ایلنا: رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات اظهار داشت: امارات و کشورهای حوزه خلیج فارس تمایل زیادی به سرمایهگذاری در ایران دارند. ما باید بستههای سرمایهگذاری مناسب را تهیه کنیم تا جذابیت سرمایهگذاری افزایش پیدا کند.
عرفان شاکری در مورد خبر رئیس سازمان توسعه تجارت مبنی بر سفر هیات سرمایهگذاری امارات به ایران و همچنین اهداف و جزئیات سفر وزیر صمت به این کشور اظهار کرد: نشستهای بسیار خوبی در امارات در حال انجام است. البته این نشستها از ماههای گذشته شروع شده و مقامات دو کشور هم در آنها حضور داشتهاند. به دنبال این هستیم که از ظرفیتهای ایرانیان مقیم در امارات برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور استفاده کنیم.
وی افزود: قرار بر این شده که هیئتهای تجاری به ایران سفر کنند، البته از قبل هم هیئتهایی از ایران به امارات و از امارات به ایران در رفت و آمد بودهاند اما احتمالا تعداد آنها افزایش پیدا کند.
شاکری بیان کرد: امارات و کشورهای حوزه خلیج فارس تمایل زیادی به سرمایهگذاری در ایران دارند. ما باید بستههای سرمایهگذاری مناسب را تهیه کنیم تا جذابیت سرمایهگذاری افزایش پیدا کند. قبلا در قالب هیئتهای رسمی و غیررسمی این هدف دنبال شده است و دو کشور علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاریهای مشترک، دوجانبه یا جداگانه اعلام کردهاند. بنابراین موضوع جدیدی نیست.
وی ادامه داد: علاقهمندی اماراتیها برای سرمایهگذاری در ایران بیشتر در حوزههایی مانند تکنولوژیهای نوین، هوش مصنوعی، صنعت دانش بنیان، خدمات فنی و مهندسی، حوزه آبزیان، کشاورزی، مواد غذایی و... است.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات گفت: ما به دنبال توافقهای دوجانبه بودیم و پیشنهاداتی را هم در این مورد ارائه دادیم تا جذابیتهای برای افزایش مبادلات و سرمایهگذاری ایجاد شود. مذاکراتی برای توافقات در حوزههای ترانزیتی، لجستیکی، بیمه، بانک، گمرک، سلامت، توریسم سلامت و گردشگری در حال انجام است.
وی افزود: اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات درحال تدوین سند چشمانداز ۵ ساله و ۱۰ ساله تجارت ایران و امارات است. البته این طرح در مرحله برنامهریزی و موقعیتشناسی است.
فعلا مذاکرات وزیر صمت با طرفهای اماراتی در حد مذاکرات مقدماتی است اما همین که مقامات عالی دو کشور در رفت و آمد هستند نشان از اتفاقات مثبت دارد.
شاکری در پاسخ به سوالی پیرامون احتمال توافق برای تجارت ترجیحی بین دو کشور، گفت: در مورد تجارت ترجیحی بین دو کشور نیز مذاکراتی در حال انجام است. بخش خصوصی نیز به دنبال ترغیب دو دولت برای این کار هستند تا تجار با فراغ بال بتوانند تجارت خود را انجام دهند. البته این موضوع در حال مذاکره است، هنوز قطعیتی ندارد و به طور موازی در حال پیگیری آن هستیم. با این حال عزمی ایجاد شده که پیش از این وجود نداشته است. دو طرف باید به این نتیجه برسند که نباید مسائل اقتصادی تحت تاثیر مسائل سیاسی به تنش کشیده شود بلکه باید در حال پیشرفت باشد.
وی با اشاره به آخرین وضعیت تجارت ایران و امارات بیان کرد: در نه ماهه امسال حجم مبادلات ایران و امارات ۱۵ میلیارد دلار بوده که از این میان ۳.۵ میلیارد دلار صادرات ایران به این کشور و مابقی صادرات امارات به ایران بوده البته بیشتر این موارد به صورت صادرات مجدد است. اما در مواردی مانند کشاورزی، مواد غذایی، مواد خام مصالح و ... در امارات مصرف میشود، ظرفیتهای خوبی در حال شکلگیری است که بتوانیم حجم تجاری دو کشور را در سال آینده به میزان ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار برسانیم و ما نیز به دنبال ایجاد بستر و زیرساخت هستیم تا این اتفاق رخ دهد.