بگیرند / برای اینکه قبول کنیم که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست‌خورده، نیاز به شواهد بیشتری است؟

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی وین در واکنش به مقاله اخیر یک رسانه سعودی تأکید کرد که برخی هنوز از اشتباهات گذشته درس نمی‌گیرند و نمی‌فهمند که سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران شکست‌‌ خورده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی «وین» اتریش با انتقاد از مقاله اخیر روزنامه سعودی «عرب نیوز» در تمجید سیاست «فشار حداکثری» آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، این سیاست مربوط به دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا را یک سیاست شکست‌خورده توصیف کرد.

وی در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرده بود، نوشت: «برخی افراد نمی‌توانند از اشتباهات گذشته درس بگیرند. آیا برای اینکه قبول کنیم که سیاست فشار حداکثری (علیه ایران) یک سیاست کاملاً شکست‌خورده بود، نیاز به شواهد بیشتری است؟ آیا "12 شرط پامپئو (وزیر خارجه سابق آمریکا برای جمهوری اسلامی ایران) تحقق یافت؟ استدلال‌های مخالفان برجام را نمی‌توان جدی گرفت».

منظور این دیپلمات روس از تحقق ۱۲ شرط «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه دولت ترامپ به شروطی بازمی‌گردد که پامپئو اردیبهشت ماه سال ۹۷ برای مذاکره مجدد با جمهوری اسلامی ایران پس از خروج یکجانبه واشنگتن از برجام به امید رسیدن به یک توافق جدید مطرح کرده بود.

روزنامه عرب نیوز روز گذشته (یکشنبه) در مقاله‌ای تحت عنوان «دلایلی که تحریم‌های ایران همچنان یک ابزار قدرتمند است» از سیاست «فشار حداکثری» دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران حمایت کرده بود.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت ماه سال ۱‍۳۹۷ با نقض تعهدات آمریکا در برجام به مشارکت کشورش در آن توافق پایان داد. ترامپ در آن زمان گفته بود خواستار رسیدن به توافقی «قوی‌تر و طولانی‌تر» است که در آن به همه زمینه‌های محل اختلاف با ایران از جمله برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران پرداخته می‌شود.

تئوری ترامپ این بود که پیگیری سیاست موسوم به کارزار «فشار حداکثری» که او بعد از خروج از برجام آن را اعلام کرده بود می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی قوی‌تر از برجام وادار کند.

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.

دولت جدید آمریکا بارها به شکست سیاست ترامپ در قبال ایران اعتراف کرده اما در اظهاراتی مشابه با او گفته قصد دارد از بازگشت به برجام به عنوان سکویی برای «قوی‌تر و طولانی‌تر» کردن توافق استفاده کند.

نظرات بینندگان