پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پرکاری تیروئید زمانی اتفاق میافتد که هورمون تیروئید در بدن شما به مقدار زیاد ترشح میشود؛ در این حالت، غده تیروئید بیش از حد فعال یا بزرگ شده و ممکن است هورمون تیروئید بیشتری تولید کند. به این بیماری تیروتوکسیکوز نیز گفته میشود.
در صورت ابتلا به پرکاری تیروئید، درمان آن ضروری است زیرا سطح بالای هورمونهای تیروئید در بدن شما میتواند سمی باشد. در صورت عدم درمان، پرکاری تیروئید ممکن است منجر به مشکلات قلبی، پوکی استخوان و خطر شکستگی آن و دیگر مسائل شود.
اگر شما نیز دچار این این بیماری هستید و به دنبال راه درمان میگردید، باید بدانید از طریق رعایت برخی رژیمهای سالم غذایی میتوان به پیشگیری و حتی درمان این عارضه پرداخت؛ پس این مطلب را از دست ندهید.
۱)غذاهای کمیُد
ید معدنی نقش کلیدی در ساخت هورمونهای تیروئید دارد. بنابراین رژیم کمید به کاهش هورمونهای تیروئید کمک میکند. این غذاها را به رژیم روزانه خود اضافه کنید: نمک بدون ید، قهوه یا چای (بدون شیر یا کرم های حاوی لبنیات یا سویا)، سفیده تخم مرغ، میوه تازه یا کنسرو شده، آجیل بدون نمک، نان خانگی یا نان بدون نمک، لبنیات و تخم مرغ، ذرت بوداده با نمک غیر یددار، جو دوسر، سیبزمینی، عسل.
۲)ادویهجات
برخی از ادویهها خواص ضدالتهابی دارند و برای متعادلسازی فرآیند تیروئید مفیدند. با افزودن ادویههایی مثل زردچوبه، فلفل چیلی سبز و فلفل سیاه به رژیم غذایی خود، از خواص آنتیاکسیدانی این ادویهها بهرهمند شوید.
۳)چربیهای سالم
چربیهای موجود در غذاهای کامل و غنیشده به کاهش التهاب کمک میکنند و در محافظت از تیروئید و تعادل هورمونهای آن نقش دارند. چند نمونه از چربیهای سالم عبارتند از: روغن تخمکتان، روغن زیتون، روغن آووکادو، روغن نارگیل، روغن آفتابگردان، میوه آووکادو، مغزها و دانههای بدون نمک.
۴)کلسیم و ویتامین D
پرکاری تیروئید باعث ضعف و شکنندگی استخوانها می شود. ویتامین D و کلسیم برای ساختن و داشتن استخوانهای سالم ضروری هستند.
غذاهای غنی از کلسیم عبارتند از: اسفناج، لوبیا سفید، کلمپیچ، آب پرتقال غنی شده با کلسیم، شیر بادام، غلات غنی شده با کلسیم.
ویتامین D نیز در مواد غذایی با ید کم یافت میشود. مانند: آب پرتقال غنی شده با ویتامین D، غلات غنی شده با ویتامین D، جگر گاو، قارچ، ماهیهای چرب مثل ماهیهای سالمون و ماکارل
سخن پایانی
تغییر در رژیم غذایی میتواند به ایجاد تعادل در عملکرد تیروئید کمک کند و محافظ بدن در برابر اثرات پرکاری تیروئید باشد. در رژیم غذایی کمیُد، از غذاهای خانگی سالم استفاده نموده و تا حد ممکن از رفتن به رستوران و مصرف غذاهای فرآوریشده و سسهای آماده پرهیز کنید.
خبرآنلاین