قیمت، متریال و طرح، فاکتورهای بسیار مهمی هستند که در انتخاب کابینت آشپزخانهی مناسب و زیبا اهمیت بالایی دارند. از آنجایی که پای زیبایی و دکوراسیون خانه در میان است، نوع کابینت اهمیت بسیار بالایی پیدا میکند. پس در ادامه ابتدا در مورد انواع متریال و سپس انواع سبک طراحی کابینت صحبت میکنیم.
کابینتها متناسب با متریالی که در ساخت آنها بهکار میرود، انواع مختلفی دارند. این انواع عبارتاند از:
بهدلیل قیمت مناسب و اقتصادی بودن کابینت ام دی اف، این سبک از کابینت آشپزخانه، طرفدارن زیادی داشته و در خانهها بسیار پرکاربرد است. این سبک کابینت، دوام و کیفیت مناسبی دارد. به ازای هر متر طول، قیمت کابینت ام دی اف بین 2,500,000 تا 3,300,000 تومان است.
نمای بیرونی و درب کابینت هایگلاس از جنس ورق «های گلاس» ساخته شده است. ظاهر کابینت هایگلاس، براق، متنوع و زیبا است. از این نظر نسبت به کابینتهای ام دی اف برتری دارد. قیمت کابینت هایگلاس با توجه به خارجی یا داخلی بودن آن، به ازای هر متر طول حدود 3,200,000 تا 4,200,000 تومان است.
کابینت آشپزخانه ملامینه از مدلهای ارزان قیمت کابینت است. کابینت ملامینه از ورقی با مغزی (قسمت زیرین ورق) نئوپان و روکش ملامینه ساخته شده است. نئوپان از برادههای درشت چوب، چسب و رزین ساخته میشود. در هر متر طول، قیمت کابینت آشپزخانه ملامینه، بهصورت تقریبی عددی بین 1,800,000 تا 2,200,000 تومان است.
کابینت آشپزخانه ممبران یا کابینت وکیوم یکی از زیباترین مدلهای کابینت موجود در بازار است. بخش بیرونی و درب کابینت ممبران از ورقهایی با مغزی ام دی اف و نوعی روکش پی وی سی ساخته میشود. این مدل کابینت معمولا قیمت بالایی دارد. به ازای هر متر طول، قیمت کابینت ممبران عددی حدودی بین 3,800,000 تا 5,000,000 تومان است. بهدلیل تنوع زیاد، طرح و مدل انتخابی اهمیت زیادی در قیمت کابینت ممبران دارد.
کابینت آشپزخانه چوبی، گران قیمتترین نوع کابینت آشپزخانه است. خریداران کابینت چوبی معمولا دغدغهی مالی ندارند و تنها قصد دارند تا آشپزخانهای لوکس و بسیار زیبا داشته باشند. چوب بهدلیل طبیعی بودن، کیفیت بسیار بالایی دارد و از زیبایی خاصی برخوردار است. به ازای هر متر طول، قیمت کابینت چوبی، عددی بین 5,000,000 تا 14,000,000 تومان است. قیمت این کابینت بستگی به طرح، رنگ، نوع و میزان مصرف چوب دارد.
کابینتهای فلزی انواع مختلفی دارند که عبارتند از:
کابینت فلزی نوع 1 و 2 خیلی قدیمی هستند و کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. قیمت این کابینتهای آشپزخانه فلزی، نسبتاً پایین بوده و گاهی حتی از قیمت کابینت ام دی اف نیز کمتر است. به ازای هر متر طول، قیمت این دو مدل کابینت فلزی تقریباً بین 2,500,000 تومان تا 3,000,000 تومان است.
اما کابینتهای فلزی استیل جدیدتر هستند و معمولا قیمت و استحکام زیادی دارند. این کابینتها کاملا بهداشتی هستند و خاصیت ضد میکروبی دارند. از این کابینت ها بیشتر در آشپزخانهی مکان هایی مثل رستورانها، بیمارستانها، اماکن بهداشتی و کارخانهها استفاده میشود که قیمتی بین 4,500,000 تا 5,500,000 دارند.
کابینتها را علاوه بر متریال بر اساس سبک طراحی هم تقسیم بندی میکنند. بنابراین انواع کابینت براساس سبک طراحی عبارتند از:
1.کابینت کلاسیک
2.کابینت مدرن
3.کابینت نئوکلاسیک
کابینت کلاسیک چیست؟
کابینت های کلاسیک معمولا دارای طرحهای شلوغ، منبت کاری شده و به اصطلاح لاکچری هستند. این کابینتها ظاهری سلطنتی دارند و اغلب از جنسِ چوب، روکش چوب و ممبران ساخته میشوند. قیمت کابینتهای کلاسیک معمولا زیاد هست.
کابینت مدرن چیست؟
کابینتهای مدرن بر خلاف کابینتهای کلاسیک دارای ظاهری ساده و شیک هستند و با دکوراسیون مدرن همخوانی دارند. این کابینتها در تمامی قیمت ها در بازار موجود هستند، مانند کابینت های ام دی اف، هایگلاس و . . .
کابینت نئوکلاسیک چیست؟
کابینت نئوکلاسیک نه به اندازهی کابینت کلاسیک شلوغ و نه به اندازهی سبک مدرن ساده است. این کابینت تلفیقی از سبک طراحی کلاسیک و مدرن است و حتی در ساده ترین حالت ممکن آن، قاب سادهای به صورت آفست روی درب کابینت طراحی شده است. در این کابینت از سبک طراحی دکوراسیون نئوکلاسیک الگوبرداری شده است. از ویژگیهای بارز کابینت نئوکلاسیک، استفاده از خطوط صاف و دایرهای و همچنین استفاده از تقارن در هنگام طراحی است که باعث ظرافت این کابینتها میشود.
داشتن اطلاعات کافی قبل از خرید کابینت، کمک میکند تا از اتلاف هزینه، زمان و منابع، جلوگیری شود. ازاینرو تحقیق و جستوجو نقش بسیار حیاتی و مهمی در انتخاب درست نوع کابینت آشپزخانه، ایفا میکند. استفاده از اینترنت و سایتهای معتبری مثل سایت سلام ساختمان نیز، به انتخاب درست کابینت آشپزخانهی مناسب، کمک قابل توجهی میکند.
درصورت داشتن سوال یا ابهام، در کامنت بپرسید.