پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا: دادگاه فدرال عراق امروز (یکشنبه) با تشکیل جلسه ای صلاحیت «هوشیار زیباری»، نامزد حزب دمکرات کردستان عراق را برای نامزدی ریاست جمهوری این کشور رد کرد.
به گزارش منابع عراقی، دادگاه فدرال عراق پس از شنیدن و بررسی شکوائیه مخالفان، زیباری را فاقد صلاحیت نامزدی برای ریاست جمهوری اعلام کرد.
خبرگزاری رسمی عراق (اینا) گزارش داد که دادگاه فدرال در نشست امروز خود پس از استماع شکوائیه، صلاحیت هوشیار زیباری (نامزد حزب دموکرات کردستان عراق) را برای تصاحب سمت رئیس جمهوری رد کرد.
دادگاه فدرال هفته گذشته نیز در پی برخی شکایت ها، در حکمی نامزدی زیباری را برای ریاست جمهوری عراق به حال تعلیق درآورد.
هوشیار زیباری از چهرههای سیاسی معروف عراق و حزب دموکرات کردستان این کشور است که پیش از این در سمت های وزیر امور خارجهT دارایی و معاون نخست وزیر این کشور فعالیت داشته است.
زیباری چند سال پیش به اتهام فساد مالی در مجلس عراق استیضاح و برکنار شد.
رد صلاحیت و مخالفت دادگاه فدرال با نامزدی هوشیار زیباری گزینه حزب دموکرات کردستان عراق در حالی است که از زمان مطرح شدن وی برای سمت ریاست جمهوری چندین تظاهرات و تجمع اعتراضی در بغداد و برخی استان های این کشور برگزار شد.
معرفی زیباری برای ریاست جمهوری از سوی حزب دموکرات کردستان عراق (پارتی) باعث بروز تنش و اختلاف میان این حزب از یک سو و حزب اتحادیه میهنی (یکیتی) از سوی دیگر شده است.
حزب دمکرات و میهنی، دو حزب اصلی کردستان عراق که دارای اختلافات دیرینه هستند، بعد از سقوط صدام دیکتاتور عراق در سال ۲۰۰۳ و به دنبال مشارکت در روند سیاسی عراق، تصمیم گرفتند که مدیریت دولت محلی و منصب ریاست جمهوری را که سهم کردها در تقسیم قدرت در حکومت فدرال تعیین شده بود، تقسیم کنند. بنابراین مسعود بارزانی دبیرکل حزب دمکرات به ریاست اقلیم رسید و در اربیل ماند و مرحوم "جلال طالبانی" رهبر اتحادیه میهنی به بغداد و کاخ ریاست جمهوری عراق رفت. این معادله تا دور جدید از سوی دو طرف رعایت شد بطوری که قدرت در اربیل همچنان در خانواده بارزانی ها ماند و میهنی ها گزینه خود را به بغداد گسیل کردند. بعد از «جلال طالبانی»، «فواد معصوم» و سپس «برهم صالح» از رهبران اتحادیه میهنی تاکنون پست ریاست جمهوری عراق را در اختیار داشته اند.
با اینحال این دوره گویا بارزانی ها تصمیم گرفته اند ضمن حفظ قدرت در اربیل، ساختمان ریاست جمهوری عراق در بغداد را نیز در اختیار بگیرند و از همین رو «هوشیار زیباری» را که زمانی در دولت «نوری المالکی» وزیر خارجه بود، برای این پست در نظر گرفتند، موضوعی که صدای «یکیتی» ها را در آورد.
با رد صلاحیت زیباری به نظر می رسد اکنون شانس «برهم صالح» رئیس جمهوری کنونی و نامزد حزب اتحادیه میهنی برای کسب این سمت در دولت آینده بیشتر شده است.