پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بی بی سی: شماری از فعالان حقوق زنان امروز در کابل به دادخواهی و اعتراض خود درباره کشته شدن دختر جوانی در ایست بازرسی طالبان در غرب کابل و همچنین ناپدید شدن یک افسر پلیس زن در هرات ادامه دادند.
زنان معترض امروز میگویند نیروهای طالبان از اسپری فلفل برای متفرق کردن آنها استفاده کردند.
دستکم در یک ویدیویی که از اعتراضهای امروز در کابل به بیبیسی رسیده است، معترضان میگویند که نیروهای طالبان به طرف آنها "گاز اشک آور" زدهاند و عکسهایی که تاثیر اسپری فلفل را به صورت دخترانی که پیشاپیش صف تظاهرات بودند، نشان میدهد.
خانواده زینب عبدالهی که در غرب کابل کشته شده است، به بیبیسی گفتند که شامگاه پنجشنبه نیروهای طالبان در یک ایست بازرسی در غرب پایتخت افغانستان به خودروی آنها تیراندازی کردند که دخترشان بر اثر اصابت "دو گلوله به قلبش" کشته شد.
خانم عبداللهی کارمند بانک بود و به گفته یکی از اعضای خانواده او، قبلا هیچ مشکلی با طالبان نداشته است.
یک روحانی که در ویدیوی که در مراسم ترحیم خانم عبداللهی شرکت کرده بود در اظهاراتی گفت که فردی که عامل قتل او بود "دستگیر" شده است و "زندانی است و تحقیقات از او جریان دارد".
در این مراسم فاتحه، همچنین "پیام تسلیتی" که گفته شد از جانب محمد یعقوب، وزیر دفاع طالبان به خانواده زینب عبداللهی است، نیز قرائت شد، این پیام که تصویر آن در این ویدیو دیده میشود با دست نوشته شده است.
ناپدید شدن فعالان زن
معترضین امروز همچنین به خبرهای ناپدید شدن فعالان زن در مزارشریف پس از روی کار آمدن طالبان اعتراض کردند.
زنان علیه تحمیل "حجاب اجباری" طالبان نیز شعار میدادند. وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان بدون اشاره مستقیم به معترضان امروز در توییتر نوشته است: "حجاب دستور قرآنی است و مسلمانان نباید با حکم قرآن مخالفت کنند."
در روزهای گذشته، کارزار اینترنتی با هشتک #FreeAliaAzizi در مورد ناپدید شدن یک افسر پلیس زن در هرات به راه انداختهاند.
عالیه عزیزی، افسر پلیس رئیس زندان زنانه هرات که به گفته خانواده او، چهار ماه است که پس از برگشت به سرکارش به "درخواست" طالبان، از وی خبری در دست نیست.
برادران این افسر پلیس گفتهاند که مسئولان طالبان از دادن هرگونه اطلاعی در باره عالیه عزیزی خودداری کرده اند.
محمود شاه رسولی، سخنگوی فرماندهی پلیس هرات روز گذشته به بیبیسی ادعای بازداشت عالیه عزیزی بدست طالبان را بهکلی رد کرد.
نیلوفر ایوبی، از فعالان زن، به بیبیسی گفت که آنها در توییتر و فیسبوک و کلاب هاوس برای عالیه عزیزی دادخواهی کردهاند.