arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۷۶۳۲
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۶ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۰

دانشگاه‌علوم‌پزشکی مازندران نسبت به عادی‌انگاری کرونایی هشدار داد

- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه روند شیوع کرونا در استان کاهشی شده است، گفت: عادی انگاری مجدد مردم و برپایی مراسم و دورهمی بار دیگر استان را با موج جدید کرونا مواجه خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه روند شیوع کرونا در استان کاهشی شده است، گفت: عادی انگاری مجدد مردم و برپایی مراسم و دورهمی بار دیگر استان را با موج جدید کرونا مواجه خواهد کرد.

دکتر تورج اسدی  افزود : خوشبختانه طی سه هفته اخیر آمار ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان کاهش یافته است و روند کاهشی را طی می کند ولی نگرانی عمده در حال حاضر عادی انگاری شهروندان است.

وی در خصوص افزایش نسبی تعداد بیمار در اوایل هفته جاری که منجر به واکنش رسانه ای شده بود ، توضیح داد : افزایش آمار بیماران در اوایل هفته جاری به خاطر مقایسه آن با آمار روزهای تعطیل بود.

اسدی گفت : اصولا در ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه به دلیل عدم مراجعه مردم در روزهای تعطیل به مراکز درمانی ، آمار کاهش می یابد و این وضعیت همواره از آغاز همه گیری کرونا وجود داشت و همیشه در روزهای پنجشنبه و جمعه مراجعه مردم به بیمارستان ها کاهش می یابد.

طبق آمار علوم پزشکی مازندران و بابل در روز شنبه ۲۰ شهریور ماه تعداد بیماران تازه بستری ۹۴ نفر بود که این عدد در روز یکشنبه به ۱۶۷ نفر رسید. این افزایش ناگهانی باعث ایجاد نگرانی از افزایشی شدن همه گیری کرونا در استان شده بود. این در حالی است که طبق آمار روز گذشته نیز ۱۴۹ بیمار جدید در بیمارستان های استان بستری شدند که عددی نزدیک به روز یکشنبه است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : بررسی میانگین تعداد افراد بستری شده در هفته حاکی از آن است که خوشبختانه شاهد روند کاهشی شیوع بیماری در استان هستیم.

وی همچنین آمار مرگ و میز ناشی از کرونا را نیز کاهشی توصیف کرد و افزود : تعداد مرگ و میر روزانه نیز که در اوج بیماری به ۵۰ نفر رسیده بود در حال حاضر به زیر ۲۰ نفر رسیده است و حتی در یک روز از هفته گذشته کمتر از ۱۰ نفر را داشتیم.

اسدی گفت : روند مراجعه سرپایی که در مرداد ماه روزانه از هشت هزار نفر عبور کرده بود در حال حاضر به زیر ۲ هزار نفر رسیده است و به عنوان مثال در شبانه روز گذشته یکهزار و ۴۶۷ نفر بیمار سرپایی به بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران مراجعه کردند که نشانگر تداوم روند کاهشی است.

وی ابراز امیدواری کرد که با افزایش روند واکسیناسیون در استان و همچنین رعایت بیشتر مردم ، مازندران از موج پنجم کرونا خارج شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران علت کاهشی شدن روند شیوع کرونا را نیز عبور استان از پیک به خاطر رعایت پروتکل ها و استفاده از ماسک عنوان کرد و گفت : طی هفته های اخیر میزان رعایت مردم بیشتر شده است هرچند که هنوز به مقدار مطلوب نرسیده است.

وی تاکید کرد : روند کاهشی بیماری نباید سبب عادی انگاری در جامعه شود زیرا تجربه ثابت کرده است که به محض فاصله گیری از پروتکل های بهداشتی با پیک جدید مواجهه خواهیم شد.

اسدی همچنین بسته شدن تالار ها و عدم برگزاری مراسم عروسی را یکی از مهم ترین علت کاهشی شدن بیماران کرونایی در استان عنوان کرد و گفت : امیدواریم با رعایت مردماین روند تا زمان واکسینه شدن کامل جامعه ادامه داشته باشد.

موج پنجم کرونا که از ۳۰ خرداد در مازندران با افزایشی شدن تعداد مجموع بستری‌شدگان آغاز شده بود و تا ۲۱ مرداد نیز این روند افزایشی مشاهده شد، در یک ماه گذشته روندی کاهشی را طی کرده و به نظر می‌رسد این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران که در روز ۲۱ مرداد با ثبت رکورد چهار هزار و ۷۶ نفر به رقمی فراتر از حد تصور و پیش‌بینی‌ها رسیده بود ،در حال حاضر به زیر یکهزار نفر رسیده است و طبق آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون ۸۳۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.

همچنین بر اساس آخرین نقشه کرونایی اعلام شده توسط سامانه ماسک، رنگ قرمز کرونایی با تغییر وضعیت رامسر به طور کامل از مازندران خارج شده و اکنون هفت شهرستان مازندران در وضعیت زرد و ۱۵ شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند.

گلوگاه، میاندورود، سوادکوه شمالی، سیمرغ، فریدونکنار، عباس‌آباد و کلاردشت شهرستان‌هایی هستند که در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفته‌اند و بهشهر، نکا، ساری، قائمشهر، جویبار، سوادکوه، آمل، بابل، بابلسر، محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس، تنکابن و رامسر اکنون در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارند.

 ایرنا

نظرات بینندگان