آزمون آیلتس یا IELTS که اختصار شده واژگان International English Language Testing System است و معنای تحت اللفظی آن، نظام بین المللی ارزشیابی زبان انگلیسی است، یکی از مهمترین و معتبرترین آزمونهای بین المللی زبان انگلیسی است. برخلاف آزمون تافل که آزمونی آمریکایی است، آزمون IELTS یک آزمون بریتانیایی است که در کشورهای مختلف، آموزشگاهها و موسسههای معتبر زبان انگلیسی اقدام به برگزاری آن میکنند. مدرک آیلتس از اعتبار بالایی برخوردار بوده و بسیاری از دانشگاهها و موسسات، مدرک آن را معتبر و قابل قبول میدانند.
در ادامه به نحوه برگزاری آزمون آیلتس میپردازیم و مهارتهایی را که برای قبولی در این آزمون مورد نیاز است، بررسی میکنیم. هم چنین اقداماتی را از قبیل شرکت در آزمون تعیین سطح آنلاین و ثبت نام آزمون ماک آیلتس را برای کسب آمادگی بیشتر برای شرکت در آزمون آیلتس پیشنهاد میدهیم.
آزمون آیلتس با ارزیابی مهارتهای مختلف شرکتکنندگان در این آزمون، مدرک معتبر و قابل اطمینانی را ارائه میدهد که مورد قبول بسیاری از دانشگاههای برتر سراسر دنیا است. از طرفی برای کسب ویزای مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان مانند انگلیس، کانادا، نیوزلند و غیره مدرک قبولی در آزمون آیلتس مورد نیاز خواهد بود.
به طور معمول برای قبولی در این آزمون، باید حداقل نمره ۶.۵ را از کل آزمون کسب کنید. نمره آزمون بین ۰ تا ۹ در نظر گرفته میشود. البته باید در نظر گرفت که برخی دانشگاهها شرایط دیگری به جز کسب نمره قبولی در کل آزمون را در نظر دارند. برای مثال ممکن است حداقل نمرهای را برای بخشهای مختلف آزمون مطرح کنند که داوطلبان باید به آن توجه کنند.
آزمون آیلتس در دو نوع آکادمیک (academic) و عمومی یا جنرال (general) برگزار میشود. دانشجویانی که به دنبال ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای خارج از کشور هستند، باید در آزمون آکادمیک آیلتس شرکت کنند و با کسب نمره قبولی، مدرک خود را به دانشگاه مقصد ارائه کنند. با توجه به این که این نوع آزمون مخصوص دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در خارج از کشور است، سوالات امتحانی نیز در همین راستا طراحی میشوند.
آزمون جنرال آیلتس نیز برای آن دسته از افرادی است که قصد مهاجرت به خارج از کشور و به ویژه کشورهای انگلیسی زبان را دارند. آزمون جنرال آیلتس به گونهای طراحی شده است که مهارتهای داوطلبان را در دانش زبان انگلیسی برای مهاجرت و زندگی در یک کشور انگلیسی زبان مورد آزمایش قرار دهد.
در آزمون آیلتس چهار مهارت دانش زبان انگلیسی داوطلبان شرکتکننده در آزمون مورد ارزیابی قرار میگیرد. این مهارتها شامل مهارت شنیداری (listening)، گفتاری (speaking)، نوشتاری (writing)، و خواندنی (reading) هستند. یکی از تفاوتهای اصلی دو نوع آزمون آکادمیک و آزمون جنرال آیلتس در بخش سنجش مهارت نوشتاری و خواندنی است. در واقع سوالات بخش شنیداری و گفتاری در آزمون آیلتس برای داوطلبان هر دو نوع آزمون جنرال و آکادمیک یکسان است.
این قسمت از آزمون آیلتس به سنجش مهارت گفتاری زبان انگلیسی داوطلبان اختصاص دارد. در این بخش حتما باید داوطلب به صورت حضوری و رو در رو مورد مصاحبه قرار بگیرد. در واقع این قسمت از آزمون به صورت شفاهی برگزار میشود. مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به این بخش اختصاص داده میشود. نحوه برگزاری آن به این صورت است که داوطلب ابتدا به معرفی خود و پاسخ به سوالاتی در خصوص اطلاعات خانوادگی، شغلی، تحصیلی و ... میپردازد. سپس، باید در رابطه با موضوعی که در اختیار وی قرار داده شده صحبت کند. در مرحله آخر، مصاحبهکننده تعدادی سوال درباره همان موضوع قسمت قبل میپرسد و داوطلب باید به آنها پاسخ دهد.
در این بخش از آزمون آیلتس، مهارت شنیداری داوطلبان مورد ارزیابی قرار میگیرد. نحوه برگزاری بخش شنیداری آزمون به این صورت است که 4 سوال در اختیار داوطلبان قرار میگیرد و فرصت مرور سوالات، قبل از شنیدن محتوای listening به آنها داده میشود. سپس صدای محتوا پخش میشود و داوطلبان باید با دقت به آن گوش داده و به سوالات پاسخ دهند. مدت زمان 10 دقیقه برای پاسخ به سوالات این بخش برای شرکتکنندگان در آزمون در نظر گرفته شده است.
در این قسمت، داوطلبان آزمون آیلتس باید توانایی خود را در زمینه نوشتن به زبان انگلیسی نشان دهند. زمان اختصاص یافته به این بخش یک ساعت است و داوطلبان باید در رابطه با دو موضوع اقدام به نوشتن کنند. در آزمون نوع جنرال آیلتس، ابتدا نامهای با حداقل 150 کلمه باید نوشته شود. در این نامه، داوطلب باید به شرح موضوع یا مشکلی خاص بپردازد. پیشنهاد میشود مدت زمان 20 دقیقه به این بخش اختصاص داده شود. سپس، نوشتهای حداقل با 250 کلمه باید نوشته شود و داوطلب نظر خود را در رابطه با یک مسئله مشخص مطرح کند. 40 دقیقه زمان مناسبی برای انجام این قسمت خواهد بود.
در آزمون آکادمیک آیلتس، در نوشته اول، داوطلب آزمون باید انشایی در رابطه با یک نمودار یا جدول مشخص بنویسد و تمام جزئیات آن را به طور کامل شرح دهد. این نوشته حداقل باید 150 کلمه باشد. نوشته دوم در این نوع آزمون آیلتس، همانند آزمون جنرال بوده و مدت 40 دقیقه به آن اختصاص داده میشود.
در این قسمت از آزمون آیلتس، داوطلبان باید به تعداد 40 سوال از سه متن مختلف، در مدت زمان یک ساعت پاسخ دهند. در آزمون جنرال، متنهای مورد نظر از مجلات و روزنامههای عمومی انتخاب میشوند. در آزمون آکادمیک آیلتس متنهای علمی و تخصصی برای این بخش قرار داده میشوند که مناسب داوطلبان تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای خارجی هستند.
شرکت در دورههای مخصوص زبان انگلیسی که برای آمادگی داوطلبان برای آزمون آیلتس ارائه میشوند، یکی از مناسبترین راهها برای تقویت مهارتها و توانمندیهای داوطلبان در 4 زمینه امتحانی آزمون IELTS است. توصیه میشود که داوطلبان از آزمون تعیین سطح آنلاین برای سنجش توانمندیهای خود استفاده کنند. این نوع آزمونها توسط موسسات و آموزشگاههای مختلف زبان انگلیسی ارائه میشوند. شما با شرکت در آزمون تعیین سطح آنلاین و مشاهده نتیجه عملکرد خود، از سطح خود در دانش زبان انگلیسی آگاه میشوید و به این ترتیب میتوانید دوره مناسبی را برای آموزش و یادگیری انتخاب کنید.
قدم دیگر قبل از شرکت در آزمون اصلی آیلتس، ثبت نام آزمون ماک آیلتس است. آزمون ماک آیلتس نوعی آزمون شبیهسازی شده از آزمون آیلتس است که با ساختاری مشابه آزمون اصلی برگزار میشود. نتیجه داوطلب در این آزمون، آمادگی وی را برای شرکت در آزمون اصلی نشان میدهد. همچنین زبانآموزان میتوانند نقاط ضعف و قوت خود را در 4 زمینه مختلفی که در آزمون ارزیابی میشوند، شناسایی کنند.
موسسه زبان سفیر گفتمان به عنوان یکی از پیشگامان آموزش زبان انگلیسی، دورههای مختلف آموزش زبان انگلیسی را در اختیار متقاضیان قرار داده است. اگر به دنبال کسب مهارتهای لازم و تقویت دانش خود برای شرکت در آزمون آیلتس هستید، میتوانید از دورههای آموزش آیلتس که توسط این موسسه ارائه میشوند، استفاده کنید. از دیگر خدمات این موسسه، امکان شرکت در آزمون تعیین سطح آنلاین است که در دو بخش کتبی و شفاهی برگزار میشود. همچنین موسسه سفیر امکان ثبت نام آزمون ماک آیلتس را فراهم کرده است تا داوطلبان آمادگی لازم را برای شرکت در آزمون اصلی کسب کنند.