پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سخنگوی وزارت آموزشوپرورش در امر بازگشایی مدارس درباره چگونگی تهویه فضای کلاسهای درس در ایام سرد سال و در مناطق سردسیر توضیح داد و گفت: در مناطق سردسیر که مدارس از سیستم گرمایشی استفاده میکنند این گونه است که باید هر یک ساعت ۱۰ دقیقه در و پنجرههای کلاس را باز بگذارند تا هوا جریان پیدا کرده و تهویه شود.
علیرضا کمرئی با اشاره به بازگشایی مدارس ابتدایی و متوسطه اول از ابتدای آذرماه اظهار کرد: از مدرسه انتظار داریم فاصلهگذاری فیزیکی را انجام و در صورت تراکم جمعیت، دانشآموزان را گروهبندی کرده و سپس روزهای حضور دانشآموزان در طول هفته را به خانوادهها اطلاع دهد.
وی با اشاره به عدم فعالیت بوفههای مدارس نیز گفت: اگر دانش آموزان مایلاند خوراکی و یا غذایی مصرف کنند باید ازمنزل با خود بیاورند و بطری آب نیز به همراه داشته باشند.
سخنگوی وزارت آموزشوپرورش در امر بازگشایی مدارس درباره تهویه فضای کلاس در فصل سرما گفت: تهویه فضا، بعد از فاصلهگذاری اجتماعی عنصر کلیدی دوم بازگشایی مدارس است. برنامهریزی و گروهبندی به گونهای انجام شده است که بیش از ۱۵ نفر در یک کلاس درس به صورت همزمان حضور نداشته باشند. از این حیث جمعیت دانشآموزان در کلاس درس کاهش یافته، با این حال رعایت پروتکلهای بهداشتی ضروری است.
کمرئی ادامه داد: پروتکلهای ما برای ایام سرد سال و در مناطق سردسیر که مدارس از سیستم گرمایشی استفاده میکنند این گونه است که باید هر یک ساعت، ۱۰ دقیقه در و پنجرههای کلاس را باز بگذارند تا هوا جریان پیدا کرده و تهویه شود؛ نه اینکه درها و پنجرهها به صورت کامل باز باشند. درست است که اصل بر کنترل سرایتپذیری کووید ۱۹ است، اما سرما هم مزاحمت ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه بنابراین اگر سیستم گرمایشی در کلاس درس روشن است، باید در هریک ساعت زمان آموزش، ۱۰ دقیقه درها باز شوند که هوا عوض شود گفت: مدارس این برنامه ریزی را انجام میدهند که آن ۱۰ دقیقه، زنگ تفریح بچهها باشد. لازم است دانشآموزان نیز در این زنگها پوشش را مراعات کنند تا بعد از بازگشت به کلاس درس احساس سرما نکنند.
سخنگوی وزارت آموزشوپرورش در امر بازگشایی مدارس افزود: در مناطقی هم که هوا متعادل است، لازم است به دفعات در طول یک ساعت درها و پنجرهها باز شوند که هوا به جریان در بیاید. این تاکیدی است که درباره تهویه فضای کلاس باید رعایت شود و به نظر میرسد که امکان رعایتش هم وجود دارد.
ایسنا