arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۴۴۰۴۱
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۹ - ۰۱ آبان ۱۴۰۰

خلیلزاد در اولین مصاحبه پس از استعفا: اعتمادی به طالبان در مورد القاعده وجود ندارد / در صورتی که آمریکا "برنامه‌ریزی تروریستی" را در افغانستان ببیند، حمله می‌کند

زلمی خلیلزاد در اولین مصاحبه پس از کناره گیری از نمایندگی ویژه آمریکا در صلح افغانستان در پاسخ به سوالی که آیا به حرف‌های طالبان در مورد شبکه القاعده باور دارد به شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا گفت "چنان که قبلا گفته ام، عدم ‌اعتماد بین آمریکا و طالبان وجود دارد، برای همین مهم است که نباید فقط گفته‌های طالبان در این مورد را بگیریم که چه می‌گویند و به چه متعهد هستند."
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی بی سی: زلمی خلیلزاد در اولین مصاحبه پس از کناره گیری از نمایندگی ویژه آمریکا در صلح افغانستان در پاسخ به سوالی که آیا به حرف‌های طالبان در مورد شبکه القاعده باور دارد به شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا گفت "چنان که قبلا گفته ام، عدم ‌اعتماد بین آمریکا و طالبان وجود دارد، برای همین مهم است که نباید فقط گفته‌های طالبان در این مورد را بگیریم که چه می‌گویند و به چه متعهد هستند."

زلمی خلیلزاد چند روز پیش از سمت خود کناره گیری کرد. او گفته بود که در روزهای آینده در مورد تحولات افغانستان بیشتر صحبت خواهد کرد.

آقای خلیلزاد در این مصاحبه در مورد مخفیگاه ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده که گفته شده ممکن است در افغانستان باشد گفت نمی‌داند که آیا طالبان در این مورد می‌داند یا نه، طالبان به او گفته بود که نمی‌دانند او (الظواهری) کجاست.

آقای خلیلزاد در این مصاحبه مدعی شد "ما، متقاعد شده ایم که طالبان به شبکه القاعده اجازه طرح و عملیات از خاک افغانستان را نمی‌دهد." آقای خلیلزاد توضیح بیشتری نداده است.

"ما همواره دوست داریم چیزهای بیشتری از طالبان، و هر کشور دیگری ببینیم، که اعضای شبکه القاعده را از افغانستان اخراج کنند. اگرچه آنها با برخی از این تعهدات توافق کرده اند اما برخی از اعضای شبکه القاعده از ده‌ها سال قبل، در دوران جنگ با شوروی (سابق) به افغانستان آمدند، ازدواج کرده اند و بچه و نواسه (نوه) در آنجا دارند.

قرار است مصاحبه کامل خلیلزاد یکشنبه از شبکه سی‌بی‌اس آمریکا نشر شود.

او گفت "موفقیت بزرگی" بود که طالبان دوبار نام القاعده را در توافقنامه صلح در ۲۰۲۰ آورد.

او افزود در صورتی که آمریکا "برنامه‌ریزی تروریستی" را در افغانستان ببیند، حمله می‌کند.

در حالی که حکومت افغانستان دو هفته پیش‌تر از مهلت خروج سربازان آمریکایی سقوط کرد، نگرانی‌ها از بازگشت جنگجویان شبکه‌های مختلف به افغانستان از جمله القاعده شدت گرفته است.

مقام‌های آمریکایی از جمله مایک میلی، رئیس ستاد ارتش آمریکا نیز گفته‌اند طالبان به تعهدات خود در رابطه با قطع ارتباط با شبکه القاعده پایبند نمانده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز اخیرا گفته است که بنا به تخمین‌های اطلاعاتی روسیه، حدود ۲۰۰۰ جنگجوی داعش در شمال افغانستان حضور دارند.

نظرات بینندگان