arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۷۹۲۴۱
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۰ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۱

فرود یک هواپیما از مبدأ تل آویو در ریاض

«ایتای بلومنتال» خبرنگار حوزه هوایی کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل از فرود یک هواپیمای حامل تاجران اسرائیلی و آمریکایی از مبدا فرودگاه «بن گوریون» تل آویو در فرودگاه ریاض با هدف برگزاری نشستهایی در پایتخت عربستان سعودی خبر داد. این هواپیما، روز گذشته، (اول ژوئن)، پس از توقف در فرودگاه امان در اردن به راه خود تا فرودگاه ریاض ادامه داد و در آن فرود آمد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: در سایه تداوم عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی بدون آن‌که رسما توافق‌نامه‌ای میان دو طرف امضا شده باشد، روز گذشته یک هواپیمای حامل تاجران اسرائیلی از مبدأ تل‌آویو در فرودگاه ریاض فرود آمد.

«ایتای بلومنتال» خبرنگار حوزه هوایی کانال ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی از فرود یک هواپیمای حامل تاجران اسرائیلی و آمریکایی از مبدا فرودگاه «بن گوریون» تل آویو در فرودگاه ریاض با هدف برگزاری نشستهایی در پایتخت عربستان سعودی خبر داد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی، پیشتر اعلام کرده بودند که قرار است شماری از تاجران اسرائیلی - آمریکایی با هواپیمای «N718JJ» از تل آویو به ریاض سفر کنند.

بر اساس این گزارش، این هواپیما، روز گذشته، (اول ژوئن)، پس از توقف در فرودگاه امان در اردن به راه خود تا فرودگاه ریاض ادامه داد و در آن فرود آمد.

«گلوبس» روزنامه اقتصادی رژیم صهیونیستی در اواخر هفته گذشته نوشته بود که این تاجران در حال انعقاد «معاملات بزرگ» با طرف سعودی هستند؛ بازرگانان سعودی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در حال برقراری تماس‌هایی روبه‌جلو برای فعالیت در اسرائیل هستند.

این روزنامه درباره روابط سابقه‌دار ریاض-تل‌آویو به نقل از یک منبع آگاه نوشته بود: «بیش از بیست سال است که غیرمستقیم با عربستان سعودی ارتباط داریم؛ اما من چنین رشدی را که در ماه‌های اخیر شاهد بودیم، به خاطر ندارم».

«صلاح النعامی» کارشناس امور اسرائیل در این خصوص می‌گوید: روند کاملا روشن است: افزایش فعالیتهای عادیسازی بدون امضای یک توافق نامه رسمی. روزنامه گلوبس تایید کرد که عربستان سعودی قبلا درهای خود را به روی اسرائیلی ها باز کرده است».

وی افزود: «اما صهیونیست ها غذای رایگان ندارند. اسرائیل برای واگذاری جزایر تیران و صنافیر به عربستان سعودی به تمهیدات امنیتی بسیاری نیاز دارد. از سوی دیگر، اسرائیل به دو عامل تعیین‌کننده در روند عادی‌سازی با عربستان سعودی پایبند است: اجازه ندادن به دستیابی ریاض به سلاح‌های کیفی و عدم دخالت در نبردهای منطقه‌ای بن سلمان».

تحلیلگران و ناظران سیاسی بر این باورند که برجسته‌سازی مسئله الحاق جزایر تیران و صنافیر از مصر به عربستان، اصل ماجرا به حساب نمی‌آید، ‌بلکه محور اصلی عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان است. این دو جزیره مهم و حائز اهمیت خلیج عقبه و دریای سرخ برای اسرائیل، آمریکا و حتی کشورهای عربی منطقه اهمیت ویژه‌ای دارد.

نظرات بینندگان