arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۷۷۴۶
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۳ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۹

ناگفته های سکته قلبی از زبان متخصص قلب و عروق

دکتر مسعود قاسمی؛ متخصص قلب و عروق، عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس انجمن آرواسکلروز ایران با حضور در برنامه در انتهای الوند درمورد سکته های قلبی توضیحاتی ارائه داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دکتر مسعود قاسمی؛ متخصص قلب و عروق، عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس انجمن آرواسکلروز ایران با حضور در برنامه در انتهای الوند درمورد سکته های قلبی توضیحاتی ارائه داد.

 در ادامه مهم ترین بخش این گفت و گو را می خوانید.

♦آنفارکتوس قلبی یکی از مشکلات بزرگ جامعه بشری است؛ با وجود کرونا و مرگ و میر های ناشی از آن بدون تردید سکته های قلبی و بیماری های منجر به حادثه عروقی قلب و مغز بی رغیب عامل اصلی مرگ و میر نزد جامعه بشری هستند.

♦رایج ترین و شایع ترین علت سکته قلبی؛ تنگی رگ در قلب یا رسوب کلسیم و چربی در جداره های داخلی رگ است.

♦وجود اسپاسم یا انقباض طول کشیده در رگ های قلبی که یاعث قطع شدن جریان خون می شود و از مصرف برخی داروها به صورت نابجا، مواد مخدر، کوکائین و سرما های خیلی شدید با حضور رگ های سالم می تواند منجر به آنفارکتوس یا سکته های قلبی شود.

♦سندرم قلب شکسته؛ بر اثر استرس های خیلی شدید به وجود می آید و باعث نارسایی و سکته قلبی می شود که این مورد به صورت نادر اتفاق می افتد.

♦پارگی خود به خود شریان ﻛﺮوﻧﺮ در خام های جوان نیز باعث سکته قلبی می شود؛ علت این پارگی نامشخص و بررسی ها تنها به ژنتیک اشاره کرده است.

♦چربی خون بالا، فشار خون بالا و پر خطر، مصرف سیگار، دیابت و چاقی و کم تحرکی از عوامل خطرناک سکته های قلبی است.

♦ژنتیک در همه بیماری ها مهم است در سکته های قلبی نیز تاثیر گذار است؛ اختلال در ژنتیک که باعث جهش در سیستم بدنی فرد شود، دچار آنفارکتوس می شود.

♦10 درصد سکته های قلبی بدون علامت هستند و در مرحله اول قابل تشخیص نیستند.

♦درد بسیار شدید و فشار دهنده در قفسه سینه، تنگی نفس شدید، تعریق سرد ناگهانی، حس بی حالی و ضعف، سرگیجه و سبکی سر، درد فک و دست ها مخصوصا در خانم ها از علائم سکته قلبی است و نباید در همان لحظه شروع به حرکت و دویدن و فعالیت های زیاد کرد و باید سریع با اورژانس در میان گذاشته شود.

♦فرد با علائم سکته قلبی نباید اقدام به رفتن بیمارستان کند و حتما باید با اورژانس تماس گرفته شود؛ در بسیاری از افرادی که خود اقدام به مراجعه کرده اند مرگ و میر بیشتر دیده شده است.

♦آقایان بعد از سن 40 سالگی و خانم ها بعد از 50 سالگی و افراد با سابقه سکته قلبی خانوادگی باید با مشاهده اولین علائم در اولین فرصت به کادر پزشکی مراجعه کنند.


 خبرنیوز

نظرات بینندگان