arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۳۹۷۳
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۱ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۰

نوبت دوم تزریق باید با واکسن نوبت اول یکسان باشد؟

یک داروساز در خراسان جنوبی گفت: توصیه می‌شود که واکسن‌های کرونا جایگزین یکدیگر نشوند و در مطالعاتی واکسن آسترازنکا و فایزر به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار گرفته‌اند که نتایج بسیار خوبی داشته است، اما در مورد سایر واکسن‌ها چنین توصیه‌ای نشده است و باید دوز دوم هم مشابه دوز اول تزریق شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک داروساز در خراسان جنوبی گفت: توصیه می‌شود که واکسن‌های کرونا جایگزین یکدیگر نشوند و در مطالعاتی واکسن آسترازنکا و فایزر به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار گرفته‌اند که نتایج بسیار خوبی داشته است، اما در مورد سایر واکسن‌ها چنین توصیه‌ای نشده است و باید دوز دوم هم مشابه دوز اول تزریق شود.

فرزانه شمشیرگران اظهار کرد: هیچ گونه شواهدی مبنی بر کاهش ایمنی زایی واکسن کرونا یا ابتلا به ویروس در صورتی که مکمل تقویتی بعد تزریق واکسن مصرف کنید( خوراکی و یا تزریقی) وجود ندارد.

وی افزود: حتی مصرف برخی ریزمغذی‌ها مانند ویتامین‌های A، B و D و املاحی مانند سلنیوم و زینک می‌تواند سبب بهبود ایمنی ناشی از واکسن مخصوصاً در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، شود.

این داروساز بیان کرد: افرادی که تازه از کرونا بهبود یافتند می‌تواند بعد از اتمام ایزوله واکسن کرونا تزریق کنند، اما بر اساس بروزرسانی جدید زمانی دوره ایزوله برای بیماری خفیف و متوسط شامل این موارد است که حداقل ۱۰ روز از شروع علائم بگذرد و بدون داروی تب بر یک روز کامل فرد بدون تب باشد و همه علائم رو به بهبود باشد.

شمشیرگران ادامه داد: اگر کسی بیماری شدید را تجربه کرده باشد باید ۲۰ روز پس از پایان بیماری بگذارد و به طور کلی تزریق واکسن در دوره ریکاوری به حال عمومی در این دوره بستگی دارد.

وی افزود: وقتی فرد ویروس اکسپوژر داشته و یا تست مثبت مبنی بر ابتلا، واکسیناسیون تا پایان دوره ایزوله باید به تعویق افتد، اما اگر متوجه شدید که بعد از واکسن تست شما مثبت است جای نگرانی نیست و واکسن باعث بدتر شدن بیماری نمی‌شود و ممکن است به ایمنی مقابل هم کمک کند، اما حتما باید در دوره بیماری با پزشک برای بررسی اوضاع عمومی و بررسی درگیری ریوی در تماس باشید.

این داروساز تصریح کرد: بر اساس CDC، تجویز داروی ضد ویروس قبل یا بعد تزریق واکسن، به نظر نمی‌رسد تاثیری در پاسخ ایمنی ایجاد شده توسط واکسن داشته باشد؛ پس نیازی به تکرار دوز نیست.

شمشیرگران ادامه داد: همچینن اگر جوان و سالم هستید، برای مطمئن شدن از آلودگی به کووید_ ۱۹ برای تزریق واکسن کرونا، توصیه به pcr یا بررسی نمونه خونی نمی‌شود.

وی بیان کرد: CDC اعلام کرده هیچ نیازی به انجام pcr یا نمونه خونی برای بررسی ابتلا به کرونا وجود ندارد و اگر علائم ابتلا دارید با توجه به شیوع این روزهای بیماری، علائم را پایش کرده و در صورت بدتر شدن، خود را قرنطینه کرده و بعد پایان دوره ایزوله واکسن را تزریق کنید.

شمشیرگران افزود: تا پیش از این گفته می‌شد بهتر است دو هفته بین واکسن کرونا و هر واکسن دیگری فاصله باشد، اما مشخص شد تزریق همزمان این واکسن‌ها مشکلی در ایمنی زایی آنها ایجاد نمی‌کند ‌و می‌توان هم زمان تزریق کرد.

نکاتی در مورد دوز اول و دوم

وی با اشاره به اینکه بهتر است واکسن در دو سایت مختلف ( هر کدام یک بازو ) یا روی یک بازو با فاصله سه تا چهار سانتی متری تزریق شوند، بیان کرد: توصیه می‌شود که واکسن‌های کرونا جایگزین یکدیگر نشوند و در مطالعاتی واکسن آسترازنکا و فایزر به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار گرفته‌اند که نتایج بسیار خوبی داشته است، اما در مورد سایر واکسن‌ها چنین توصیه‌ای نشده است و باید دوز دوم هم مشابه دوز اول تزریق شود.

این داروساز تصریح کرد: اگر به هیچ وجه به واکسن دوز اول دسترسی نداشته باشیم، در صورت ضرورت بهتر است واکسنی که تکنولوژی ساختی مشابه واکسن اول دارد استفاده شود.

شمشیرگران ادامه داد: واکسن کرونا به هیچ وجه باعث آلوده شدن فرد به ویروس یا ناقل شدن آن نمی‌شود و نیاز به قرنطینه نیست؛ پس اگر واکسن زدید و بعد متوجه شدید که مبتلا به کرونا هستید نگران نشوید، یکی از مهم‌ترین دلایلی که افراد با بیماری فعال از طریق واکسن منع می‌شوند این است که در حین واکسیناسیون یا حضور در جامعه بقیه افراد را آلوده نکنند.

ایسنا 

نظرات بینندگان