شرایط نگهداری قطعات فولادی مورد استفاده در صنایع، خاص و ویژه است و بایستی جزء اولویتهای صنعتگران قرار بگیرد؛ چراکه عدم توجه به آن منجر به خوردگی قطعات فلزی شده و درنتیجه، از کیفیت و مقاومت آنها میکاهد. ضمن اینکه، اصطلاح خوردگی شامل کدر شدن فلز و زنگزدگی آن نیز میشود که بروز اینچنین آسیبهایی بر کیفیت نهایی کار شما تأثیر منفی میگذارد به همین خاطر صنعتگران حرفهای بعد از خریداری قطعات فولادی نظیر میلگرد ساده ck45، میلگرد ساده صنعتی و یا ساختمانی، شروع به مراقبت اصولی از آنها میکنند. حال اینکه، چگونه باید از قطعات فولادی محافظت کرد را در ادامه توضیح خواهیم داد. با آیین صنعت تولید کننده انواع میلگرد ساده، انکر بولت و سایر محصولات فولادی همراه باشید.
شرایط نگهداری قطعات فولادی مورداستفاده در صنایع
توجه به شرایط نگهداری قطعات فولادی و رعایت آن بر میزان خوردگی محصولات فولادی تأثیرگذار است. اگر نحوه نگهداری قطعات فلزی بهصورت اصولی انجام نگیرد، قطعاً شاهد ایجاد سوراخ و حفرههای عمیق در آنها خواهید بود؛ اما اگر از قطعات فلزی خود بهصورت اصولی مراقبت کنید، قطعاً یا آسیبی به آنها نمیرسد یا در صورت آسیب دیدن هم، آن آسیب بسیار کم و ناچیز خواهد بود.
بنابراین این خود شما هستید که بر کیفیت نهایی کارتان تأثیر میگذارید. صنعتگران محترم کشورمان با چندین پوشش میتوانند از بروز آسیب به قطعات فولادی خود اجتناب کرده و آنها در برابر عوامل آسیبزا بیرونی محافظت کنند. این پوششهای عالی کاربردی که با بهرهگیری از آنها میتوان ریسکهای آسیبزا را به حداقل رساند به شرح زیر هستند:
نگهداری از قطعات فولادی با پوششهای فلزی یکی از روشهای مورداستفاده صنعتگران حرفهای است. در این روش، با بهرهگیری از یک فلز مانند روی، سطح قطعه را در برابر عوامل آسیبزا احتمالی مقاوم میکنند. بهاینترتیب، روی را با گالوانیزه کردن به شیوه مذاب بر روی فلز میپاشند. آلومینیوم نیز یکی دیگر از پوششهای فلزی است که از آن بهمنظور محافظت همهجانبه از قطعات فولادی استفاده میکنند. این فلز نیز همچون روی در محافظت از قطعات مختلف فلزی عملکرد درخشانی دارد.
نگهداری از قطعات فولادی با پوشش بتنی در کشور ما رواج دارد. در این شیوه، فولاد را داخل بتن قرار میدهند تا در نزدیکی یک فضای قلیایی قرار بگیرد. درواقع، گازهای اسیدی آسیبزا همچون دیاکسید کربن و دیاکسید گوگرد با بتن مخلوط میشوند که این حالت از ایجاد خوردگی در قطعات فولادی جلوگیری میکند؛ البته قطعه فلزی باید فاصله لازم با بتن را داشته باشد تا ترکیب گازهای اسیدی با بتن تأثیری بر آن نگذارد. ضمن اینکه، به این روش، ایرادهایی وارد است؛ چراکه فاصله بین قطعه و بتن با عوامل آسیبزا خورنده پر میشود که این موضوع، ممکن است بر قطعه نیز تأثیر بگذارد.
نگهداری از قطعات فولادی با پوششهای پلاستیک تحت شرایط خاصی صورت میگیرد. در این روش، مواد همچون خمیر و با کمک غلتک پخش شده و جهت اتصال آن به قطعات فولادی از حرارت یا چسب استفاده میکنند. در برخی مواقع نیز همچون پودر با حرارت، سخت شده و یک پوشش مقاوم شیمیایی را پدید میآورد. همه این لایههای به وجود آمده توسط روشهای مختلف را میتوان پوششهای پلاستیک نامید.
نگهداری از قطعات فولادی با پوششهای قیری تحت 3 لایه رنگ صورت میگیرد. رنگهای مورداستفاده در این روش نیز از نوع قیر زغالی و قیر غلیظ شده هستند. توجه داشته باشید که اگر قرار است، قطعات فلزی در معرض نور خورشید باشند، استفاده از این روش توصیه نمیشود. مگر اینکه، از ماده قیری آلومینیومی در لایه آخری قطعات استفاده شود. با این کار، مقاومت قطعات فلزی در مقابل خوردگی افزایشیافته و آسیبهای مخرب در بدنه آنها بروز نمیکند.
نگهداری از قطعات فولادی با استفاده از رنگهای ضدزنگ یکی دیگر از روشهای مورداستفاده در صنایع است. در این روش، بایستی چند نکته را مدنظر خود داشته باشید ازجمله اینکه، پیش از رنگآمیزی بایستی قطعات را بهصورت کامل خشککنید. اگر هم قطعه فولادی دچار خوردگی یا زنگزدگی شده باشد بایستی با برس سیمی دستی شروع به پاک کردن آن کرده و قطعه را برای رنگ کردن آماده کنید.
در برخی مواقع نیز نیاز است، کار آمادهسازی قطعه برای رنگآمیزی را با کمک ماسه پاشی با فشار انجام دهید. همچنین توجه داشته باشید که نباید بخشهایی را که در معرض جوشکاری قرار دارند یا بخشهایی که داخل بتن فرو میروند را رنگآمیزی کنید. کار رنگآمیزی بخشهای جوشکاری شده را به بعد از پایان کار جوشکاری موکول کنید.