arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۸۰۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۲۲ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۱

دادگاه بریتانیا درخواست تجدیدنظر علیه انتقال پناهجویان به رواندا را رد کرد

دادگستری بریتانیا روز دوشنبه درخواست تجدیدنظر علیه طرح بحث‌برانگیز دولت برای فرستادن مهاجران غیرقانونی به رواندا را رد کرد و راه برای نخستین پرواز در روز سه‌شنبه هموار شد. با وجود انتقاد مدافعان حقوق بشر، سازمان ملل، کلیسای انگلیکان و حتی خانواده سلطنتی بریتانیا، دولت محافظه کار بوریس جانسون مصمم است با این پروژه از عبورغیرقانونی مهاجران از کانال مانش جلوگیری کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: دادگستری بریتانیا روز دوشنبه درخواست‌ تجدیدنظر علیه طرح بحث‌برانگیز دولت برای فرستادن مهاجران غیرقانونی به رواندا را رد کرد و راه برای نخستین پرواز در روز سه‌شنبه هموار شد.

با وجود انتقاد مدافعان حقوق بشر، سازمان ملل، کلیسای انگلیکان و حتی خانواده سلطنتی بریتانیا، دولت محافظه کار بوریس جانسون مصمم است با این پروژه از عبورغیرقانونی مهاجران از کانال مانش جلوگیری کند.

قاضی رابیندر سینگ، با تایید تصمیم پیشین که مورد اعتراض و درخواست بازنگری فوری توسط انجمن های دفاع از پناهندگان شده بود، گفت که درخواست این انجمن‌ها رد شده است.

یکی از این انجمن‌های حامی پناهجویان که از دستگاه قضایی بریتانیا خواسته بود تا این «پروژه ظالمانه و وحشیانه» را متوقف کند، در توییتی خبر از انتقال پناهجویان به سمت رواندا داد.

دولت قصد دارد با فرستادن پناهجویان به بیش از شش هزار کیلومتری لندن که یادآور سیاست اتخاذ شده توسط استرالیا است، از ورود غیرقانونی به این کشور که تعداد آنها روز به روز بیشتر می شود، جلوگیری کند.

از آغاز سال جاری، بیش از ده هزار مهاجر به طور غیرقانونی از کانال مانش عبور کرده اند تا با قایق های کوچک به سواحل بریتانیا برسند، که نسبت به سال های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

بوریس جانسون روز دوشنبه در رادیو ال‌بی‌سی تاکید کرد: «گروه‌های جنایتکاری که جان مردم را در کانال به خطر می‌اندازند باید درک کنند که مدل اقتصادی آنها تحت این برنامه دولت سقوط خواهد کرد».


جانستون بوسینگیه، سفیر رواندا در بریتانیا در مقاله‌ای در دیلی تلگراف گفته است از این که منتقدان این پروژه در توانایی کیگالی { پایتخت رواندا } برای فراهم کردن یک «بهشت امن» برای پناهجویان تردید دارند، ناخرسند است.

بر اساس قراردادی میان بریتانیا و رواندا، لندن در ابتدا مبلغ ۱۲۰ میلیون پوند (۱۴۴ میلیون یورو) برای این پروژه به دولت رواندا کمک مالی خواهد کرد. دولت رواندا نیز گفت که به مهاجران این امکان را می دهد که در صورت تمایل اقامت دائم در رواندا داشته باشند.

از آن زمان سازمان ملل چند بار به این موضوع انتقاد کرده است. دیده‌بان حقوق بشر نیز به نوبه خود این اقدام را محکوم کرده است و اعلام کرده که «لندن به دنبال این است که مسئولیت‌ها خود در حوزه پناهندگی را به طور کامل به کشور دیگری واگذار کند، موضوعی که برخلاف هدف کنوانسیون ژنو ۱۹۵۱ و در تضاد با تعهدات لندن در حمایت از پناهندگان» است.

روزنامه تایمز نیز روز شنبه گزارش داد که شاهزاده چارلز، ولیعهد بریتانیا، به طور خصوصی طرح دولت را «وحشتناک» ارزیابی کرد.

شاهزاده چارلز به همراه بوریس جانسون قرار است در ۲۰ ژوئن در نشست کشورهای مشترک المنافع در رواندا شرکت کنند.

بوریس جانسون قرار است با رئیس جمهور پل کاگامه ملاقات کند. پل کاگامه از زمان پایان نسل کشی سال ۱۹۹۴ که به گفته سازمان ملل ۸۰۰ هزار کشته برجای گذاشت، بر رواندا حکومت می کند. دولت او مرتباً توسط سازمان های غیر دولتی به سرکوب آزادی بیان و سرکوب مخالفان سیاسی متهم می شود.

نظرات بینندگان