عضو کمیته علمی کشوری کرونا با تاکید بر لزوم بررسی وضعیت شهرهای قرمز کرونایی در کشور، گفت: هرچند در کل آمارهای کرونا در کشور رو به کاهش است اما هنوز احتمال بروز موج ششم وجود دارد.
دکتر پیام طبرسی در حاشیه جلسه کمیته علمی کووید ۱۹ با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: درباره وضعیت کرونا آمار کشوری گویاست و خوشبختانه فعلا آمار در اکثر مناطق رو به کاهش است. هرچند که تعداد شهرهای قرمز در این هفته افزایش یافت که این موضوع میطلبد روی موارد شهرهای قرمز دقت بیشتری شود و علت و وضعیت آنها بررسی شود.
وی با بیان اینکه البته در کل آمار کرونا و میزان مرگ و میر رو به کاهش است، گفت: هرچند این موضوع منتفی نمیکند که ما هشدارها را برداریم. زیرا هنوز متاسفانه احتمال بروز موج ششم وجود دارد.
طبرسی گفت: در جلسه امروز هم درباره روشهای تست و اینکه از چه کسانی تست گرفته شود، بحث شد. همچنین درباره الزامات هوشمندسازی که یکی از آنها تست مناسب است که بعد از نتیجهگیری اعلام میشود.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره چرایی افزایش موارد بیماری در نیمه شرقی کشور، گفت: طبق اطلاعات وزارت بهداشت، آمار به طور کلی رو به کاهش است، اما در برخی شهرهای خاص شاهدیم که یک مقدار تعداد در حال افزایش است. هنوز این موارد معنیدار نبوده، اما باید بیشتر به هشدارها دقت کرد. زیرا اکنون تقریبا محدودیتی نداریم و همه کارها دارد انجام میشود. حال مدارس را هم که میخواهند باز کنند، باید با دقت انجام شود. زیرا وقتی بیماری به صورت ناگهانی شروع به اوج گرفتن می کند، جلوگیری از آن بسیار سخت خواهد بود. بنابراین باید تا حد ممکن سعی کنیم که دوباره موجی ایجاد نشود.
طبرسی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره خطر بازگشایی های همزمان، گفت: ما الزامات علمی را مطرح میکنیم، اما الزامات اجرایی در اختیار ما نیست. طبق الزامات علمی، تا زمانیکه بالای ۸۰ درصد واکسن تزریق نکردند و دو هفته از واکسیناسیون آن ۸۰ درصد نگذشته، اتفاق خاصی نیفتاده و همه افراد مستعد بوده و چرخه بیماری میتواند وجود داشته باشد. حتی بعد از اینکه ۸۰ درصد را واکسینه میکنید، در نمونه هایی مانند انگلیس میبینید که کماکان روزی ۴۰ هزار مبتلا و ۱۶۰ مرگ دارید. بنابراین همه این اقدامات به معنای منتفی شدن کووید نیست. بنابراین در فضاهای بسته و در جامعه نیاز به الزامات بهداشتی داریم.
وی تاکید کرد: یکی از الزامات بهداشتی مسافرت نکردن است. متاسفانه در این زمینه موفق نبودیم. افرادی که به خارج از کشور میروند. در این مدت تعداد زیادی افراد برای مراسم اربعین رفتند، تعداد زیادی از افراد به ترکیه رفتند و...، وقتی این افراد بازمیگردند، هنوز غربالگری مناسبی نداشتیم. بر این اساس احتمال ورود بیماری از مرزها را جدی میکند. اینکه بیماری در نیمه های شرقی و غربی و لب مرزها مقداری بالا رفته، ممکن است علتش همین باشد. مهمترین اقدام هم این است که نظام تستگیری را قوی کرده و افزایش واکسیناسیون داشته باشیم. تا زمانیکه واکسیناسیون به بالای ۸۰ درصد نرسیده، صحبت از بازگشایی بدون محدودیت میتواند بسیار خطرناک باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره نگرانی از جهشهای جدید، گفت: خوشبختانه در دنیا جهش خاص جدیدی اتفاق نیفتاده است که مورد توجه قرار گیرد. تنها جهش مهم فعلا همان ویروس دلتاست و برخی کشورها گونه های جهش یافته ای در خود دلتا گزارش کردند، اما جز این ویروس جدیدی نداریم که مورد خطر باشد. البته اگر بخواهیم بدون محدودیت بازگشایی کنیم، خطرناک است.
طبرسی گفت: هنوز اتفاق خاصی در زمینه پیشگیری نیفتاده که مثلا ظرفیت هواپیماها ۱۰۰ درصد شود یا مسافرت ها و ویژه مسافرت های خارجی باز شود. اکنون بسیاری از مردم مسافرت خارجی را آغاز کردند که خطرناک است. مثلا جایی مانند ترکیه در اوج بیماری است و اکثر مسافرانی که میروند و برمیگردند، بیمار میشوند و بیماری را می آورند و انتقال میدهند. حال نمیدانیم که در آنجا جهش جدیدی هست یا خیر و طول میکشد که جهش را شناسایی کنیم. بنابراین اینها مواردی است که تا زمانیکه به واکسیناسیون ۸۵ درصدی نرسیدیم باید رعایت کنیم.
ایسنا