arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۵۸۹۱۲
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۸ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با «انتخاب»:

پول زیادی از ایران در چین بلوکه است؛ این کشور هم تحت تاثیر تحریم است، انتظار بود همکاری بیشتری بکند / جزئیات سند همکاری ایران و چین بزودی به اطلاع مردم می رسد

نماینده مردم قصر شیرین در مجلس درباره اینکه گفته می‌شود بحث اینترنت ملی هم جزو مفاد این قرارداد است، عنوان کرد: «چین یک سری قابلیت‌ها از نظر فناوری و تکنولوژی دارد که قرار است ما از آن استفاده کنیم. متقابلا چین هم به یک سری منابع ما مثل گاز، نفت و میعانات گاز نیازمند است که در کشور ما تامین می‌شود.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اینکه گفته می‌شود بحث اینترنت ملی هم جزو مفاد این قرارداد است، عنوان کرد: «چین یک سری قابلیت‌ها از نظر فناوری و تکنولوژی دارد که قرار است ما از آن استفاده کنیم. متقابلا چین هم به یک سری منابع ما مثل گاز، نفت و میعانات گاز نیازمند است که در کشور ما تامین می‌شود.»

شهریار حیدری در گفتگو با «انتخاب» در پاسخ به این سوال که چرا پول‌های بلوکه شده ایران در چین آزاد نمی‌شود، گفت: «چین هم تحت تاثیر تحریم‌هاست اما انتظار می‌رفت چین همکاری بیشتری داشته باشد. انشاالله در راستای توافق ایران و چین این مشکل حل و فصل می‌شود. یکی از موضوعاتی که دستگاه دیپلماسی باید پیگیری کند همین آزاد‌سازی پول‌های بلوکه شده ایران نه فقط در چین بلکه نزد دیگر کشورها است. چراکه در چند کشور دیگر پول‌های ما بلوکه شده است. دولت گذشته یک سری اقداماتی انجام داد و این دولت هم انشاالله پیگیری می‌کند.»

او در مورد میزان بدهی چین به ایران، اظهار کرد: «عددش تعرفه خاصی پیدا می‌کند. رقمش ثابت است ولی باتوجه به قوانین بین‌المللی افزایش پیدا می‌کند. ایران از چین، کره، انگلیس، عراق و برخی کشورهای دیگر طلب‌کار است و امیدواریم دستگاه دیپلماسی در این زمینه موفق باشد.»

حیدری درباره اینکه آیا بدهی 20 میلیاردی چین به ایران صحت دارد یا خیر، گفت: «عددش مشخص نیست ولی عدد بالایی است.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص چرایی محرمانه بودن قرارداد ایران و چین، اظهار کرد: «متنش شفاف است؛ در سر فصل‌های مشخص اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، سرمایه‌گذاری همه ذکر شده است. کلیاتش استفاده از ظرفیت‌های دو طرف است. هم ما از ظرفیت‌های چین استفاده می‌کنیم و هم چین از ظرفیت‌های کشور ما. یک قرارداد کاملا برد-برد است و این نیست که به ضرر یک طرف باشد. بنابراین این قرارداد خوب و راهبردی است. از آن طرف هم کشور چین یک کشور قدرتمند است همچنین نقش جمهوری اسلامی هم برای چین کاملا مشخص است. به نفع دو کشور است که این قرارداد اجرایی و عملیاتی شود چراکه از ظرفیت‌های دو کشور به نفع ملت‌ها و دولت‌ها استفاده می‌کنند.»

حیدری در مورد انتقاد برخی نمایندگان مجلس نسبت به بی خبری از متن این قرارداد، گفت: «در کمیسیون امنیت ملی، وزیر خارجه چند بار آمدند و از جزئیات و کلیات این قرارداد صحبت کردند.کلیاتش این است که به سود دو طرف است، جزئیاتش هم به زودی به مردم اطلاع رسانی می‌شود چرا که بناست بخش‌های دولت و خصوصی بیایند و سرمایه‌گذاری کنند.»

نماینده مردم قصر شیرین درباره اینکه گفته می‌شود بحث اینترنت ملی هم جزو مفاد این قرارداد است، عنوان کرد: «چین یک سری قابلیت‌ها از نظر فناوری و تکنولوژی دارد که قرار است ما از آن استفاده کنیم. متقابلا چین هم به یک سری منابع ما مثل گاز، نفت و میعانات گاز نیازمند است که در کشور ما تامین می‌شود.»

 

نظرات بینندگان