arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۶۴۲۷۱
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۱ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۰

با همت بانک پاسارگاد، پلدختر صاحب یک مدرسه جدید شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

با همت بانک پاسارگاد، پلدختر صاحب یک مدرسه جدید شد

بانک پاسارگاد با ساخت و افتتاح یک باب مدرسه شش‌کلاسه در شهرستان پلدختر استان لرستان، گام دیگری در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی خود و توسعه زیرساخت‌ها و فضاهای فرهنگی آموزشی کشور به‌ویژه در مناطق آسیب‎‌دیده از بلایای طبیعی برداشت.

به گزارش انتخاب به نقل از روابط‌عمومی بانک پاسارگاد، مدرسه شش‌کلاسه پاسارگاد در شهرستان پلدختر استان لرستان طی مراسمی در روز چهارشنبه مورخ 4اسفند1400 با حضور ائمه جمعه پلدختر و معمولان، نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار پلدختر، مدیرعامل بانک پاسارگاد، مسئولان محلی و جمعی از مدیران بانک پاسارگاد رسماً افتتاح شد و به شبکه آموزشی کشور پیوست. این مدرسه که ساخت آن در راستای جبران خسارات جدی ناشی از وقوع سیل سال 1398 به زیرساخت‌های آموزشی استان لرستان و به‌خصوص شهرستان پلدختر صورت پذیرفته است؛ با زیربنای 1670 مترمربع و 350 مترمربع محوطه‌سازی، در مقطع متوسطه اول میزبان حدود 180 نفر از دانش‌آموزان پلدختری خواهد بود.

در آغاز این مراسم علی‌محمد رضوی رییس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان لرستان و امیر غفوری‌نژاد مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس لرستان ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین و ارائه گزارشی از فعالیت‌های مدرسه‌سازی پس از وقوع خسارات سیل سال 1398، با اشاره به ساخت بیش از 24 مرکز آموزشی با بیش از 80 کلاس درس در استان لرستان توسط بانک پاسارگاد از اقدامات مهم و پرشمار این بانک در راستای بازسازی زیرساخت‌های آموزشی استان تقدیر کردند. هم‌چنین در ادامه مراسم حجت‌الاسلام سیدمحسن موسوی امام جمعه پلدختر و دکتر سیدحمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی نیز با تقدیر از فعالیت‌های بانک پاسارگاد و نگاه دکتر مجید قاسمی مدیرعامل این بانک در دوران وقوع سیل و هم‌چنین در زمان بازسازی خسارات به‌جا‌مانده از این بلای طبیعی و همین‌طور کمک به ارتقای زیرساخت‌های اصلی استان و افزایش توان اقتصادی آن، تلاش‌ها و زحمات مهندس اسمعیل دوستی معاون مدیرعامل بانک را در پیگیری اجرای این اقدامات در استان، شایسته قدردانی دانستند.

در بخش پایانی این مراسم دکتر قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد سخنان خود را با قرائت صلوات خاصه حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) آغاز و پاسارگاد را بانکی رضوی و فرهنگی معرفی کرد. وی با ارائه آماری از ساخت حدود 50 باب مدرسه و 18 باب کتابخانه در مناطق مختلف کشور و اتمام احداث 24 مرکز آموزشی و تکمیل مراحل ساخت 11 باب دیگر در استان لرستان توسط بانک پاسارگاد، به تعهد بانک برای بازسازی 30مدرسه از مجموع 115 مدرسه تخریب شده در سیل سال 1398 استان اشاره کرد و این حرکت را برای مجموعه بانک پاسارگاد منشأ خیر و برکت فراوانی توصیف نمود. دکتر قاسمی با بیان تصمیم بانک مبنی بر کاستن از هزینه‌های تبلیغاتی از سال 1398 و تخصیص آن به مدرسه‌سازی عنوان داشت: "چه تبلیغی بهتر از این که دل فرزندان این کشور را به فرهنگ اسلامی و ایرانی مزین کنیم تا آن‌ها خود منادی این فرهنگ و این راه باشند". مدیرعامل بانک پاسارگاد هم‌چنین عنوان داشت که به تمامی دانش‌آموزان ممتاز مدرسه پاسارگاد در پلدختر تا مقطع دکتری رتبه (بورسیه) تعلق خواهد گرفت و از قصد این بانک برای ساخت دبیرستان‌های «دارالفنون» در مرکز استان‌های کشور خبر داد. دکتر قاسمی در ادامه سخنان خود سرزمین لرستان را سرزمین سلحشوری‌ها و فداکاری‌ها معرفی کرد و با یاد کردن از رشادت‌های مردم لر در جبهه‌های جنگ تحمیلی، خدمت به توسعه و آبادانی کشور را در راستای پاسداری از قرآن و دین مبین اسلام در این دیار پرنعمت و ایفای تعهد و دِینی که شهدا و از جمله بیش از شش‌هزار شهید استان لرستان برگردن یکایک افراد جامعه گذارده‌اند دانست.

دکتر قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود تاریخچه کوتاهی از اقدامات بانک پاسارگاد در استان لرستان را عنوان و با اشاره به پتانسیل‌های بالای استان برای توسعه اقتصادی نظیر ذخایر آبی، همکاری بانک پاسارگاد با وزارت نیرو و حمایت از ساخت سد معشوره با تقبل هزینۀ احداث آن را در راستای توسعه لرستان معرفی کرد. وی افزود:"کفران نعمت است که استانی که آب جنوب‌غرب کشور را تأمین می‌کند، بیش از 90درصد کشاورزی خود را به‌صورت دیم انجام می‌دهد و از این منابع عظیم آبی تنها آسیب سیل را تجربه می‌کند که منجر به تخریب مدارس فرزندان استان شده است". وی با اشاره به افزایش ظرفیت مخزن سد معشوره از 600میلیون مترمکعب به 910میلیون مترمکعب و اضافه‌شدن یک نیروگاه 140مگاواتی برق‌آبی در جوار آن از پیشرفت این پروژه سخن گفت و از پیگیری و جدیّت وزیر محترم نیرو در این رابطه تقدیر کرد. دکتر قاسمی هم‌چنین با تمجید از استعدادهای بی‌نظیر استان در حوزه کشاورزی از جانب بانک پاسارگاد برای حل مسائل سد سیمره به‌منظور توسعه هرچه بیشتر استان نیز اعلام آمادگی کرد.

وی در بخش پایانی سخنرانی خود با ذکر نمونه از برخی فعالیت‌های اقتصادی گروه پاسارگاد در کشور مانند تکمیل 35 پروژه معدنی در استان‌های کرمان و همدان و بی‌نیاز کردن کشور از خام‌فروشی سنگ آهن در اوج تحریم‌ها و مشکلات صادرات مواد معدنی، ضمن ابراز قدردانی از رویکرد رئیس جمهور محترم نسبت به نظام بانکی کشور و برگزاری نشست با مدیران عامل بانک‌های کشور پس از یازده سال، از اقدامات برخی دولت‌ها که به جلوگیری از سرمایه‌گذاری بانک‌ها در اقتصاد کشور تحت‌عنوان بنگاه‌داری منجر شد انتقاد کرد. وی عنوان داشت: "متوقف کردن سرمایه‌گذاری در کشور خیانت است و بانک‌ها در تمام دنیا چه به روش شرقی (مانند ژاپن و کره) به‌صورت مستقیم و چه به شکل غربی از طریق صندوق‌ها به سرمایه‌گذاری می‌پردازند". وی با ذکر مثال از سرمایه‌گذاری‌های گروه میتسویی (Mitsui) و میتسوبیشی (Mitsubishi) ژاپن در زیرساخت‌های آن کشور به تشریح توسعه زیرساخت‌های جزیره قشم توسط گروه بانک پاسارگاد پرداخت و با یاد کردن از ساخت پالایشگاه نفت سنگین قشم و اسکله‌های صادراتی آن مجموعاً با ظرفیت 20میلیون تن، در کنار نیروگاه برق و تجهیزات آبِ شیرین، شرایط را برای توسعه اقتصادی قشم مهیا و آماده دانست. وی با اشاره به بازدید روز گذشته خود از میدان‌های نفتی سپهر و جفیر در استان خوزستان که توسط شرکت گسترش انرژی به بهره‌برداری رسیده است عنوان داشت: "کشف نفت در این میدان مربوط به بیش از یک قرن پیش است و متأسفانه به‌دلیل پیچیدگی‌های فنی امکان حفاری و استخراج نفت از آن تا امروز مهیا نبوده است؛ خوشبختانه با بازگرداندن جوانان نخبه به کشور بدون نیاز به شرکت مشاور خارجی، فرایند پیچیده حفر چاه در این میدان و برداشت از آن توسط گروه پاسارگاد امکان‌پذیر شد". وی در پایان از رئیس محترم جمهور خواست اجازه ندهند نگاهی که منجر به استهلاک و جایگزین نشدن سرمایه‌گذاری در اقتصاد کشور شده ادامه پیدا کند تا با استفاده از توان و ظرفیت تمام بانک‌ها شاهد جهش چشمگیری در توسعه و اقتصاد کشور باشیم.

گفتنی است بانک پاسارگاد به‌عنوان سازمانی که همواره در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی فعالیت مستمر و سازنده دارد، در ادامه فعالیت‌های خود در بخش مدرسه‌سازی، توسعۀ فرهنگ و آموزش کشور به‌طور پیوسته فعالیت‌های سازنده‌ای را انجام می‌دهد و تاکنون 33 مدرسه در استان‌های لرستان، خوزستان، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، البرز، آذربایجان شرقی و خراسان جنوبی احداث کرده است و ساخت 14مدرسه دیگر را نیز در دستور کار دارد.

نظرات بینندگان