arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۷۵۴۷
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۰۹ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۰

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: آژانس پاسخ حسن نیت ایران را در گزارش خود منعکس کند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره همکاری‌های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت: انتظار داریم با حسن نیتی که هم در گذشته داشتیم و اکنون هم داریم، حتما آژانس گزارش مثبت اقدامات ایران را به شورای حکام آژانس ارائه کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره همکاری‌های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت: انتظار داریم با حسن نیتی که هم در گذشته داشتیم و اکنون هم داریم، حتما آژانس گزارش مثبت اقدامات ایران را به شورای حکام آژانس ارائه کند.

ابوالفضل عمویی با اشاره سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران و صدور بیانیه مشترک ایران وآژانس در این سفر گفت: سفر گروسی در چارچوب همکاری‌های فنی بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی بود.البته هدف اصلی ماموریت آژانس هم باید فنی باشد زیرا سیاسی شدن آژانس به جایگاه و موقعیت این نهاد و همکاری آن با ایران‌ آسیب می زند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: طبق معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای(ان پی تی)، جمهوری اسلامی مجاز است فعالیت های صلح آمیز هسته‌ای داشته باشد و متقابلا آژانس باید مانند همه کشورها بر برنامه هسته‌ای ایران نظارت داشته باشد.

وی افزود: این نظارت در قالب توافق نامه پادمان بین اعضا و آژانس شکل می گیرد و جمهوری اسلامی هم در پادمان، نظارت و برنامه هسته ای خود را داراست که عمدتا بر مواد هسته ای تمرکز دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در برجام پذیرفته بودیم که نظارت‌های فراتر از پادمان را بپذیریم که این اتفاق رخ داد و ما نظارت‌های پروتکل های الحاقی را به صورت داوطلبانه اجرا کردیم. با این حال با بدعهدی طرف آمریکایی و اروپایی، ایران هم اجرای داوطلبانه پروتکل‌ الحاقی را متوقف کرد.

عمویی اضافه کرد: رافائل گروسی مدیرکل آژانس این ابتکار را مطرح کرد که هرچند ایران دسترسی به دوربین‌های نظارتی مبتنی بر پروتکل‌های الحاقی را برای بازرسان آژانس محدود می‌کند اما ایران دوربین‌ها و فیلم‌ها را حفظ کند و در صورت توافق با ۱+۴ آژانس بتواند به محتوای این دوربین‌ها دست یابد.

عمویی اضافه کرد: از زمان این توافق چند ماه گذشته و آژانس به این دوربین‌ها دسترسی نداشته و در مرحله فعلی این پیشنهاد مطرح شد که برای سرویس کردن این دوربین‌ها بدون دسترسی به محتوای آن و تغییر و تعویض کارت‌های حافظه، ایران به آژانس دسترسی موقت فنی بدهد.

وی با اشاره به بیانیه مشترک ایران و آژانس در سفر گروسی به تهران گفت: مقرر شد مدیرکل آژانس در اجلاس آتی گزارش حسن نیت و اقدامات مثبت ایران را به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به همکاری گسترده ایران و آژانس گفت: بیشترین بازرسی‌های برنامه هسته ای در کل دنیا از ایران صورت گرفته است به طوری که بیش از ۲۳ درصد کل بازرسی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال گذشته مربوط به ایران بوده است.

وی ادامه داد: در این مرحله انتظار داریم با حسن نیتی که هم در گذشته داشتیم و اکنون هم داریم، حتما آژانس گزارش مثبت اقدامات ایران را به شورای حکام آژانس ارائه دهد.کما اینکه گروسی در ورود به وین در مصاحبه‌ای گفت که حتما در این زمینه گزارش حسن نیت ایران را به شورای حکام ارائه می دهیم و همکاری‌ها در سطح بسیار خوبی است.

عمویی درباره رویکرد آمریکا در قبال ایران در مذاکرات هسته ای گفت: ایران همچنان عضو توافق هسته ای یا همان برجام است و اقدامات ایران برای کاهش تعهدات هسته ای هم مبتنی بر بند ۲۶ و ۳۶ این توافق بوده است. کشوری که به صورت غیرقانونی و برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل از این توافق خارج شده، آمریکاست.

وی یادآور شد: مذاکرات وین با این هدف دنبال شد که طرف آمریکایی به تعهداتش عمل کند تا بتواند مجددا عضو این توافق شود. موضع ایران این است تا زمانی که تحریم‌ها رفع نشود، ایران با اضافه شدن آمریکا به گروه ۱+۴ موافقت نمی کند.

وی مهمترین مانع به نتیجه نرسیدن مذاکرات در وین را اصرار آمریکایی‌ها در حفظ تحریم ها دانست و افزود: تا زمانی که آمریکا همین سیاست را دنبال و بخواهد تحریم‌ها را علیه ایران حفظ کند، نباید انتظار پیشرفت در مذاکرات را داشت.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه سیاست غلط آمریکا مانع به نتیجه نرسیدن توافق شده است، ‌گفت: فرصت سه ماهه بهترین زمان برای آمریکاست تا در سیاست‌های خود در قبال ایران بازنگری کند زیرا با سیاست‌های گذشته نتایجی مشابه گذشته رخ می‌دهد و تا زمانی که این سیاست‌ها تغییر نکند نمی توان انتظار داشت که ایران از منافع ملی خود عدول کند.

نظرات بینندگان