arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۶۳۸۷۷
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۰۹ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۰

نماینده دولت: سهامی برای جاماندگان به عنوان «سهام عدالت» وجود ندارد؛ دادن چنین وعده ای، نتیجه‌ای جز نارضایتی مردم نخواهد داشت / طرح اعطای سهام به جاماندگان به کمیسیون تلفیق ارجاع شد

طرح تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت برای بررسی بیشتر راهی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس شد. سید حمید پورمحمدی نماینده دولت در صحن علنی مجلس اظهار داشت: کمیسیون تلفیق بودجه ۱۳۰ هزار میلیارد پیشنهاد کرده تا سهام عدالت به مشمولان زیرمجموعه تأمین اجتماعی و ایثارگران واگذار شود، اما کسی درباره میزان سهام صحبت نمی‌کند. چنین سهامی وجود ندارد و با وعده دادن به مردم و قانونی کردن آن نتیجه‌ای جز نارضایتی مشاهده نخواهیم کرد؛ لذا بهتر است سهام قابل واگذاری مشخص و در یک سال برای آن تصمیم‌گیری شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

صداوسیما: طرح تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت برای بررسی بیشتر راهی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه‌شنبه، سوم اسفند) مجلس و در بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، درباره تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت با ۱۷۶ رأی موافق، ۳۹ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

علی اکبر بسطامی از نمایندگان مجلس، در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ پیشنهاد الحاق یک بند به تبصره (۲) ماده واحده پیشنهادی مبنی بر واگذاری سهام عدالت به باقی‌مانده مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) را مطرح کرد و گفت: از محل باقی مانده سهام عدالت باید به افراد نیازمند تحت پوشش کمیته امداد توجه شود.

محمدرضا پورابراهیمی، ضمن مخالفت با پیشنهاد بسطامی گفت: طرح جاماندگان سهام عدالت در کمیسیون اقتصادی طی یک سال گذشته مطرح و بررسی شده است. دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت حمایت سازمان بهزیستی سهام عدالت ندارند. متأسفانه این طرح در دولت قبل عملیاتی نشد، اما با تغییر دولت، رئیس جمهور با کلیات این طرح موافقت کرده و موضوع را به سازمان برنامه و بودجه ارجاع داده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: با همکاری دولت و موافقت رئیس جمهور می‌توانیم تکلیف همه جاماندگان سهام عدالت را مشخص کنیم؛ از این رو کمیسیون اقتصادی پیشنهاد تکمیلی برای این موضوع ارائه کرده است.

سید حمید پورمحمدی نماینده دولت در صحن علنی مجلس هم اظهار داشت: درباره ۱۳۰ هزار میلیارد از سال گذشته در این زمینه گفتگو شده و مراحل قانونی در حال طی شدن است. در لایحه بودجه نیز دولت ۷۵ هزار میلیارد به این موضوع اختصاص داده است. کمیسیون تلفیق بودجه نیز ۱۳۰ هزار میلیارد پیشنهاد کرده تا سهام عدالت به مشمولان زیرمجموعه تأمین اجتماعی و ایثارگران واگذار شود، اما کسی درباره میزان سهام صحبت نمی‌کند. چنین سهامی وجود ندارد و با وعده دادن به مردم و قانونی کردن آن نتیجه‌ای جز نارضایتی مشاهده نخواهیم کرد؛ لذا بهتر است سهام قابل واگذاری مشخص و در یک سال برای آن تصمیم‌گیری شود.

در ادامه نشست علنی امروز، احد آزادی‌خواه به استناد بند (۹) اصل (۳) قانون اساسی اخطار داد و گفت: رفع تبعیض ناروا یکی از مطالبات جدی مردم در حوزه‌های انتخابیه است. با توجه به اظهارات نماینده دولت که آن هم باید بررسی و راستی آزمایی شود، بهتر است اگر قرار بر کمک و حمایت از خانواده کمیته امداد باشد، از سایر جاماندگان سهام عدالت به ویژه مددجویان بهزیستی نیز حمایت شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: در پیشنهاد آقای بسطامی به مددجویان سازمان بهزیستی پرداخته نشده؛ هر چند علاوه بر مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، بخشی از کارگران و مستضعفین نیز سهام عدالت دریافت نکرده‌اند. کمیسیون اقتصادی بیش از یک سال است که به این موضوع پرداخته، حتی دفتر مقام معظم رهبری نیز پیگیر این موضوع بوده است و کار کارشناسی هم در کمیسیون اقتصادی انجام شده است.

محمدباقر قالیباف تصریح کرد: بر اساس نکته‌ای که نماینده دولت گفت باید سهام عدالت موجود روشن و جمعیت افراد ذی‌حق و باقی مانده نیز مشخص شود؛ بنابراین با موافقت نمایندگان اخطار آقای آزادی‌خواه را وارد می‌دانم و پیشنهاد مربوطه را به کمیسیون تلفیق ارجاع می‌دهم تا با هماهنگی کمیسیون اقتصادی و دولت پیشنهاد جامعی به صحن علنی ارائه شود.

نظرات بینندگان